Баштанська публічна бібліотека шукає дарувальників

Баштанська публічна бібліотека

Баштанська публічна бібліотека - головний інформаційний, просвітницький та комунікаційний центр громади, який обслуговує близько 4300  користувачів (з них 1200 користувачів юнацького віку та 1950 дітей). Серед складових діяльності бібліотеки слід назвати: активне просування книги та читання серед населення, організація дозвілля, партнерство різного спрямування, волонтерська та благодійна діяльність, надання бібліотечних послуг для внутрішньо-переміщених осіб. Книгозбірня є місцем спілкування, обміну думками, інформаційної та психологічної підтримки мешканців громади. В бібліотеці проводяться численні соціокультурні заходи: акції різноманітної тематики, творчі зустрічі з талановитими земляками, презентації нових видань авторів-краян, літературно-музичні вечори, літературно-поетичні читання, літературні квести, розважально-пізнавальні заходи для дітей та ін.

На базі бібліотеки працюють три читацьких об’єднання за інтересами: літературно-мистецький клуб «Роксолана» для дорослих користувачів, молодіжний клуб «Арт-Грані» та дитячий клуб «Читацький вулик».

Поповнення книжкових фондів стало пріоритетним напрямком діяльності бібліотеки. Турбуючись про поповнення фондів сучасними виданнями Баштанська публічна бібліотека приймала участь у різних грантових ініціативах та акціях українських книжкових видавництв і мала певні успіхи. Бібліотечні фахівці активно популяризують усі нові надходження як за допомогою традиційних бібліотечних засобів, так і інноваційних, таких як – віртуальні рубрики: «Літературний вікенд», «Книжкова пара», «Читач радить», «Читайland» та ін. Всі матеріали з популяризації нових видань розміщуються на сайті бібліотеки та на офіційній сторінці  в Facebook..

У зоні особливої уваги є робота з дерусифікації бібліотек та актуалізації фондів згідно Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України. Бібліотека потребує якісно нової, сучасної літератури українською мовою, зокрема, науково-популярних видань з таких галузей як: медицина, техніка, сільське господарство.

Та все ж, найбільш запитуваним залишається сегмент художньої літератури. Наші користувачі дорослого та юнацького віку мають бажання прочитати нові видання сучасних українських авторів: В. Шкляра, В. Лиса, М. Дочинця, А. Кокотюхи, О. Волкова, М. Кідрука, Б. Коломійчука, С. Скришевського, М. Матіос, С. Талан, Н. Фіалко, Д. Гнатко, О. Купріян, М. Іванцової, Л.Дашвар, О. Захарченко, М. Олекси, Н Білої.

Користувачі дитячого віку дуже зацікавлені в новинках сучасної української літератури таких жанрів як – дитячий детектив, фентезі, пригоди. Найчастіше вони запитують нові книги таких письмеників: Г. Вдовиченко, Д. Корній, Г. Малетич, С. Дерманського, Л. Камінської, С. Лінинської Т. Золотковської, В. Запеки, О. Лущевської, Р. Попського, С. Ройз, Т. Стрежевської.

Дякуємо вам за розуміння проблем бібліотек та сподіваємося на співпрацю.

Баштанська публічна бібліотека

Контактні дані:

Миколаївська область

Баштанський район

м. Баштанка, 56101

вул.. Театральна,4

КЗ «Баштанська публічна бібліотека»

Електронна адреса: biblioto@ukr.net

Сторінка бібліотеки у фейсбуці: https://www.facebook.com/bashtankacbs

Контактні дані керівника: Ірина Озерова, 0978836910

Читати також


up