Грейгівська сільська бібліотека шукає дарувальників

Грейгівська сільська бібліотека

Бібліотека є інформаційним та культурно–дозвіллєвим центром розвитку села.

При бібліотеці працює два клубні обєднання: «Університет третього віку» для жінок елегантного віку (з 2010 року) та дитяче к/о «Веселі витворяшки» для різновікових дітей (з 2020 р.)

Від початку війни бібліотека стала волонтерським осередком, де діти та дорослі плетуть маскувальні сітки, збираємо та відправляємо посилки для військових, також збираємо продукти та відправляємо в госпіталі, вже більше року беремо участь в акції «Ворогам кришка» - збираємо кришки від пластикових пляшок. Діти постійно виготовляють різноманітні поробки: плетуть патріотичні браслети, малюють малюнки, різноманітні обереги та вітальні листівки. Все це відправляємо разом із маскувальними сітками або з продуктами нашим захисникам. Від військових отримали подяки, грамоти, маємо вже 6 підписаних прапорів та більше 30 шевронів у своїй колекції. Також у цьому році взяли участо у конкурсі «Благодійна Україна» та зайняли третє місце у номінації «Колективне волонтерство».

Та є у нас великі проблеми з поповненням фонду. З 2021 року, як  бібліотека увійшла до складу Воскресенської ТГ, з бюджету не було виділено ні копійки на книги.

У фонді майже 50 відсотків літератури російською мовою. З початком війни більшість читачів перестали читати російську художню літературу, а запропонувати щось натомість, на жаль, майже нічого.

Тому щиро надіюсь, що відгукнуться добрі люди і допоможуть нам поповнити фонд і повернути своїх читачів.

Будемо раді художній літературі сучасних українських авторів як для дорослих, так і для дітей.

Грейгівська сільська бібліотека

Ел. пошта: berdnikls-1968@ukr.net

Сторінки у Фейсбуці:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067074144440

Читати також


up