Червоненська бібліотека-філія № 15 шукає дарувальників

Червоненська бібліотека-філія № 15 КЗ Гайворонська публічна бібліотека

Червоненська бібліотека-філія № 15 КЗ "Гайворонська публічна бібліотека".

Наша бібліотека знаходиться у центрі мальовничого села Червоне. Книгозбірня має багато читачів різного віку - від дошкільнят, які приходять з батьками по книжки, до людей поважного віку, яких бібліотекар обслуговує на дому, тобто розвозить літературу додому. У нас бібліотека - єдине культурне місце, де селяни можуть відпочити, взяти участь у різних масових заходах, на яких отримують безкоштовну юридичну консультацію (запрошуємо юристів), медичну консультацію (запрошуємо лікарів) та інше, бо співпрацюємо з фаховими спеціалістами.

Бібліотека бере участь у проєктах "Виховуємо патріота", "Бібліотека дім, доступний всім".

Робота ведеться з юними читачами. Сучасна книга українською мовою є важливою складовою у спілкуванні та вихованні дітей та молоді. В рамках проєкту бібліотека допомагає маломобільним людям, тримаючи руку на пульсі. Відповідно проводити заходи і надавати допомогу сім'ям воєннослужбовців. Участь у благодійних заходах ми вважаємо для себе обов'язковим фактом. У бібліотеці діє клуб за інтересами "Світанок". Учасники клубу допомагають бібліотекарю проводити презентації нової літератури, яка відразу знаходять свого читача. Також клуб працює в напрямку народознавства, культури і літератури.

Червоненська бібліотека-філія № 15

Як бібліотекар я стараюся зламати стереотип у старшого покоління про бібліотеку та донести до свідомості читачів новітні засоби діяльності книгозбірні. Мої помічники - це діти. Вони залюбки відвідують бібліотеку, допомагають проводити вуличні акції, аукціони, майстеркласи, флешмоби та інше. Може, це невеликі кроки дітей, але важливе велике усвідомлення своєї праці. Молодь обирає шлях до книги.

На жаль, дуже сумно з фондом. Все майже радянських часів і, звичайно, російською мовою . Інколи люди дарують свої книги, але цього недостатньо.

Потребуємо книги таких авторв: Олена Улановська, Валерій Пузик, Наталія Гуменюк, Микита Франко, Наталія Довгопол, Юрій Андрухович, Люко Дашвар, Любко Дереш, Оксана Забужко, Василь Шкляр, Макс Кідрук, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Галина Ткачук, Володимир Аренев, Володимир Рутковський, Олександр Гаврош, Сергій Куцан, Саша Кочубей, Сашко Дерманський, Карел Чапек, Нанетті Анжела, Туве Янссон.

E- мейл: irinacimbal74@gmail.com

Facebook: https://m.facebook.com/groups/368426937504350/?ref=share

Читати також


up