Учасниця «Успішної»: «Проєкт дав мені віру у власні сили»

Учасниця «Успішної»: «Проєкт дав мені віру у власні сили»

Понад 1500 жінок! Саме стільки взяло участь офлайн та онлайн у нашому першому проєкті напряму «Успішна» — серії профорієнтаційних воркшопів для жінок. Заняття тривали шість місяців (з жовтня 2023 року по березень 2024 року) та охопили найрізноманітніші теми: від написання резюме та психологічної підготовки до змін і до створення та просування власного бренду. І поки «Фонд Маша» працює над продовженням та удосконаленням цього напряму роботи, ми хочемо ділитися успіхами наших учасниць. Сьогодні розкажемо історію Анастасії Онуфрієнко, власниці бренду одягу для вагітних і годуючих мам.

Насті 32 роки. Вона мама двох хлопчиків — Степана і Тараса — та дружина військовослужбовця. Сама родом з Дніпра, через повномасштабну війну була змушена виїхати з дітьми в Німеччину, але згодом повернулася в Україну й почала нове життя в Києві.

Ще у 2020 році Настя народила свого другого сина та на повну відчула «біль» усіх годуючих мам — відсутність функціонального та водночас стильного одягу. Їй хотілося, аби мами могли годувати свою дитину будь-де без шкоди для здоров'я. Так з'явилася ідея і сили на створення одягу для вагітних жінок і годуючих мам.

— З моменту запуску мій бренд почав стрімко розвиватися. Я починала працювати з капіталом 30 тисяч гривень, а вже за рік без додаткових вкладень ця сума виросла в 7 разів! 2021-й був багатим на ідеї та розвиток. Я відшивала футболки, сукні, худі, а 2022-го ми планували масштабуватися та рости горизонтально, тобто розширювати не лише асортимент, а й послуги. Я хотіла відкрити офлайн-шоурум, створити не просто магазин, а спільноту для жінок, популяризувати грудне вигодовування, — згадує учасниця проєкту «Успішна» Анастасія Онуфрієнко.

Ідею Насті підтримав її чоловік, який в усьому їй допомагав: не тільки дав кошти на бізнес, а й спершу вів усі фінансові справи. А коли з початком повномасштабного вторгнення дівчині з маленькими дітьми довелося виїхати за кордон, чоловік сам пакував та відправляв замовлення. Настя ж частину зароблених грошей віддавала на потреби ЗСУ, куди згодом вступив і її коханий.

На жаль, плани Анастасії зруйнувала війна. Жінка поставила на паузу власний бізнес і змогла відновити його лише після повернення в Україну в серпні 2023-го. Вона з дітьми оселилася у Києві. А на залишки коштів самотужки перевезла виробництво з Дніпра до столиці. Уже в новому для себе місті відшила нову колекцію весна-літо.

А у жовтні 2023 року Анастасія Онуфрієнко заповнила анкету на «Успішну» — новий проєкт з профорієнтації жінок від «Фонду Маша». І пройшла. Щосуботи вона відвідувала Центр «Незламна» в Києві чи підключалася до заняття онлайн з дому й отримувала новий досвід та знайомства.

— Мені сподобалися всі блоки без виключення. Теми та лектори підібрані дуже грамотно. Я отримала безліч корисної інформації й одразу застосовувала її на практиці. Стала впевненішою в собі та навчилася не боятися змінювати профіль, презентувати себе роботодавцю чи грантодавцю, — зазначає Анастасія.

Як і мріяла учасниця «Успішної», вона почала продавати одяг власного виробництва в офлайн-бутику в Києві. А ще знайшла в собі сили та опанувала дотичну тему: пілатес для вагітних та жінок після пологів. Настя вже понад 10 років у цій сфері, а зараз здобуває освіту тренерки. Жінка запевняє, що проєкт «Успішна» їй трапився саме тоді, коли вона цього потребувала, і змінив її життя на краще.

— Зараз я шукаю фінансування, щоб і надалі шити одяг. Подаюся на різні гранти й, звісно, чекаю свого коханого вдома, щоб разом створювати й розвивати бізнес. Я не здаюся і роблю усе можливе для продовження бізнесу. Проєкт «Фонду Маша» дав мені віру у власні сили, — підсумовує Анастасія.


Читати також