Готуємо дитину до першої зустрічі зі стоматологом. Секрети батьків

перша зустріч зі стоматологом

Перше відвідування стоматолога дитиною має відбуватися одразу після прорізування зубів (приблизно на 9-му місяці життя). Чим раніше звернутися до стоматолога, тим більше шансів зробити у дитини гарну посмішку. Сучасна стоматологічна клініка Dr.Miller у м. Вінниця відкрита з 09:00 до 19:00. Сайт клініки dr.miller.vn.ua. Звернувшись до цієї стоматології, батьки можуть бути впевненими, що дитину якісно полікують і при цьому візит пройде у спокійній атмосфері, у форматі гри. Перше відвідування стоматолога дитиною найважливіше, оскільки після цього складається враження на все життя. Якщо дитині зробили боляче, вона пережила великий стрес і переляк, то бажання регулярно відвідувати лікаря точно не виникне.

Секрет 1. Знайдіть відповідного лікаря

Підберіть не тільки професійного та розумного лікаря, але також доброго, чуйного, люблячого дітей і такого, котрий уміє знаходити з ними спільну мову. Стоматолог повинен викликати довіру дитини, а не змушувати тремтіти від страху в оточенні медичних атрибутів. Знайти відповідну клініку можна за допомогою відгуків друзів і знайомих. Якщо є можливість, сходіть у неї без дитини і познайомтеся з лікарем.

У разі серйозніших проблем із зубами (коли зуб випав або відколовся внаслідок травми) допоможе протезування. Інноваційне протезування зубів доступне у клініці Dr.Miller. Сучасне протезування проходить набагато комфортніше та допомагає уникнути низки болючих і неприємних моментів лікування.

Секрет 2. Підготуйте дитину

Не треба вигадувати небилиці, коли кажете дитині, що йдете до лікаря. Розкажіть їй у простій і доступній формі, що робитиме лікар і навіщо. Якщо зуб болить, тоді поясніть, що лікар вгамує біль. До візиту обіграйте ситуацію відвідування лікаря, нехай дитина буде у ролі стоматолога, а іграшки - пацієнтами. Якщо обманюватимете дитину, то вона втратить до вас довіру, а стоматолога злякається ще більше, бо морально не буде готова до відвідування.

Секрет 3. Будьте спокійні

Спокій батьків передається дітям. Якщо батьки метушаться, нервують, хвилюються, то дитина підсвідомо розуміє, що ситуація не контролюється і не можна бути впевненою, що все буде гаразд. Коли ж батьки спокійні, дитина розуміє, що нічого страшного не станеться, її не скривдять, не зроблять боляче. Намагайтеся залишатися у полі зору дитини - лікареві буде легше провести необхідний огляд і лікування.


Читати також