08.07.2024
Мистецтво
eye 1117

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 8.07.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 8.07.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнаєтесь про виробництво Дюни 3, зйомки серіалу про Ван Хельсінга, подробиці показу в Шанхаї Дедпула і Росомахи, звинувачення Disney у расизмі, неймовірний касовий успіх Думкаим навиворіт, розробку перезавантаження Гарі Поттера та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

Що ви чуєте, коли запитуєте про Алекса Ґарленда? «Це той, хто зняв "Ex Machina!"», «Режисер "Анігіляції"», «"Чоловічий рід" не сподобався, але дуже своєрідний». А як щодо «Повстання Штатів»? Про ці чотири метри Ґарленда йтиметься у новому випуску. Проте він також є єдиним режисером, сценаристом та шоуранером серіалу «Розробники»/«Devs». Кожному доведеться вирішувати, чи є цей проєкт, який знову розкривав історію в науковому сетингу, компіляцією його попередніх робіт, що вийшла на зовсім інший рівень. Здається, що епізодна форма є не менш зручною для автора, тому про це, можливо, поговоримо пізніше.

У своїй книзі автори Анна та Андрій Шиманські розповідають про історію України у форматі коротких цікавих фактів, які об’єднані за хронологією. Читаючи їх, минуле стає ближчим, а сучасне — зрозумілішим. Про роботу над книгою, а ще про знакові, цікаві, подекуди кумедні і таємничі факти з історії України автори поспілкувалися з модератором Рустемом Халілом. Про книгу «501 факт, який треба знати з… історії України» Історія України від мамонтів до сьогодення у 501 факті? Чому б і ні! Цікаві, важливі, часом кумедні, іноді трагічні, а найчастіше — доленосні: не всім цим фактам знайшлося місце у шкільних підручниках, але саме завдяки їм історія стає живою і динамічною. Яке українське місто згадує Гомер у своїй «Одіссеї»? Особистим знаком якого князя було зображення сучасного тризуба? Коли вперше в писемних пам’ятках згадано слово «Україна»? А хто з гетьманів був шанувальником кави? Відповіді на ці та інші питання знайдете на сторінках ілюстрованого довідника.

Херсонець Стас Синій разом із сестрою – Тетяною обʼєднують молодь з різних куточків країни навколо дітей із сіл Херсонщини. Основний проєкт, який втілюють – мобільні бібліотеки. Їх встановлюють в деокупованих селах, які були майже повністю знищені внаслідок бойових дій. Першу бібліотеку сконструювали та зібрали на відносно безпечній території. Вона нагадує стильну кабіну або популярний в Австралії тайніхаус, розміром 20 м², із внутрішнім оздобленням з дерева та панорамним вікном з одного боку. Ідея полягає в тому, щоб створити відкритий простір, який відрізняється від шкільних закритих приміщень. Простір, у якому дитині буде максимально цікаво та комфортно. Місце встановлення бібліотеки узгоджується із сільським головою або старостою. Наразі команда Тані та Стаса встановила вже дві бібліотеки, влітку планують відкриття третьої. Більшість волонтерів, які долучались до команди – переселенці з Херсонщини, які проживають у центральній та західній Україні.

А тим часом Джеймс Гетфілд роздає поради щодо нових гуртів, а Тоні Айомі готує новий альбом... можливо навіть разом із Оззі Осборном. The Black Dahlia Murders вирішили писати нову музику, а Blind Guardian вже готуються випустити свій новий альбом. Paramount Pictures випустить новий документальний фільм про Hair Metal, а Testament радують своїх фанатів. Ну і звичайно ж, нова музика від Anvil, HammerFall і не тільки. Метал живий і почувається прекрасно, тож давайте подивимось, що дає йому життя сьогодні. 

Що таке українська ідентичність та яка її роль у руйнуванні російської імперськості, чому «лагідна українізація» не означає пасивність українців, та чи є Сполучені Штати Америки імперією – про це Єлизавета Цареградська говорить з культурологинею Маріам Найем у програмі «Культурний інстинкт». 

Сильвестр Сталлоне - легендарний актор, сценарист і режисер, який не побоявся кинути виклик і став голлівудською іконою. Боротьба Сильвестра Сталлоне в світі кіно і стрімкий зліт Сильвестра Сталлоне привели його до створення одних з найбільш культових персонажів в кінематографі. Такі фільми Сильвестра Сталлоне, як Нестримні, Кулак, Скелелаз, Роккі, Поліцейські, Рембо: Перша кров, Крід: Спадок Роккі Бальбоа відомі у всьому світі. Починаючи з перших днів життя Сильвестра Сталлоне як актора, що живе в крихітній квартирі, і закінчуючи приголомшливим успіхом Роккі – фільму, який Сильвестр Сталлоне написав за сценарієм, зіграв головну роль і отримав безліч номінацій на премію "Оскар" – в нашому новому відео, присвяченому біографії Сильвестра, ми розповідаємо про стійкість і рішучість, які привели Сталлоне до слави. Сталлоне. Це канал Біографер! У нашому сьогоднішньому відео ми розповімо вам повну біографію Сильвестра Сталлоне і відповімо на всі питання, що стосуються особистого життя, кар'єри і життєвого шляху Сильвестра Сталлоне. Влаштовуйтеся зручніше і дивіться повну біографію Сильвестра Сталлоне!

Читати також


up