06-04-2024 Розваги 1503

Новини кіно за тиждень. 6 квітня 2024

Новини кіно за тиждень. 6 квітня 2024 року. Нові фільми, трейлери та тизери

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов тизер фільму «Джокер: Божевілля на двох» із голосом Леді Гаги

З'явився тизер фільму «Джокер: Божевілля на двох», у якому можна почути голос Гарлі Квін – коханої Джокера. Роль виконала Леді Гага.

Ролик опублікували на офіційній сторінці сіквела Джокера (2019) в TikTok. У ньому Гарлі звертається до Джокера (Хоакін Фенікс): Ти можеш робити все, що захочеш ... Ти Джокер. Фанати ж сподівалися почути співи Гаги, оскільки фільм буде мюзиклом. Натомість у тизері пролунала гарна музика.

Режисер і сценарист Тодд Філліпс підтвердив, що перший повноцінний трейлер «Джокера: Божевілля на двох» вийде у вівторок, 9 квітня. Можливо, фраза Гарлі з тизера також там буде. Також можна припустити, що у трейлері представлять музичні номери. Якщо фільм заявлений як мюзикл, в промо повинні бути пісні і танці. Загалом у картині очікується близько 15 каверів на відомі пісні.

Наприкінці «Джокера» комік Артур Флек на прізвисько Джокер потрапив до психлікарні для душевнохворих злочинців Аркхем. У продовженні Гарлі, швидше за все, допоможе йому втекти. Вони стануть напарниками злочину і закохаються один в одного. Фільм вийде зі «дорослим» рейтингом R. Обіцяють багато жорстких епізодів з кримінальними розбірками та відвертими сценами. У першого розділу був такий самий рейтинг. «Джокер» заробив у прокаті 1 млрд доларів за бюджету 55 млн. Є шанси, що і сіквел стане касовим хітом.

«Джокер: Божевілля на двох» вийде у світовий прокат 4 жовтня.

Розпочалася робота над фільмом "Матриця 5"

Warner Bros. запустила у розробку фільм «Матриця 5». Йому вже знайшли режисера.
Як повідомляє Deadline, нову «Матрицю» зніме Дрю Годдард («Хижа у лісі», «Погані часи у «Ель Роялі»). Він напише сценарій. Режисер та сценаристка всіх попередніх частин Лана Вачовскі виступить виконавчим продюсером. Вона створила франшизу разом зі своєю сестрою Ліллі Вачовські. Участь Кіану Рівза, Керрі-Енн Мосс, Лоренса Фішберна, Г'юго Вівінга та Джади Пінкетт Сміт поки що під питанням.

Годдард заявив, що «Матриця» змінила не лише світ кіно, а й його життя. Як зізнався режисер, творчість Вачовські завжди надихала його. Він щасливий можливості стати частиною культової франшизи. Президент Warner Bros. Motion Pictures Джессі Ерман розповів, що Годдард має неймовірну ідею для наступної «Матриці»:

«Дрю прийшов до Warner Bros. з новою ідеєю, яка, на нашу думку, стане неймовірним способом продовжити розвивати світ "Матриці", віддаючи шану тому, що Лана та Ліллі почали понад 25 років тому. Він запропонував унікальну перспективу. [...] Уся команда Warner Bros. Discovery у захваті від того, що Дрю зніме новий фільм за "Матрицею" і додасть своє бачення до кінематографічного канону».

Судячи зі слів Ермана, наступна «Матриця» стане чимось на кшталт перезапуску франшизи. Можливо, варто очікувати на нову історію з іншими персонажами. Кіану Рівз – головна зірка франшизи. Тому фанатів, напевно, здивує те, що його повернення до ролі Нео не підтвердили. Можна припустити, що в Матриці 5 Нео замінить новий персонаж.

Перша «Матриця» вийшла 1999 року. Фантастика про пригоди хакера Нео у світі Матриці заробила в прокаті 463 млн доларів при бюджеті 63 млн. Четверта частина «Матриця: Воскресіння» 2021-го зібрала всього 157 млн при бюджеті 190 млн. З новим режисером біля керма Warner Bros. напевно сподівається підбадьорити "Матрицю" і знову зробити її касовим хітом.

Розпочалася робота над фільмом «Дюна 3» Дені Вільнева

Warner Bros. та Legendary запустили у розробку фільм «Дюна 3». Режисером та сценаристом виступить Дені Вільнев, який зняв і дві попередні частини.

