Семенівська публічна бібліотека шукає дарувальників

Семенівська публічна бібліотека

Бібліотеки громади – важливі елементи життя населення невеликих населених пунктів. Це своєрідні центри, які сприяють підвищенню рівня освіченості людей та їхній інформованості щодо змін, що стосуються усіх сфер життя.

Працівники бібліотек проводять роботу з популяризації літератури з метою залучення користувачів до бібліотеки, проводились масові заходи, цікаві зустрічі, презентації книжкових виставок, акції тощо. У засобах масової інформації, соціальних мережах висвітлювалося проведення різноманітних заходів.

Поєднуючи традиційні та нетрадиційні форми, робота бібліотек була спрямована на задоволення запитів читачів на книгу та інформацію, розширення функції бібліотек, підвищення ролі книги в житті людини.

Треба відмітити, що Семенівська громада визнана територією відкритих бойових дій. У зв’язку з розв’язанням війни росії проти України змінилось наше життя та підходи до роботи бібліотек у воєнний час.

Наразі в Семенівській громаді працює 4 бібліотеки: Семенівська публічна бібліотека, Семенівська бібліотека для дітей, Іванівська сільська бібліотека–філія, Погорільська сільська бібліотека-філія.

Бібліотеками громади обслуговується 2348 користувачів.

Важливою умовою формування позитивного іміджу бібліотечних закладів у суспільстві є встановлення взаєморозуміння, творчих відносин бібліотек як з традиційними партнерами у сфері культури, так і з іншими організаціями. Публічна бібліотека та бібліотеки-філії нашої громади тісно співпрацюють з організаціями, установами, клубами та будинками культури, загальноосвітніми школами.

Бібліотеки намагаються забезпечити інформаційні та інтелектуальні потреби користувачів: поповнення фонду новою літературою, видачу документів без обмежень, цікаве, корисне проведення дозвілля. Сприяють залученню більшої кількості користувачів різновікових категорій для участі в масових заходах.

Але на даний час нам критично не вистачає книг українських авторів, бо зі значним списанням з фонду бібліотек морально застарілих книжок ми стикнулися з великою проблемою придбання нової літератури.

Просимо всіх небайдужих про допомогу у придбання нової літератури.

Семенівська публічна бібліотека

Бібліотеки громади потребують допомоги у придбанні нової літератури, зокрема художньої літератури: романів, детективів, фентезі.

Будемо вдячні за підтримку!

Сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/2336390586465346

Електронна адреса: semenovkacbs1@ukr.net

Читати також


up