Кропивницька сільська бібліотека-філія шукає дарувальників

Кропивницька сільська бібліотека-філія

Кропивницька сільська бібліотека-філія КЗ «Вигодська ПЦСБ» Вигодської селищної ради.

Наша Кропивницька бібліотека є бажаним місцем зустрічей і спілкування, проведення змістовного дозвілля. Тому ми працюємо над тим, щоб бібліотека була потрібна громаді та формуємо позитивний імідж .

        Позитивний імідж залежить від постійної роботи із самовдосконалення бібліотеки та організованої системи заходів з розвитку її читачів, сюди входить і позитивне ставлення до себе, самоповага, само сприйняття, відчуття власної цінності. Користувачі вільно почуваються у бібліотеці, приходять сюди, щоб відпочити як фізично, так і духовно. Особливо це стосується дітей, які можуть із користю провести свій вільний час.

Основними умовами формування позитивного іміджу бібліотеки є, по-перше, створення в бібліотеці атмосфери поваги та позитивності, мотивації саморозвитку, друге - це впровадження системи заходів з розвитку позитивної самооцінки, корекції негативних, конфліктних моментів у спілкуванні.

Багато роботи спрямовано на взаємозв’язок роботи з дітьми, підлітками, і дорослими – керівниками дитячого читання(батьками, вчителями). Знаючи потреби населення на своїй території села, та можливості читачів відвідувати бібліотеку, краще організовуємо їх обслуговування.

У зв’язку із війною у нашій країні важливу роль бібліотека відіграє у соціальній сфері. Важливо підтримувати зв'язок із користувачами, при можливості надавати психологічну чи якусь іншу допомогу. Також, на даний час, важливо спрямувати сили на роботу для підтримки ЗСУ та переселенців.

Бібліотека є не просто закладом просвітницького характеру, центром гуманітарної культури – це інформаційний центр, який виконує завдання забезпечення вільного й необмеженого доступу до інформації, збереження її джерел, прищеплення любові до книги. Тому дуже важливо підтримувати цікавість читачів сучасною літературою.

Користувачів бібліотеки особливо цікавлять сучасні популярні українські та зарубіжні детективи, триллери, фантастика яких немає багато у нашій бібліотеці. Це, наприклад книги із серії Тесс Ґерітсен,  Ребекки Кван, Ілларіона Павлюка, Т.Дж.Клюн, Аніти Сарни, Макса Кідрука, Джон П. Стрелекі, Стівена Кінга, Андрія Новіка.

 Також діти хочуть читати популярні серії книг, такі як «Щоденник слабака», «Джуді Муді», «Локвуд і Ко», «Славетна п’ятірка», «Клуб червоних кедів», «Легенди та Лате», «Володарі Драконів» тощо. Також не вистачає книг по шкільній програмі, адже багато книг було російською мовою, і такі книги ми не можемо видавати своїм читачам.

Підлітків цікавлять сучасні напрямки літератури такі як комікси чи манги також підліткові романи, такі як «Панк 57», «Завтра, завтра, завтра», «Тиха дівчина у гучному світі», «Відьмак», «Таємний дворецький», «Токійські месники», «Коти-Вояки», «Кохання на кінчиках пальців», «300 днів з тобою», «Timeless», «Поліанна», «Мемуари лісу», «Персі Джексон», тощо. Особливо хто хоче іти в ногу із сучасними популярними тенденціями.

Електронна адреса: idudiak96@gmail.com

Сторінка на Фейсбук:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054540518054&locale=uk_UA

Кропивницька сільська бібліотека-філія

Читати також


up