01-04-2024 Розваги 416

Новини музики за тиждень. 1 квітня 2024

Новини музики за тиждень. 1 квітня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Експерти розкрили, чому собаки люблять класичну музику

собака слухає класичну музику

Тварини так само люблять музику, як і люди – і, як з'ясувалося, собакам особливо до смаку класика. Вона надає заспокійливий вплив на їхню психіку.
Ще в 2012 році дослідниця Дебора Веллс з Університету Квінс у Белфасті провела експеримент із собаками з притулку, познайомивши їх із музикою різних жанрів. Класика їх втішала і втихомирювала, поп-хіти не викликали жодної реакції, а важкий рок додавав агресії. 23 березня цю тему знову порушили в TikTok в акаунті Antelope Pets. Автори сторінки виклали ролик із дівчиною-експертом із ветеринарного центру. Вона пояснює, що симфонічні твори неодноразово показували себе як антистрес для собак – і особливо це стає помітним у напруженій обстановці. Фахівець також попереджає, що вухо тварини може звикнути до певної мелодії, тому їм потрібно вмикати різні твори. За словами експерта, вона склала плейлист для свого собаки Нали, в якому змішала класику та езотеричну музику.

Про любов собак до музики проведено чимало досліджень. Так, у 2015 році шотландські вчені з Університету Глазго встановили, що класика їх заспокоює – а найбільше їм подобається регі та легкий рок. Метал пси не оцінили зовсім: під час його прослуховування тварини нервували і голосно гавкали. Цікаво, що у кішок схожі переваги: їм теж до смаку класична музика або ж заспокійливі звуки природи. Та й люди цінують симфонії, етюди та серенади з тієї ж причини: про терапевтичний ефект академічної музики говорять уже не одне десятиліття.

Добірки класичних творів, призначених саме для собак, є і на стрімінгових сервісах, і, звісно, на YouTube. Ось одна з них:

Twenty One Pilots вдарилися в панк у кліпі «Next Semester»

Twenty One Pilots представили панк-роковий сингл "Next Semester" та показали кліп на нього. У відео учасники гурту дають концерт у переповненому клубі. Відеоряд перемежується кадрами із фронтменом Тайлером Джозефом, який тікає від машини на темній вулиці.
Режисером "Next Semester" виступив Ендрю Донохо, автор багатьох кліпів Twenty One Pilots - включаючи "Heathens", "Jumpsuit" та "Heavydirtysoul". У тексті пісні музиканти розмірковують про непрості юні роки, коли вони намагалися знайти своє місце у світі.

"Next Semester" з'явиться на новому альбомі Twenty One Pilots "Clancy", який вийде 17 травня. Тайлер Джозеф написав пісню у співавторстві з Полом Міні, вокалістом та клавішником альтернативного гурту Mutemath. Міні часто співпрацює з Twenty One Pilots – зокрема, він приклав руку до треків Chlorine, My Blood і Level of Concern.

Каміла Кабельйо та Playboi Carti показали сюрреалістичний кліп «I Luv It»

Каміла Кабельйо повернулася з гіперпоп-синглом I Luv It, дуетом з Playboi Carti, і показала кліп на нього. Відео вийшло абсурдно-сюрреалістичним, відповідно до стилю гіперпоп: Кабельйо знищує власне ліжко і бігає від поліцейських собак.
При записі "I Luv It" Кабельйо використовувала відразу два семпла - з пісні Gucci Mane "Lemonade" та "Cockiness (I Love It)" Ріанни. Продюсерами треку виступили El Guincho та Джаспер Гарріс: перший – іспанський музикант, який багато співпрацював із Росалією, другий працював з Каньє Вестом та Тейт Макрей.

Трек I Luv It повинен увійти в майбутній четвертий альбом Камілі Кабельйо. Швидше за все, він називатиметься «C, XOXO» – про це пишуть у «Вікіпедії», Genius та фан-спільнотах співачки. За чутками, реліз відбудеться 14 червня.

О Linkin Park випустять біографічну книгу «It Starts With One»

It Starts With One

Анонсовано біографічну книгу про Linkin Park "It Starts With One", названу по першому рядку з пісні "In the End". Вона надійде у продаж за півроку – 1 жовтня.
Автором книги виступає Джейсон Ліпшуц, виконавчий музичний директор журналу Billboard. "It Starts With One" вийде у видавництві Hachette Books: прес-реліз обіцяє "докладний розбір 20-річної кар'єри Linkin Park" - з новими інтерв'ю, ексклюзивними цитатами та інформацією від людей, які співпрацювали з групою.

