Публічна бібліотека Лозівської міської ради Харківської області шукає дарувальників

Публічна бібліотека Лозівської міської ради Харківської області

До вас звертаються працівники Публічної бібліотеки Лозівської міської ради Харківської області із великим проханням про допомогу.

Ми дуже потерпаємо від нестачі книжок, виданих українською мовою, тому що наша бібліотека новостворена (відкриття відбулося у 2019 році) і має невеликий фонд. Бібліотекари роблять усе можливе для того, щоб виправити ситуацію: беремо участь у благодійних проєктах, працюємо з волонтерами, безпосередньо співпрацюємо з письменниками, але цього, на жаль, замало. Публічна бібліотека має у своїй структурі 28 сільських бібліотек–філій, які ми також прагнемо забезпечити новою українською літературою. Адже в сільських бібліотеках взагалі катастрофічна ситуація. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну читачі (як у місті, так і селі) свідомо відмовляються від літератури, виданою країною-агресоркою, цікавляться сучасною українською літературою, історією та культурою України.

Наше місто знаходиться у зоні бойових дій, але, незважаючи на обставини, люди продовжують жити, працювати, читати. Користувачами Публічної бібліотеки є люди різних вікових категорій: діти і дорослі. Ми робимо усе можливе для того, щоб наш заклад був місцем сили для мешканців міста та численних переселенців. Постійно організовуємо зустрічі із волонтерами, місцевими поетами та художниками, активно працюють мовний клуб для дорослих, клуби за інтересами для дітей та підлітків.

Публічна бібліотека Лозівської міської ради Харківської області

Люди із задоволенням йдуть до нашої бібліотеки. І для нас справа честі задовольнити їхній читацький попит, але це для нас дуже складно, тому що наш фонд потребує літератури за шкільною програмою, сучасної художньої літератури українських авторів, науково-популярної літератури з психології та історичного напрямку. Просимо вас допомогти нашим читачам у ці нелегкі часи, тому що коли вони читають гарну книгу рідною мовою – відпочивають серцем і ще краще працюють заради нашої Перемоги.

З повагою – колектив Публічної бібліотеки ЛМР.

Посилання на сторінку у Facebook: https://www.facebook.com/groups/283009765705309


Читати також