Насправді Дені Вільнев ще 2023 року майже дописав сценарій для «Дюни 3». Проте Warner Bros. не поспішала затверджувати проект. Студія хотіла переконатись, що друга частина буде успішною. У результаті нова глава історії Пола Атрейдеса у виконанні Тімоті Шаламе стала касовим хітом. Тож триквелу бути. Variety повідомляє, що робота над проектом уже триває.

Дені Вільнев у лютому заявив, що «Дюна 3» стане його останнім фільмом зі всесвіту. Перші дві картини він зняв за першою книгою серії Френка Герберта Дюна (1965). В основу сюжету третьої ляже друга частина "Месія Дюни" (1969). Усього ж у основній серії «Хроніки Дюни» шість романів. На тлі успіху франшизи Warner Bros. може продовжити знімати "Дюни" з іншими режисерами.

Вільнев продовжить співпрацювати з Legendary та за межами Арракіса. Режисер зніме для компанії екранізацію книги "Сценарій ядерної війни" Енні Якобсен. У романі письменниця розповідає, що може статися у разі ядерної війни. У роботі Якобсен проаналізувала десятки інтерв'ю з військовими та цивільними експертами, пов'язаними з розробкою зброї.

Ходять чутки, що «Дюна 3» вийде лише 2027 року. Перед поверненням на Арракіс Вільнев хоче відпочити від франшизи, оскільки перші дві частини він знімав одину за одною.

У свіжому трейлері хорору «Ебігейл» вампірша-балерина танцює та вбиває

Вийшов новий трейлер хорору "Ебігейл" Universal Pictures. Фільм розповість про вампіршу-балерину, якій завжди 12 років. У ролику кровожерна вбивця веселиться, танцює та полює на людей.

За сюжетом група злочинців викрадає дівчинку на ім'я Ебігейл (Аліша Вейр, «Матильда: Мюзикл» 2022-го). Це дочка однієї впливової людини у кримінальному світі. Компашці потрібно лише ніч протримати дитину в ізольованому особняку. Проте зненацька один за одним бандити починають пропадати. Незабаром стає ясно, що Ебігейл - справжнісінька вампірша. Бідолах, схоже, заманили в будинок, щоб «дівчинка» не лише поїла, а й як слід пограла з жертвами:

«Що я можу сказати? Мені подобається грати з їжею».

Одну з головних ролей у жахівці виконала зірка «Крика 5» (2022) та «Крика 6» (2023) Мелісса Баррера. Режисерами виступають засновники Radio Silence Меттью Беттінеллі та Тайлер Джиллетт («Гра в хованки»), які зняли обидві частини хорор-франшизи. 2023 року Барреру звільнили з «Крика 7» через її пропалестинську позицію. Беттінеллі та Джиллетт відмовилися від участі в проекті через велику зайнятість. Фільм зніме автор першого «Крику» (1996) Кевін Вільямсон.

За фільмом «Блондинка в законі» з Різ Візерспун знімуть серіал

Amazon MGM Studios зніме серіал з культової комедії «Блондинка в законі» з Різ Візерспун. Робота над проектом уже розпочалася.

Перша «Блондинка у законі» вийшла 2001 року. Фільм виявився хітом, заробив у прокаті 141 млн. доларів при бюджеті в 18 млн. Після такого успіху в 2004-му показали сіквел - він зібрав 124 млн. при бюджеті в 45 млн. Дилогія набула статусу культової класики. У сучасному кіно часто перезапускають найпопулярніші франшизи. Тому шанувальники сподівалися на повернення гламурного адвоката у рожевому Ел Вудз (Візерспун).

У 2018 році з'явилася інформація, що у Голлівуді знімуть «Блондинку у законі 3». Про проект кілька років нічого не говорили. Проте 2023-го Amazon Studios оголосила про плани випустити продовження. Тоді йшлося про те, що керівники студії обговорюють ідеї для кількох проектів. Тепер у Deadline повідомили, що Amazon запустила у розробку перший в історії франшизи "Блондинка в законі" серіал.

Різ Візерспун продюсуватиме новий проект через свою компанію Hello Sunshine. Серіал описують як спін-офф, заснований на «Блондинці у законі». Тому в центрі уваги опиняться нові персонажі. Не факт, що Візерспун повторить роль Ел Вудз. Хоча вона може погодитись на хоча б коротке камео. Якщо серіал буде успішним, то Amazon, напевно, продовжить розвивати всесвіт і анонсує фільм «Блондинка в законі 3» з Візерспун. Відомо навіть, що Hello Sunshine та Amazon мають намір зняти другий телевізійний спін-офф, ідеї для якого вже обговорюють.

