XR-виставка EDAR 2024: За лаштунками реальності до Всесвітнього тижня медіаграмотності

Медіаграмотність у школах через гейміфікацію і додану реальність: XR-виставка "EDAR: За лаштунками реальності" 

З 24 по 31 жовтня відзначається Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy Week). Тому 23 жовтня 2024 року об 11:00 запрошуємо вас в Печерський ліцеї №75 м. Київ, де відбудеться презентація XR-виставки для підлітків та освітян "EDAR: За лаштунками реальності" до Всесвітнього тижня медіаграмотності. 

Ця виставка має на меті популяризувати медіаграмотність та підвищити рівень критичного мислення серед підлітків та молоді в Україні, особливо під час війни, коли дезінформація стає серйозною загрозою.

XR-виставка "EDAR: За лаштунками реальності" включає 20 інтерактивних постерів, які оживають через  мобільний додаток EDAR за допомогою технології доповненої (AR) і віртуальної реальності (VR), а також штучного інтелекту (AI). Виставка наповнена яскравим контентом, де кожен постер практично витвір AI-мистецтва. В додатку можна побачити 3D моделі, віртуальні світи та прослухати спеціально створені пісні, що об'єднані спільною ідеєю - полегшити засвоєння такої складної теми як медіаграмотність. У мобільному додатку інтегрована інтерактивна антифейкова гра "НотаЄнота", в яку можна зіграти як індивідуально, так і всім класом. Наступного року проєкт доповнить настільна XR-гра з медіаграмотності, що дозволить дітям грати в школі та вдома разом з батьками. 

Запрошуємо журналістів та представників медіа на презентацію виставки, де можна буде протестувати XR-технології, поспілкуватися з учнями, вчителями та авторами виставки. 

Що на вас чекає під час презентації?

  • Відома фактчекерка та авторка проєкту "НотаЄнота" Альона Романюк особисто проведе інтерактивний урок з виставкою з учнями ліцею.

  • Ви зможете поспілкуватись з директором ліцею, з учнями та вчителями: Відвідувачі зможуть почути перші враження та емоції дітей, які активно взаємодіють з інтерактивними елементами.

  • Можливість побачити інтерактивність: Відвідувачі зможуть переконатися, як сучасні технології змінюють навчальний процес. Буде представлено інтерактивну антифейкову гру "НотаЄнота", що дозволить учням практично застосувати знання з медіаграмотності.

  • Участь у змінах в освіті:, як новітні технології змінюють освіту в Україні, та стати частиною цього процесу, надаючи інформацію вчителям, які можуть брати участь, навіть у прифронтових територіях.

  • Цікава новина до Всесвітнього тижня медіаграмотності, що відбудеться з 24 по 31 жовтня: Це можливість не лише показати інновації в освіті, а й привернути увагу до критичної теми медіаграмотності в Україні.

Виставка "EDAR: За лаштунками реальності" буде проведена у 500 школах України та охопить понад 35 000 учнів. Провести виставку у своїй школі може кожен вчитель – для цього достатньо залишити заявку, та безкоштовно отримати набір постерів, який потрібно розмістити в школі, а для інтерактиву  завантажити мобільний додаток EDAR. Проєкт втілюється в межах Програми інформаційної стійкості українського громадянського суспільства за підтримки IREX громадською організацією "Європейський Інститут Чорнобиля" та "НотаЄнота”.

У сучасному світі новітні технології, такі як XR (доповнена та віртуальна реальність) та гейміфікація, стають провідними інструментами та головним трендом освіти молоді. Вони перетворюють традиційний процес навчання на інтерактивний, захоплюючий і ефективний. Виставка "EDAR: За лаштунками реальності" продемонструє, як ці технології можуть бути корисними для освітніх проєктів. 

КОЛИ: 23 жовтня 24 року об 11:00 

ДЕ: Печерський ліцеї №75 м. Київ, Бутишів провулок, 11

ЩО: презентація для журналістів нової XR-виставки "EDAR: За лаштунками реальності"

Читати також


up