06-04-2024 Розваги 1461

Новини музики за тиждень. 6 квітня 2024

Новини музики за тиждень. 6.04.2024. Дайджест музичних новин

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Фаррелл Вільямс несподівано випустив перший за 10 років альбом «Virginia: Black Yacht Rock Vol. 1»

Фаррелл Вільямс видав новий альбом «Virginia: Black Yacht Rock Vol. 1». Музикант ніяк не анонсував реліз і навіть не повідомив про нього у соцмережах.

Послухати “Virginia: Black Yacht Rock Vol. 1» на Spotify або Apple Music теж не вийде: він офіційно викладений лише на спеціальному сайті BlackYachtRock.com. Доступ вільний: жодної реєстрації чи плати не потрібно, будь-яку з десяти пісень – чи всі одразу – можна завантажити до себе на комп'ютер.

«Virginia: Black Yacht Rock Vol. 1» – перший альбом Фаррелла Вільямса за десять років, його попередня робота «Girl» вийшла у квітні 2014-го. Реліз відбувся 5 квітня, у день народження музиканта – йому виповнився 51 рік. Дуже схоже, що це особистий проект для Вільямса: він назвав альбом на честь Вірджинії, свого рідного штату. Інформації про «Virginia: Black Yacht Rock Vol. 1» зовсім небагато, але, можливо, незабаром щось проясниться: на сайті BlackYachtRock є підписка на розсилку.

The Black Keys випустили альбом "Ohio Players" з Ноелом Галлахером і Беком

The Black Keys представили альбом "Ohio Players", перший за два роки. Анонсуючи реліз, музиканти обіцяли веселий матеріал – і не обдурили.
Три пісні - "On the Game", "Only Love Matters" та "You'll Pay" - The Black Keys написали разом з Ноелом Галлахером. У «Paper Crown» звучать голоси Бека та репера Juicy J; Бек також приклав руку ще до шести треків, включаючи сингли Beautiful People (Stay High) і This Is Nowhere.

Одним із продюсерів матеріалу став Dan the Automator, який співпрацював з Gorillaz та Kasabian. Є на "Ohio Players" і кавер - на "To Be a Lover" соул-співака Вільяма Белла. Саму назву альбому The Black Keys взяли в американської фанк-групи 1970-х Ohio Players.

Kiss продали права на свою творчість за 300 млн. доларів, щоб запустити віртуальні «гастролі»

Шведська компанія Pophouse придбала права на пісні, образи та логотип Kiss за 300 млн доларів. Вони будуть потрібні для створення концертів із цифровими аватарами учасників групи.

Компанія Pophouse була створена у 2014 році, десять років тому. Один із її засновників – Б'єрн Ульвеус, учасник ABBA. 2022-го саме Pophouse запустили віртуальний тур ABBA – ABBA Voyage, у якому музикантів замінили цифрові аватари. Тепер Kiss готують аналогічні «гастролі», але зі своїм репертуаром і шоу. Очікується, що перший «віртуальний» виступ гурту пройде у 2027 році, а над образами музикантів працює компанія Джорджа Лукаса Industrial Light & Magic. Директор Pophouse Пер Сундін повідомив, що мають «багато планів на Kiss». Ось що про це сказав Йохан Лагерлеф, керівник відділу інвестицій:

«[Завдання компанії] – здійснити мрію Kiss про безсмертя. Це одна з найбільш культових та відомих груп в історії музики. Вони винайшли концепцію рок-шоу, а їхнє мистецтво завжди виходило на нові незвідані території».

Останній концерт «справжніх» Kiss відбувся 2 грудня 2023 на знаменитому нью-йоркському майданчику Медісон-сквер-гарден. Тоді ж гурт і оголосив про майбутні віртуальні «гастролі». Після того, як музиканти залишили сцену, з неї зазвучала пісня God Gave Rock and Roll to You - тільки вже у виконанні цифрових копій рокерів. Потім Kiss написали в соцмережах, що вони «переродилися у вигляді аватарів для вічного рок-н-ролу».

Віртуальні концерти Kiss зможуть відкрити їхню музику для нової аудиторії, молодшого покоління – на це Pophouse дуже розраховує. І хоча учасники групи продали права, вони беруть активну участь у розробці нового проекту. Басист і фронтмен Kiss Джин Сіммонс каже, що у списку планів не лише концерт, а й байопік про гурт. Розмови про нього ведуться вже п'ять років, 2023-го менеджер групи Дон Макгі натякнув, що 2024-го фільм може нарешті вийти.

Ейва Макс показала кліп на сингл "My Oh My"

Ейва Макс опублікувала новий сингл My Oh My. Це трек у фірмовому стилі співачки: яскравий, енергійний, із мелодією, що легко запам'ятовується – і в кліпі вона багато танцює.
Макс написала «My Oh My» разом із Семом Мартіном, «голосом» хітів Девіда Гетти «Dangerous» та «Lovers on the Sun». Він також приклав руку до "Want to Want Me" Джейсона Деруло та "It Was Always You" Maroon 5.

Imagine Dragons повернулися з піснею та кліпом «Eyes Closed»

Imagine Dragons опублікували реп-рокову пісню "Eyes Closed" з елементами дабстепу. Разом з нею гурт представив кліп, де вокаліст Ден Рейнольдс опиняється в інших просторах та зустрічає самого себе.

За словами Дена Рейнольдса, під час запису «Eyes Closed» він хотів повернутися до тих звукових прийомів, які завжди радували його. Він зазначив, що нинішній світ виглядає зовсім не так, як 10 років тому, коли Imagine Dragons лише набирали популярності. І все ж таки деякі речі залишаються незмінними: найбільше співаку подобається змішувати в музиці ностальгічні та свіжі мотиви.

Режисером "Eyes Closed" став Ендрю Донохо, автор багатьох кліпів Twenty One Pilots - у тому числі недавнього ролика "Next Semester".


Читати також