На PlayStation 5 вийде продовження Ghost of Tsushima

Під час презентації State of Play, яка відбулася в ніч на 25 вересня, компанія Sony показала понад два десятки ігор для PlayStation. Серед них — похмурий екшен Hell is Us від арт-директора Deus Ex та Ghost of Yōtei, продовження самурайського бойовика про вторгнення монголів до Японії. Крім того, на PlayStation вийшла одна з найуспішніших цьогорічних ігор — Palworld, яку західні журналісти називають «покемонами з гарматами». «Експеримент» вибрав найцікавіші трейлери та анонси.

Hell is Us

Пригодницький екшен Hell is Us від студії Rogue Factor був анонсований ще 2022 року, але з того часу новин про гру майже не з'являлося. У першому геймплейному ролику показали досить похмурий світ, у якому головний герой бився з надприродними істотами, використовуючи зброю ближнього бою - мечі, списи та сокири.

Креативний директор проекту Джонатан Жак-Белльтет розповів, що у Hell is Us відсутні маркери та покажчики, які підказують гравцеві, куди йти або де шукати потрібний квест. Під час подорожі потрібно буде ретельно дослідити світ, шукати зачіпки та звертати увагу на те, що говорять інші персонажі. Хоча розробники визнають, що це ризикований підхід (сучасні геймери звикли до великої кількості підказок), вони впевнені, що це допоможе досягти глибшого занурення у всесвіт гри.

Hell is Us вийде в 2025 на PlayStation 5, Xbox Series X|S і PC.

Palworld

Студія Pocketpair оголосила, що одна з найуспішніших ігор цього року Palworld тепер доступна і на PlayStation 5. Раніше в неї можна було пограти тільки на PC і консолях Xbox. Спеціально до цього анонсу розробники підготували новий трейлер.

Palworld є симулятором виживання, в якому потрібно будувати базу, добувати ресурси і битися, використовуючи в якості помічникіх милих звіряток, схожих на покемонів. Подібність до останніх настільки очевидна, що кілька днів тому компанія Nintendo подала позов проти Pocketpair через порушення авторських прав.

Lunar Remastered Collection

Для шанувальників ретрогеймінгу під час State of Play зробили два анонси. Перший — Lunar Remastered Collection. Це збірка із двох класичних японських рольових ігор про порятунок світу, які вийшли на консолі Sega CD у першій половині 90-х, а пізніше були перенесені на першу PlayStation.

За словами розробників, вони покращили графіку (залишивши при цьому можливість пограти в оригінал), підвищили дозвіл у сюжетних роликах, повністю переробили англійську озвучку, а також додали кілька покращень, які роблять Lunar зручнішою для проходження (наприклад, гравці зможуть прискорювати битви).

Збірка вийде на PS4 та PS5, а також на консолях Xbox, Nintendo Switch та PC. Реліз заплановано на весну 2025 року.

Legacy of Kain Soul Reaver 1 і 2 Remastered

Ще одна збірка із двох ретроігор, яку анонсували на State of Play. Наприкінці 90-х — на початку 2000-х серія Legacy of Kain була досить популярна, а окремі частини навіть набули культового статусу серед фанатів — багато в чому завдяки похмурому світу та продуманому сюжету.

Однак нових ігор у серії (або навіть ремайстрів) не виходило вже більше 20 років, якщо не брати до уваги мультиплеєрний проект Nosgoth, скасований після бета-тестування.

Події пригодницьких екшенів Soul Reaver (1999) та Soul Reaver 2 (2001) розгортаються у похмурому фентезійному всесвіті, а головними героями виступають вампіри Каїн і Разіель. У ремайстерах покращили керування персонажем та камерою, додали карту та фоторежим, а також удосконалили графіку, залишивши можливість перемикатися на оригінал.

Legacy of Kain Soul Reaver 1 and 2 Remastered надійде у продаж 10 грудня 2024 року. Консолями PlayStation 4 і PlayStation 5 розробники не обмежаться - реліз також запланований на Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S та PC.

Monster Hunter Wilds

Майже жодна велика ігрова презентація останнім часом не обходиться без трейлера Monster Hunter Wilds. Це екшен з елементами рольової гри від японської компанії Capcom, в якому потрібно полювати на різноманітних істот.

У новому ролику розробники не лише продемонстрували важливого сюжетного монстра, а й розкрили дату релізу гри – 28 лютого 2025 року. Реліз відбудеться на PlayStation 5, Xbox Series X|S та PC.

Ghost of Yōtei

Головний анонс відбувся наприкінці презентації. Студія Sucker Punch Productions, що належить Sony, представила пригодницький екшен Ghost of Yōtei. Це продовження Ghost of Tsushima, успішного самурайського бойовика про вторгнення монголів на японський острів.

Події нової гри розгорнуться через 300 років після першої частини, на початку XVII століття, в районі вулкана Йотей на острові Хоккайдо. Головна роль у грі дісталася дівчині на ім'я Ацу. В анонсі йдеться, що у Ghost of Yōtei з'являться нові види зброї, а також ігрові механіки.

Про проєкт поки що відомо небагато — розробники обіцяють поділитися подробицями найближчими місяцями. А у продаж Ghost of Yōtei надійде 2025 року. Проєкт розробляється для PlayStation 5.

Читати також


up