09.07.2024
Культурна країна
eye 114

Грабівська сільська філія КЗ «Долинська ЦПБ» шукає дарувальників

Грабівська сільська філія КЗ «Долинська ЦПБ»

Шановні дарувальники!!!

 Вітаю! Я, Оксана Іванівна Лешко, зав. бібліотекою Грабівська сільська філія КЗ «Долинська ЦПБ», користуючись нагодою, звертаюся з проханням допомоги у поповненні книжкового фонду.

Сьогодні українські бібліотеки потерпають від нестачі сучасної української літератури. Наша бібліотека намагається відповідати усім критеріям професійного надання усіх бібліотечних послуг. Однак, на жаль, у процесі роботи та в умовах війни в Україні, після очищення від російськомовних книг – а це за різними оцінками від 40% до 50% загального  фонду – полиці книгозбірні спустіли, а також списано по застарілості, зношуваності, загублено читачами. І як наслідок, через брак літератури, бібліотека не може задовольнити попит відвідувачів. Наш книжковий фонд майже не оновлюється, немає коштів на придбання нових книг.

У  нашій  бібліотеці  багато  читачів – дітей (шкільного віку), підлітків, середнього віку.  Є велика потреба особливо у художній літературі (різної вікової категорії), енциклопедіях, історичних, психології, мовознавстві, сучасній і цікавій літературі.  

Особливої уваги потребують сільські бібліотеки, які є поза увагою. Поважаючи вашу роботу та зважаючи на великі прохання від різних бібліотек. Ви визначаєтеся з масштабом та наданням допомоги відповідно до обставин випадку. Тому прошу розглянути і нашу ситуацію і, якщо це можливо, підтримати нас у поповненні фонду. Власне це і стало причиною написання листа – прохання про допомогу, адже це так важливо для сільської бібліотеки. Дуже сподіваємось на розуміння та підтримку, будемо щиро вдячні за будь–яку посильну книжкову підтримку, фотозвіт про подаровані книги також надамо. Наші користувачі будуть мати можливість прочитати нові книги та радітимуть поповненню книжкового фонду. Ми відкриті до спілкування, наша сторінка у соц. меражах:  https://www.facebook.com/groups/783901392237606/  до якої можна приєднатися, слідкувати та бути учасником нашої групи, а також електронна адреса. Пишіть листи і надсилайте на: leshko1984oksana@gmail.com .  

Грабівська сільська філія КЗ «Долинська ЦПБ»

Наша адреса: Івано–Франківська обл., Калуський район, с. Грабів 77623

З повагою - О.І. Лешко

Читати також


up