Українські олімпійці: воля до перемоги

Українські олімпійці: воля до перемоги

МУЛЬТИМЕДІЙНИЙ ПРОЄКТ THE WILL TO WIN

       26 червня у київському ТРЦ Gulliver відбулась презентація мультимедійного проєкту «The Will to Win – Воля до Перемоги!».

     В атріумній зоні торгового центру з 26 червня до 22 липня представлено 78 фоторобіт проєкту, що має на меті розповісти про неймовірну силу волі та стійкість українських спортсменів, які, попри виклики війни, демонструють усьому світу волю до перемоги. Цей захід приурочений до цьогорічних Олімпійських ігор, де Україна виступає під гаслом «The Will to Win» підкреслюючи незламну волю українців до перемоги.                                                                                                                                                                         Героями світлин стали:                                                                                                   

- Вікторія Онопрієнко – українська гімнастка, чемпіонка Європи, фіналістка Олімпійських ігор в Токіо, майстер спорту міжнародного класу, призерка чемпіонату Європи в команді, переможниця та призер етапів Кубка світу. Поки ракети, бомби та шахеди атакують її рідний Київ, а батько захищає Україну на фронті, художня гімнастка Вікторія Онопрієнко щодня удосконалює свою майстерність.

- Жан Беленюк – український спортсмен, борець греко-римського стилю. Олімпійський чемпіон, срібний призер Олімпійських ігор, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, переможець Європейських ігор. Як і у всіх українців, війна змінила життя спортсмена на «до і після». Жан Беленюк використовує всі можливості для інформування світової спільноти про справжнє обличчя «руzzкого миру».

- Олександра Паскаль – восьмирічна гімнастка, нагороджена відзнакою «мужність під час війни» акцією «Діти-герої», учасниця Віденського балу в Києві, переможниця чемпіонату з гімнастики в Чорноморську. У 2022 році в результаті російського ракетного удару по Затоці на Одещині Олександра втратила ногу. Після протезування та реабілітації дівчинка продовжує активно займатися художньою гімнастикою і мріє про великі спортивні змагання.

- Юлія Левченко – українська легкоатлетка, фіналістка Олімпійських ігор, срібна призерка чемпіонату світу, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор (2014). Народилася в Бахмуті. В красивому українському місті, яке стерте з обличчя землі внаслідок російської агресії.

- Марина Алексіїва та Владислава Алексіїва – українські спортсменки з синхронного плавання, бронзові призерки літніх Олімпійських ігор-2020, багаторазові чемпіонки світу, багаторазові чемпіонки Європи, срібні призерки Європейських ігор. Їх рідне місто Харків потерпає від російської агресії кожен день війни. Басейн, в якому сестри тренувались було пошкоджено.

- Сергій Стаховський – український тенісист, володар чотирьох титулів АТР в одиночному розряді, чотирьох титулів АТР у парному розряді, екс-перша ракетка України з великого тенісу, Майстер-сержант Центру спеціальних Операцій «А», СБУ. З початком широкомасштабної війни добровільно вступив до лав ЗСУ захищати Україну від агресії рф.

      Влучний об`єктив автора фоторобіт – видатного кінооператора та фотохудожника Сергія Михальчука повністю розкриває психологічний стан українських спортсменів. На зафіксованих миттєвостях тренувань та важкої щоденної праці, історії сьогоднішніх героїв, які, попри всі труднощі, демонструють волю до перемоги.

       Під час презентації мультимедійного проєкту The Will to Win заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська підкреслила: «Олімпійські ігри 2024 року –  це вже особлива історія для України. Тільки участь в цих головних змаганнях світу дорівнює перемозі. Ворог зробив все, щоб нас не було в Парижі. Проєкт The Will to Win на прикладі відеоісторій та фоторобіт покаже хто є хто з українських спортсменів». Сумна статистика говорить вже сама за себе: з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну росіянами було знищено понад 500 спортивних об’єктів, вбито близько 500 спортсменів та тренерів, серед яких 20 чемпіонів світу, чемпіонів Європи та учасників Олімпійських ігор різних років.

       Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, що під час Олімпіади в Парижі цю ж фотовиставку можна буде побачити в «Українському домі», у спеціальному Volia Sрace. «Ми зі своєї сторони прикладемо зусиль, щоб ще раз розповісти якомога більшій кількості іноземців та гостей Олімпіади про неймовірну силу волі та стійкість українських спортсменів, які попри драматичні виклики війни демонструють усьому світу волю до перемоги» - зазначив Міністр молоді та спорту.

    До проєкту The Will to Win долучився благодійний Фонд «МХП-Громаді». Голова наглядової ради Фонду Юрій Мельник поділився враженнями від проєкту: «Враховуючи виклики часу, ми зазвичай допомагаємо військовим та підтримуємо культурні проєкти в багатьох українських громадах. Цього разу ми долучились і до підтримки проєкту про українських спортсменів, які на багатьох міжнародних аренах демонструють незламність та жагу до перемог».

      За реалізацію творчої частини проєкту, а саме фотоекспозиції та серії короткометражних документальних фільмів, відповідала Асоціація «Дивись українське!», голова правління якої та продюсер проєкту Андрій Різоль розповів, що робота тривала в стислі терміни і майже все зробили менш ніж за 2 місяці: «Я радий, що до наших документальних творчих доробків, де герої в основному люди мистецтва, додались ще і спортсмени. Це особливі люди з велетенською внутрішньою дисципліною»

      Серед наступних етапів мультимедійного проєкту The Will to Win найближчими тижнями: серія короткометражних документальних фільмів героїв проєкту, які будуть представлені в Українському домі Volia Space олімпійської збірної України в Парижі та доступні у вільному доступі на платформі «Київстар ТБ» й українських та світових телеканалах, короткометражний документальний фільм «Спорт vs війна» та віртуальна фотовиставка. Також планується цілий комплекс заходів з представлення контенту проєкту по всьому Світу на підтримку України та українських олімпійців у партнерстві з Світовим Конґресом Українців та Американсько-Українською Координаційною радою. Пізніше фотороботи з автографами героїв-спортсменів можна буде придбати всім бажаючим на спеціальному благодійному аукціоні.

Фотовиставка героїв-спортсменів мультимедійного проєкту The Will to Win – Воля до Перемоги! працює у ТРЦ Gulliver (Спортивна площа, 1a) до 22 липня. Вхід – вільний.

Фотоекспозиція та серія відеоробіт створена Асоціацією «Дивись українське!»:    Фотохудожник – Сергій Михальчук                                                                                 Режисер-постановник, оператор – Кадім Тарасов                                                                   Продюсер – Андрій Різоль                                                                                               Операторка-постановниця – Юлія Большинська                                                             Креативний продюсер – Святослав Ризоль                                                                      Координаторка – Євгенія Міщенко

Мультимедійний проєкт «The Will to Win» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету, Асоціації «Дивись українське!», за підтримки Фонду «МХП-Громаді», за сприяння Світового Конґресу Українців, Українсько-Американської Координаційної Ради, Київстар ТВ, ТРЦ Gulliver.

#TheWillToWin #ВоляДоПеремоги #УкраїнськіОлімпійці #WatchUkraine #ДивисьУкраїнське


Читати також