У «It Starts With One» досліджується весь шлях Linkin Park, починаючи з дитинства учасників групи, їх знайомства один з одним та створення дебютного альбому Hybrid Theory (2000). За словами Джейсона, це справжня мрія – «допомогти розповісти історію найзначнішої рок-групи XX століття». Друковане видання коштуватиме 30 доларів, електронне – 15,99.

J-Hope з BTS випустив альбом «Hope on the Street Vol. 1» та показав чорно-білий кліп «Neuron»

J-Hope із BTS (справжнє ім'я – Чон Госок) опублікував альбом «Hope on the Street Vol. 1» – це вже друга студійна робота музиканта. Разом із релізом артист показав кінематографічний чорно-білий кліп «Neuron».
Хоча «Hope on the Street Vol. 1» позиціонується як альбом, за форматом він ближчий до EP. У треклісті - шість пісень: "I Wonder" - дует з Чонгуком, колегою J-Hope по BTS, а в "Lock/Unlock" можна почути Найла Роджерса, засновника легендарного гурту Chic. Також у записі «Lock/Unlock» брав участь відомий продюсер Бенні Бланко, автор хітів Джастіна Бібера та Кеті Перрі. "I Don't Know" - спільна робота з Хо Юнджин з Le Sserafim, у "Neuron" звучить голос Gaeko з відомого реп-проекту Dynamic Duo.

У прес-релізі альбом описується як «різноманітна колекція звуків та настроїв, що демонструють музичну майстерність та глибину J-Hope». Він записував «Hope on the Street Vol. 1» незадовго до відходу в армію: J-Hope вирушив на службу у квітні 2023-го, а повернутися має у жовтні 2024-го. Тому матеріал створювався у стислий термін, через що J-Hope дуже хвилювався – але результат йому сподобався. У BTS він відповідає за танці, тому при записі нових треків він враховував «танцювальний» аспект. За його словами, «хороша музика породжує добрі танці».

Кейт Гадсон показала добрий домашній кліп «Live Forever»

Кейт Гадсон випустила добру зворушливу пісню Live Forever, яку присвятила своєму 20-річному сину Райдеру Робінсону. Актриса також показала кліп, складений із домашніх кадрів із хлопчиком: від перших днів життя до дорослого віку.
Ось що Гадсон написала у себе в соцмережах:

«Діти покидають нас, рано чи пізно. Деякі з нас [на момент їх народження] були настільки молоді, що намагалися зрозуміти самих себе. Це пісня для мене. І мій любовний лист для батьків та дітей, які з ними прощаються. Молоді мами роблять все можливе і самі намагаються вирости».

Фанати Бейонсе розкритикували платівки та CD з альбомом Cowboy Carter

Шанувальникам Бейонсе не сподобалися фізичні копії її нового альбому Cowboy Carter, випущені на вінілі та компакт-дисках. Вони скаржаться на відсутність п'яти пісень з цифрової версії релізу - Ya Ya, Spaghettii, The Linda Martell Show, Oh Louisiana і Flamenco.
На вінілових виданнях немає всіх п'яти треків, на CD-копіях є Flamenco, але це особливо не втішило фанатів. Вони очікували, що на компакт-дисках лімітованої партії буде ексклюзивна пісня, а врешті-решт отримали «Flamenco», яку і так можна послухати на стрімінгах. Зараз це активно обговорюється в спільноті Бейонсе на Reddit, в якому 478 тисяч осіб.

Дуже схоже, що вінілові копії Cowboy Carter були випущені дуже рано – на деяких версіях навіть немає назви Cowboy Carter, а стоїть Act II. У коментарях зазначають, що подібні ситуації відбувалися і з альбомами інших артистів – наприклад, Fossora Б'єрк (2022), також записаному під час пандемії. Виробництво вінілових платівок – трудомісткий процес, який потрібно організовувати заздалегідь, тому таке може статися з кожним альбомом. І все ж фанати незадоволені, деякі хочуть повернути свої гроші назад. Бейонсе поки що цю історію не коментувала.

BabyMonster випустили міні-альбом «BabyMons7er» та кліп «Sheesh»

BabyMonster представили свій перший EP "BabyMons7er" і опублікували кліп на сингл "Sheesh". У ньому можна побачити Ахен - вона залишила склад у листопаді 2023-го, але тепер повернулася до групи.
Релізи BabyMonster привертають багато уваги: менш ніж за добу кліп «Sheesh» зібрав 23 млн переглядів. BabyMonster – новий жіночий гурт лейбла YG Entertainment. Їх називають послідовниками або навіть «заміною» Blackpink, що також випускаються на YG. Групи постійно порівнюють між собою – тим більше вони схожі за стилем.


Читати також