Сценаристами та виконавчими продюсерами серіалу з «Блондинки в законі» виступлять автори «Пліткарки» (2007-2012) та її перезапуску (2021-2023) Джош Шварц та Стефані Севадж. Подробиці сюжету тримають у секреті.

«Хеллбой: Горбань» вийде восени 2024 року

Стало відоме вікно релізу фільму «Хеллбой: Горбань». Його збираються випустити восени 2024 року.

Як пише The Wrap, про вихід нового «Хеллбою» у 2024 році повідомив автор серії коміксів про персонажа видавництва Dark Horse Comics Майк Міньйола. За його словами, "Горбаня" готують до прем'єри восени. Точної дати художник і сценарист не назвав. Дистриб'ютор Ketchup Entertainment наразі не оголосив, коли планує показати фільм.

Заодно Майк Міньйола розповів, що запустить з Dark Horse Comics новий всесвіт коміксів. Першим проектом стане графічний роман «Боулінг з трупами та іншими дивними історіями з невідомих земель» («Bowling With Corpses and Other Strange Tales From Lands Unknown»). . Книга вийде у листопаді.

Фільм "Хеллбой: Горбань" зняли за мотивами однойменної серії коміксів (2008). Обіцяють, що картина виявиться досить точною адаптацією. Хоча, напевно, будуть зміни деяких сюжетних ліній. Дія розгорнеться в Аппалачах у 1950-х роках. Хеллбой і новий агент Бюро паранормальних досліджень та оборони зіштовхнуться там із групою відьом на чолі з демоном Горбанем. Лиходій тісно пов'язаний з похмурим минулим Хеллбоя.

Роль нового Хеллбоя виконав Джек Кесі («Дедпул 2», «Спекотні літні ночі»). У «Хеллбої» 2019-го його зіграв Девід Гарбор, а у трилогії 2000-х Гільєрмо дель Торо – Рон Перлман. «Хеллбой» з Гарбором провалився у прокаті – заробив лише 55 млн доларів при бюджеті 50 млн. Тому він не отримав продовження. Режисером нової частини виступає Браян Тейлор (Примарний вершник: Дух помсти). Фільм буде похмурим жахом із «дорослим» рейтингом R.

Стала відома дата прем'єри 12 сезону «Футурами»

Hulu оголосив дату прем'єри 12 сезону мультсеріалу "Футурама" від творця "Сімпсонів" (1989-н.в.) Метта Ґрейнінґа. Фрай, Ліла та Бендер повернуться з новими пригодами влітку.
Як повідомляє TV Line, 12 сезон "Футурами" почнуть показувати 29 липня. 11 сезон вийшов 2023-го – через 10 років після фіналу 10 сезону, який показали 2013-го. Стартував же серіал ще 1999-го. У новому розділі буде 10 епізодів. Стільки ж було у 11 сезоні. Фінальний 10-й епізод 12 сезону побачимо 30 вересня.

У Мережі також з'явився опис сюжету. У майбутніх серіях співробітники «Міжпланетного експресу» дізнаються про нові подробиці про минуле Бендера і візьмуть участь в іграх на виживання. Смертельний квест організують на святкуванні чийогось дня народження:

«Команда вирушає в дивовижні пригоди. На них чекають смертельні ігри на день народження, секрети рідного села роботів Бендера, друзі (і вороги) зі штучним інтелектом, неймовірно милі мішки з квасолею і правдива історія п'ятимільйонної давності, яка стоїть за речовиною, що змінює свідомість, відомою як кава».

"Футураму" продовжили до 14 сезону. Дія мультсеріалу розгортається у майбутньому. За сюжетом рознощик піци Фрай у перші секунди 2000 року випадково потрапляє до кріогенної камери. Хлопець замерзає на 1000 років. У світі майбутнього він зустрічає свого нащадка Г'юберта Фарнсворта і влаштовується до його компанії «Міжпланетний експрес».

