12.05.2024
Розваги
eye 1019

Новини музики за тиждень. 11 травня 2024

Новини музики за тиждень. 11 травня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Megan Thee Stallion семплює Гвен Стефані у пісні «Boa»

Megan Thee Stallion опублікувала трек «Boa» із семплом із класичного хіта Гвен Стефані «What You Waiting For?». Це вже третій сингл реперші у 2024 році – після січневого «Hiss» та квітневого «Wanna Be», дуету з GloRilla.
Свою назву пісня Boa отримала на честь Боа Хенкок, героїні манги та аніме Ван-Піс (1999 – н.в.). Також Megan Thee Stallion продовжує «зміїну» тематику у своїй творчості: 2023-го у неї вийшов трек «Cobra», а назва синглу «Hiss» означає «шипіння».

У пісні Boa Megan Thee Stallion демонструє впевненість і говорить про свою лідируючу позицію в реп-індустрії. Продюсером треку виступив її постійний соратник LilJuMadeDaBeat, який також працював із Бейонсе.

Kings of Leon випустили альбом "Can We Please Have Fun"

У Kings of Leon вийшов альбом Can We Please Have Fun, перший за три роки і дев'ятий за рахунком. Це також перший реліз гурту на новому для нього лейблі Capitol Records – майже 20 років вони працювали з RCA.
У "Can We Please Have Fun" потрапило 12 пісень, у тому числі сингли "Mustang", "Split Screen", "Nothing to Do" та "Nowhere to Run". Продюсером матеріалу виступив Kid Harpoon, який працював з Гаррі Стайлсом, Майлі Сайрус та Florence + the Machine.

На "Can We Please Have Fun" вийшли перші рецензії - і поки критики хвалять Kings of Leon. Журнал Classic Rock зазначає, що альбом не тягне на сюрприз, але добрих моментів у ньому достатньо. Rolling Stone вважає, що Kings of Leon "не бояться змін", плавно переходячи до наступного етапу у своїй творчості. Paste Magazine описав альбом як «суміш солоних партій бас-гітари та простих фанкових мелодій», якою варто насолодитися. А, на думку ClashMusic, на «Can We Please Have Fun» є недоліки, але в цілому це «підтвердження їх основних рок-цінностей».

Stray Kids та Чарлі Пут показали кліп «Lose My Breath»

Stray Kids та Чарлі Пут поділилися спільним треком "Lose My Breath" і показали кліп на нього. У ньому учасники групи зіштовхуються із потужною стихією, яка переслідує їх скрізь.
Чарлі Пут не з'являється в "Lose My Breath", але його стиль у пісні відчувається хоча б тому, що це англомовний трек. За жанром "Lose My Breath" - балада, але з танцювальною подачею. Пут виступив одним із авторів та продюсерів треку, учасники Stray Kids теж доклали руку до його написання.

До Stray Kids Чарлі Пут вже співпрацював з k-pop-зірками: він випустив спільний трек із Чонґуком із BTS «Left and Right» і виступив автором пісні BabyMonster «Like That». А ось Stray Kids до Чарлі Пута не працювали із американськими артистами. Як йдеться в прес-релізі, "Lose My Breath" - "розігрів" перед новим корейським альбомом гурту, він очікується влітку. Точна дата виходу і навіть місяць поки не повідомляються, але Stray Kids вже говорили, що мають намір випустити матеріал у 2024 році.

Батьки Емі Вайнгауз забрали її нагороду BRIT Billion за мільярд стримів

Емі Вайнгауз присудили нагороду BRIT Billion Award за мільярд прослуховувань у Великій Британії, її рідній країні. Премію забрали її мати Дженіс Вайнгауз та батько Мітчелл Вайнгауз.
Ось що сказали батьки зірки у своїй заяві:

«Звичайно, ми хотіли б, щоб Емі була тут сьогодні і сама прийняла цю нагороду. Але дивно, що вона досі отримує премії за свій талант та досягнення. Чудово, що її музику відкриває для себе нова молода аудиторія – вони люблять її так само, як люди її епохи. Ми дуже пишаємось Емі. Дякую".

