06.04.2023
Розваги
eye 314

6 нових міні-серіалів, які можна подивитися за свята

Поки всі вдома: 6 нових міні-серіалів, які можна подивитися за свята

Спеціальний подарунок для тих, хто ще не знає, чим зайняти себе у довгі вихідні. Зібрали шість різних за жанром та сюжетом міні-серіалів, які закінчаться перш, ніж розпочнуться трудові будні.

Пропозиція (серіал, 2022-2022) / The Offer

Пропозиція (серіал, 2022-2022) The Offer

«Пропозиція» Майкла Толкіна для багатьох так і залишилася прихованим діамантом минулого року, а шкода. Автор шоу заглянув за лаштунки одного з найбільших шедеврів кінематографа минулого століття — гангстерської драми «Хрещений батько» режисера Френсіса Форда Копполи, — розповівши про різні нюанси кіновиробництва минулого, а заразом зануривши глядачів у ностальгічну епоху Америки. Сюжет Пропозиції розповідається від імені оскароносного продюсера Альберта С. Радді (Майлз Теллер), який був безпосереднім учасником створення фільму. У «Пропозиції» також є персонажі самого Копполи, Аль Пачіно і навіть Марлона Брандо. Якщо ви шанувальник «Хрещеного батька», «Пропозиція» просто має стати обов'язковим пунктом у вашому вотч-листі.

Під прапором небес (серіал, 2022-2022) / Під Banner of Heaven

Під прапором небес (серіал, 2022-2022) Під Banner of Heaven

"Під прапором небес" - ще один напівбіографічний серіал, заснований на хроніці кримінальних подій, що відбулися в 80-х роках в американському штаті Юта. Тоді двоє мормонів, члени релігійного культу «Школа пророків» брати Рон та Ден Лафферті, жорстоко вбили свою невістку Бренду та її 15-місячну дочку Еріку. Згодом з'ясувалося, що злочин скоєно «за велінням Бога» — нібито голос переслідував Дена протягом кількох місяців перед трагедією. «Під прапором небес» фокусується на особистості релігійного детектива Джеба Пайра (Ендрю Гарфілд), який займається розслідуванням вбивства. У пошуках катів Джеб, який є представником Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, впадає в справжнісіньку кризу віри, а згодом і зовсім зрікається колишніх піднесених ідеалів.

Буде боляче (серіал, 2022-2022) / This Is Going to Hurt

Буде боляче (серіал, 2022-2022) This Is Going to Hurt

Британський міні-серіал «Буде боляче» заснований на однойменних мемуарах Адама Кея, написаних під час проходження медичної практики в гінекологічному відділенні лікарні Національної служби охорони здоров'я. Шоу, створене за безпосередньою участю самого Кея, розвінчує популярні міфи про професію лікаря, демонструючи непривабливий бік роботи у сфері медицини, де ненормований 24-годинний графік є сусідом із постійним емоційним стресом через відповідальність за життя вагітних пацієнток. У «Буде боляче» багато критики державної системи охорони здоров'я, але ще більше там особистого душевного болю людини, яка раз і назавжди розчарувалася в улюбленій професії.

Пістолет (серіал, 2022-2022) / Pistol

Пістолет (серіал, 2022-2022) Pistol

Ще один «маленький хіт» минулого року, який залишився без заслуженої уваги з боку аудиторії. Сюжет музичного міні-серіалу «Пістолет» розповідає про становлення панк-рок-групи Sex Pistols та розвиток британської вуличної культури загалом. В основі "Пістолета" лежить книга, написана гітаристом Стівом Джонсом. Біля керма серіалу став шотландський режисер Денні Бойл, для якого цей проект став першим серіалом за останні 30 років. Примітно, що окрім безпосередньо учасників Sex Pistols у шоу фігурують інші яскраві представники протестного мистецтва того часу, зокрема модельєрка Вів'єн Вествуд і модель Памела Рук, роль якої виконала зірка «Ігри престолів» Мейсі Вільямс.

Прибиральниця. Історія матері-одиначки (серіал, 2021-2021) / Maid

Прибиральниця. Історія матері-одиначки (серіал, 2021-2021) Maid

Заснована на книзі Стефані Ленд соціальна драма «Прибиральниця. Історія матері-одиначки» обертається навколо Алекс (Марґарет Кволлі), молодої матері, яка разом із дворічною донькою йде від чоловіка-аб'юзера (Нік Робінсон) і намагається побудувати самостійне життя, перманентно вирішуючи проблеми з психічно нестабільними родичами і борючись за одноосібну опіку над дитиною в суді. «Історія матері-одиначки» — це не скільки портрет сильної і незалежної жінки, скільки актуальний роздум на тему дірявої системи соціального захисту жертв побутового насильства, які часто виявляються жертвами ще й бездушної бюрократичної системи, спочатку покликаної їх захищати, але ніяк не ламати.

Чорний птах (серіал, 2022-2022) / Black Bird

Чорний птах (серіал, 2022-2022) Black Bird

«Чорний птах» — чудовий подарунок для всіх шанувальників жанру тру крайм, який останніми роками лише почав набирати обертів. Шоу ґрунтується на реальних подіях, що відбулися в США на початку 90-х років. Головний герой серіалу — ув'язнений наркодилер Джиммі Кін (Терон Еджертон) — раптово отримує можливість вийти на волю. Однак умови угоди з поліцією не найпростіші: Кіну необхідно якимось чином витягти зізнання зі свого співкамерника — мовчазного тихоні Ларрі Голла, підозрюваного у вбивстві 14 дівчат. «Чорний птах» радує деталізованим розкриттям двох основних персонажів, які є антиподами один одного. Їхня напружена взаємодія і наступне не менш напружене протистояння схожі на захоплюючу психологічну гру, від якої просто неможливо відірватися.

Читати також


up