Зіняк Олександр. Паралельні світи (дуалізм, життя після смерті, вихід в астрал)

Зіняк Олександр. Паралельні світи (дуалізм, життя після смерті, вихід в астрал)

Дуалізм

Паралельно з матеріальними речами існує й духовна інстанція, одна протилежна іншій. Видимий і невидимий світ.

Видимий - матеріальний, люди і все живе на планеті Земля. Невидимий - духовний, Бог, ангели, паралельні світи, потойбіччя в цілому.

У матеріальному і духовному світі постійне жорстоке протистояння добру і злу.

У міфологіях різних народів описуються світи духів, богів, як-от Небеса, Пекло, Олімп, Валгалла тощо — окремі невидимі світи, які співіснують з видимим. У них відображаються значущі для людини речі, уявлення та цінності. Часто герої міфів вирушають до інших світів, аби добути блага цивілізації, чудесні предмети. В легендах і ритуалах шамани подорожують невидимим світом. В буддизмі й індуїзмі згадуються численні пекельні та райські світи, різні світи людей та інших істот, де життя щасливіше чи гірше, ніж у нашому.

Є такий філософській термін як «дуалізм».

Дуалізм це — філософська теорія, яка стверджує, що Всесвіт складається з двох незмінних і незалежних речовин, або вчення, що він базується на двох фундаментальних принципах (наприклад добро і зло) і він чітко дає визначення матеріальному і духовному.

Розглянувши цю теорію, можна більш свідомо вникнути в неї.

Дуалізм тісно переплітається з гіпотетичним альтернативним світом (Всесвітом), який паралельним нашому.

Є велика вірогідність того, що існує автономна, окрема реальність, яка співіснує з нашою свідомою. Це навіть є однією з гіпотез сучасних фізиків і астрофізиків, не лише теми, які поширюють письменники-фантасти. Паралельний Всесвіт може існувати в іншій матерії і вимірі, недоступному для світосприйняття.

Сучасна фізика припускає, що це наслідок того, що існує щось інше у Всесвіті, і це не обов'язково існування людиноподібних істот на якійсь із планет Сонячної системи, а певний тип незрозумілої матерії, інстанції, що порушують всі закони квантової фізики і припущення всіх вчених.

Прикро, що реальність паралельних світів лишається лише предметом дискусій, а не наукового обґрунтованих і доведених фактів.

Життя після смерті

Всі люди, без винятку, цікавляться, чи існує життя після смерті.

Їх постійно турбують одні й ті ж питання:

Куди я попаду після смерті, що трапиться з моєю свідомістю, чи є дух вічним, чи фізична смерть - лиш початок подорожі?

Почнемо з того, що я не лише читав, а й особисто зустрічався з людьми, котрі пережили клінічну смерть, і деякі з них ділилися враженнями про стан, в якому вони опинилися.

Всі вони говорять подібні речі - тунель, в кінці світло. Дехто чує музику, бачить світлі постаті.

Наука це пояснює як наслідок галюцинацій, їхня причина – недостатність кисню в крові або його надлишок.

Не згоден! Як тоді пояснити розповіді людей, котрі бачать під час клінічної смерті своє тіло і те що роблять лікарі, про що вони розмовляють?

Теж галюцинації?

У кожного особиста думка. Я вважаю, що смерть – ілюзія, просто перехід в інший вимір, смерть – кінець існування лише фізичного тіла.

Люди звикли себе ототожнювати з фізичним тілом, іншої уяви про подальше життя без тіла для них не існує.

Якщо взяти до уваги релігійних людей, то їхнє бачення ґрунтується на основах Біблії, і людина воскресне лише, коли наступить День Останнього Суда.

Є така нова теорія, як біоцентризм, яка теж доводить, що смерть не може бути кінцевою подією, хоча дискусій з цього приводу безліч.

Є також наукові докази існування життя після смерті.

Вихід в астрал

Як пояснити вихід з тіла шляхом медитації тибетськими монахами чи людьми, котрі на серйозному рівні виходять в астрал?

Невже це просто така нейропсихологічна ілюзія?

При виході в астрал свідомість відділяється від тіла і може цілком незалежно від нього переміщатися. Що стосується форми, яка сприймається людиною під час виходу з тіла, то зберігається відчуття звичного фізичного тіла, до якого звикла людина.

Під час виходу з тіла спостерігається висока реалістичність сприйняття навколишнього простору. Часто вона навіть перевершує звичайну реальність.

Під час виходу і подорожі по астралу людина не обмежена звичайною фізичною відстанню і часом. Вона цілком може в одну мить переміститися з одного простору в інший, а також переміщення в часі не складає жодних труднощів, з'являється відчуття довгого переживання стану, хоча в реальності може пройти всього кілька секунд.

Проте! Вважається, що розрив даного з'єднання призводить до смерті фізичного тіла, і до безповоротного відділенню астрального, тому при проведенні дослідів по виходу в астральну реальність необхідно дотримуватися обережності, а краще все робити під керівництвом досвідченого спеціаліста в цьому напрямку.

Одна коротка розповідь чоловіка, котрому це вдалось:

«Раптом, ні з того ні з сього, я відчув, що моє тіло змінило своє положення в просторі, розвернувшись на 90 градусів вліво ... Тобто вийшла безглузда ситуація: я дивлюся очима вперед і в такому ж положенні бачу своє тіло, а ось фізично відчуваю його, хто стоїть в тому ж обсязі тіла, але розгорнутим на 90 градусів вліво...

Це, м'яко кажучи, дуже дивно, коли почуття, фізичні відчуття тіла так різко «конфліктують» із зором...

Можливо, це має значення ... Приблизно в той же час, у мене були досить частими усвідомлені сновидіння і траплялися ситуації на кшталт цієї:

Прокинувся від того, що в кімнаті «дув сильний вітер», майже заметіль, хоч і без снігу ... Мене майже здувало з ліжка вітром. Відразу шокувало те, що вікна і двері зачинені, а вітер все ж є ... Я подумав, що це – явна нестиковка і такого не може бути. Мені відразу стало зрозуміло, що це – усвідомлене сновидіння або, може, астральний вихід, тому що в реалі така ситуація неможлива ...

P.S. Я не вживаю наркотиків, галюциногенів, алкоголю та іншої «дурі», тому прохання не приколюватися ...»

Це така слабенька практика і досвід, але це – існує.

Є навіть практичні інструкції по виходу в астрал, але не раджу практикувати недосвідченим людям, щоб це не призвело до незворотного.

У кожної людини є своє бачення навколишнього середовища, вони мають ту чи іншу освіту, соціокультурний контекст і головне – свою особисту думку, яку вона засновує на інтерпретації фактів та суб'єктивному й емоційному ставленні до них. І чудово, якщо ця думка базується на перевіреній, достовірній інформації і практиці.

Наш мозок заслабо розвинутий, щоб пізнати всі таємниці життя.

Проте ми пройшли велику цефалізацію еволюційного формування, і, можливо, в близькому майбутньому наші нейрони і сіра речовина мозку запрацюють на значно вищому інтелектуальному рівні, і ми пізнаємо весь Всесвіт з його різноманітними формами, матеріями й енергією.

Поки ми можемо лише ділитися своїми думками з цього приводу і робити свої припущення.

Читати також


up