Росіяни скочуються до часів СРСР. Цукрові бійки, бідони для молока та інста-істерики

Цукрові бійки

Російська економічна криза у повному розпалі

Росіяни вже відчувають дію санкцій, введених проти РФ через війну проти України. Бійки та довжелезні черги за цукром, порожні полиці в магазинах у відділах особистої гігієни та небувало зростаючі ціни - ось, що вже відбувається у російських містах.

Про те, як росіяни скочуються до часів СРСР

Папір – новий цукор. Ціни на листи А4 зросли у кілька разів. Раніше пачка з п'ятисот аркушів коштувала в районі 200-250 рублів, тепер за неї доведеться віддати понад тисячу, а то й дві.

Помічникам депутатів міськради Новосибірська наказано заощаджувати папір, повідомляє "Тайга.инфо".

економія бумаги

За даними "Бази", лікарів деяких московських лікарень попросили заощаджувати офісний папір. До персоналу в усній формі доводять інформацію, що запасів залишилося приблизно на місяць, а далі лікарі друкуватимуть історії хвороб та інші медичні документи власним коштом.

"Катаем бомжей"

Ох, нелегко живеться таксистам в Росії. Водії у Єкатеринбурзі невдоволені низькими зарплатами та "бомж-тарифами" на тлі зростання цін на автомобілі та їхнє обслуговування.

"Бензин давно коштує шалених грошей, запчастини та самі машини тепер теж. Я тільки одного не можу зрозуміти: гаразд, зараз катаємо бомжів по економіці за 200 рублів. А потім на що мінятимемо, на яких автомобілях кататимемо з такими цінами?", — заявив один із водіїв у чаті таксистів.

А зовсім скоро Росії доведеться попрощатися з низкою іноземних автовиробників через запроваджені санкції проти РФ.

Імпортозаміщення по-російськи

Сибіряк виготовив для риболовлі каяк із… пінопласту. Каже, ціни на каяки були космічні і раніше, а зараз цінник близько 100 тисяч рублів. На пінопластовий він витратив 5 тисяч.

каяк із… пінопласту


У Росії надумали створити свій аналог IKEA. Дизайн-студія із Санкт-Петербурга подала заявку до Роспатенту на реєстрацію товарного знаку "ИДЕЯ".
У Росії вже бракує упаковки для молока і соків. Тому розливатимуть молоко в бідони. Саме таку геніальну ідею "підкинули" в Держдумі. Щоправда, чи буде що розливати?

Саратов, черги за цукром

21 березня Тверський суд Москви визнав діяльність Instagram і Facebook екстремістською та заборонив соцмережі на території РФ. Facebook заблокований у Росії від 4 березня, а Instagram - 14-го.

Через блокування Instagram російські блогери влаштували справжню істерію.

Присутня ненормативна лексика! (18+)

Продавцям у Росії немає на чому друкувати чеки. В Єкатеринбурзі вже зникли касові стрічки. Місцеві підприємці там розповідають, що ціни на стрічки "взлетіли" (було 7-8 рублів, зараз - 150), на складах залишилися лише в Москві, а постачання припинилося.

касові стрічки

Тим часом Федеральна податкова служба Росії (ФНП) дозволила магазинам не видавати покупцям паперові чеки через дефіцит касової стрічки. Тобто, яку ціну тобі проб’ють за товар - можна лише здогадуватися.


Читати також