У Великій Британії найпопулярніший трек Емі Вайнгауз – Back to Black, який у країні прослухали 150 млн разів. На другому місці – «Valerie» із 135 млн стриму. А у пісень Rehab, You Know I'm No Good, Tears Dry On Their Own і Love Is A Losing Game по 50 млн прослуховувань і більше. Всі ці треки – за винятком Valerie – вийшли на альбомі Back to Black (2006).

Батьки Емі Вайнгауз прийняли BRIT Billion Award у будівлі Amy Winehouse Foundation – благодійної організації, яка займається питаннями залежності та психічного здоров'я. Вона була відкрита невдовзі після смерті Вайнгауз – 14 вересня 2011 року, цього дня співачці могло б виповнитись 28 років.

Про перезаписи Тейлор Свіфт випустять документалку "Taylor Swift vs Scooter Braun: Bad Blood"

Історію про перезаписи Тейлор Свіфт та її конфлікт з музичним менеджером Скутером Брауном розкажуть у документальному міні-серіалі Taylor Swift vs Scooter Braun: Bad Blood. Він вийде на екрані в червні і складатиметься із двох годинних епізодів.
Примітно, що розбірки Тейлор Свіфт і Скутера Брауна почалися п'ять років тому, в червні 2019-го. А «Bad Blood» («Погана кров») – не лише опис їхнього конфлікту, а й відсилання до однойменного хіту співачки з альбому «1989» (2014). Обіцяють, що серіал розкриє такі теми, як практики музичної індустрії, ґендерне питання та фанатська культура.

Нагадаємо: у 2018 році Тейлор Свіфт підписала контракт із лейблом Republic Records, до цього вона працювала з компанією Big Machine, де записала шість альбомів. 2019-го права на її записи часів Big Machine придбав Скутер Браун, менеджер Джастіна Бібера та Аріани Гранде. Тейлор Свіфт це серйозно обурило - їй самій не дозволили викупити права на творчість, але дали це зробити одному з її ворогів. Друга сторона стверджувала, що Свіфт відмовилася вести переговори і банально налаштувала проти Брауна своїх фанатів.

Тейлор Свіфт, не отримавши права на старі альбоми, пішла іншим шляхом – вона вирішила перезаписати їх заново, щоб записи втратили цінність. У 2021-му вона випустила оновлені «Fearless» (2008) та «Red» (2012), у 2023-му – «Speak Now» (2010) та «1989» (2014). Співачка не просто виконала старі пісні у новому варіанті, а й додала до треклістів перевидань додаткових неопублікованих треків, привертаючи ще більше уваги. На даний момент їй залишилося перезаписати лише два альбоми: дебютний Taylor Swift (2006) і шостий Reputation (2017). З огляду на швидкий вихід документалки деякі фанати вважають, що до перевидання «Reputation» залишилося зовсім недовго.

D.O. з EXO випустив міні-альбом «Blossom» та показав кліп «Mars»

D.O. (Справжнє ім'я – До Кьонсу, 31), учасник EXO, представив EP «Blossom». Разом із ним музикант показав кліп на пісню «Mars»: у ньому D.O. їде велосипедом з великим букетом квітів і спілкується з жителями інших планет.
Відео «Mars» вийшло дивним і водночас позитивним. Фанати похвалили D.O. не лише за пісню, а й за хорошу гру у кліпі. У D.O. є акторський досвід: 2023-го він знявся у фільмі «Місяць», а 2024-го має вийти романтична драма «Secret: Untold Melody» за його участю.

Окрім «Mars», до «Blossom» увійшли ще п'ять пісень. Одна з них, Popcorn, вже добре відома фанатам D.O. - у неї 2 млн переглядів на YouTube і 1,7 млн прослуховувань на Spotify. Основна частина міні-альбому – повільні балади у стилях соул та R&B.

"Blossom" - третій сольний EP D.O. 2021-го він випустив міні-альбом «Empathy», а 2023-го – «Expectation». Проте «Blossom» займає особливе місце у його дискографії: це перший реліз D.O. після того, як він залишив компанію SM Entertainment у жовтні 2023-го. D.O. співпрацював із SM протягом 11 років, а тепер відкрив власний лейбл Company Soosoo та найняв менеджера з колишніх працівників SM.

Читати також


up