23.09.2022
Здоров'я та краса
eye 623

Мелірування – завжди актуальний тренд у зачісках

Мелірування

Досить часто відвідувачі салонів краси залишаються незадоволені результатом популярної послуги - мелірування волосся. Нічого дивного в цьому немає, адже щоб провести дійсно якісне мелірування на темне волосся, майстер повинен мати колосальний досвід. Також він повинен уміти виправляти помилки попередніх колористів.

Види мелірування

Мелірування передбачає надання окремим пасмам світлішого (порівняно з натуральним волоссям) кольору. Ця технологія фарбування не виходить з моди, адже щороку перукарі задають нові тренди, пропонуючи різні відтінки, форму та довжину мелірованих ділянок. Наразі в салонах краси клієнти мають змогу обрати наступні види процедури:

  • Традиційне мелірування – передбачає освітлення пасом від коренів до кінчиків.
  • Бейбілайтс – технологія, яка дозволяє зробити освітлені пасма максимально природними з ефектом переливу текстури.
  • Балаяж – метод, який передбачає хаотичне нанесення фарби пензлем з метою досягнення ефекту природно вигорілих на сонці пасом.
  • Фоіляж – поєднання традиційного колорування на фольгу разом з технікою балаяжу для створення яскравіших і світліших ділянок, зберігаючи при цьому натуральний вигляд. Це найкращий метод для темного або азійського типу волосся.

Перед фарбуванням клієнти повинні узгодити з колористом, які саме відблиски підійдуть для конкретної текстури, кольору волосся, а також відтінку шкіри обличчя. Фахівці стверджують, що мелірування краще робити разом зі стрижкою або укладкою. Це створить приголомшливий фінальний вигляд.

Виправлення невдалого мелірування

Якщо результат мелірування волосся не задовольнив, бо пасма вийшли світлішими, ніж планувалося, то вихід із такої ситуації існує. Можна затемнити пофарбовані ділянки, але в жодному разі не можна експериментувати з різними відтінками. Це приведе до максимально неприродного вигляду. У текстурі волосся достатньо трьох відтінків: базового, відблиску та слабкого освітлення.

Сухість і ламкість волосся – це негативні явища, які спостерігаються після застосування фарб та освітлювачів. Щоб їх уникнути, потрібно використовувати відповідні засоби догляду за фарбованим волоссям. Це шампуні, маски та кондиціонери, які запобігають проблемам зневоднення, сухості, ламкості волосся. Олії для утримання основних поживних речовин у фарбованому волоссі рекомендовано використовувати щодня. Пам’ятайте, що про здорове волосся свідчить його колір.

Читати також


up