Disney оголосила дати прем'єр картин «Мандалорець та Ґроґу», «Ваяна» та «Історія іграшок 5»

Стали відомі дати прем'єри фільму «Мандалорець і Ґроґу» з «Зоряних війн», ігрового рімейку «Ваяни» та мультфільму «Історія іграшок 5». Усі три картини Disney випустить у 2026 році.
Як повідомляє Deadline, фантастика «Мандалорець та Ґроґу» вийде у світовий прокат 22 травня 2026 року. Спочатку реліз очікувався якраз цього дня. Тепер Disney та Lucasfilm підтвердили дату. Фільм стане продовженням історії мандалорця Діна Джаріна у виконанні Педро Паскаля та його чарівного друга Ґроґу із серіалу «Мандалорець» (2019-н.в.). Режисером виступить Джон Фавро («Залізна людина»), який створив і «Мандалорця».

Після «Мандалорця і Ґроґу» вийдуть ще як мінімум три фільми про пригоди в далекій галактиці. Так, на фанатів чекає фільм про Рею (Дейзі Рідлі) та відродження Ордену джедаєв. Також очікуються історія походження Сили та повнометражне продовження серіалів Disney+, включаючи того ж «Мандалорця» та «Асоку» (2023-н.в.).

Фільм «Ваяна» мали випустити 27 червня 2025 року. Наразі стало відомо, що прем'єру перенесли на 10 липня 2026 року. Роль напівбога Мауї виконає Двейн Джонсон, який озвучив персонажа у мультику (2016). 23-річна Ауліі Кравальйо не повернеться до ролі Ваяни. Дівчину-підлітка зіграє молодша актриса. Ім'я нової зірки франшизи поки що не розкрили. Натомість Кравальйо продюсуватиме проект. До речі, 27 листопада 2024 року відбудеться світова прем'єра мультфільму «Ваяна 2».

«Історія іграшок 5» від Pixar та Disney вийде у світовий прокат 19 червня 2026 року. Ще в лютому оголосили, що новий розділ пригод Вуді та Базза Лайтера випустять 2026-го. Цього ж року заплановано «Крижане серце 3».

У 2 сезоні серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто» з'явиться новий лиходій

До акторського складу 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто» увійшла зірка картин «Сини анархії» (2008-2014) та «Сайлент Хілл» (2006) Кім Коутс. Актор зіграє нового небезпечного лиходія.

Як пише Deadline, Кім Коутс виконає роль Брейгеля - ватажка однієї з найжорстокіших банд Нью-Йорка. Персонаж виявиться дуже розумним маніпулятором.

Брейгель, напевно, буде схожий на колишнього Нігана Сміта, якого грає Джеффрі Дін Морган. У «Ходячих мерцях» (2010-2022) Ніган дебютував як деспотичний, нещадний та хитрий лідер спільноти Спасителі. Саме він убив Гленна Рі (Стівен Ен), чоловіка Меггі Грін (Лорен Коен). Зрештою Рік Граймс (Ендрю Лінкольн) посадив Нігана у в'язницю. За час ув'язнення він дуже змінився. Коли Ніган вийшов на волю, він став допомагати Олександрії.

У 1 сезоні серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто» (2023) викрали сина Меггі Гершела (Логан Кім). Хлопчика забрали на Мангеттен люди угруповання Буразі. Меггі попросила Нігана допомогти їй урятувати сина. Кінець кінцем Меггі обміняла Нігана на Гершела і повернулася з сином додому в Гіллтоп. Лідер Буразі Дама (Ліза Емері) хотіла, щоб у їхній команді був Ніган, оскільки він сильний лідер.

У нових серіях «Мертвого міста» Меггі можливо захоче врятувати Нігана. Той же, напевно, вирішить затриматися в поселенні Буразі, оскільки якщо він втече, то жителі Гіллтопа опиняться в небезпеці. Дама чітко дала йому зрозуміти, що легко викраде Гершела. Можна припустити, що під час перебування в Буразі Ніган перетнеться з Брейгелем. Раптом бандит виявиться загрозою для Буразі, з якою Дама попросить розібратися? Або він союзник Буразі.

Шоураннером серіалу виступає Елі Йорн («Ходячі мерці»).

Зйомки 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто» ще не розпочалися. Тому прем'єра навряд чи відбудеться 2024 року. Зате влітку вийде 2 сезон спін-оффа «Ходячі мерці: Деріл Діксон» про Деріла Діксона (Норман Рідус) та Керол Пелетьє (Мелісса МакБрайд). Наприкінці березня на 6 епізоді завершився 1 сезон «Ходячих мерців: Ті, що вижили» про Ріка Граймса (Ендрю Лінкольн) і Мішонн (Данай Гуріра). 2 сезон серіалу не затвердили.


Читати також