Jooble: З чого почати пошуки роботи в інтернеті?

пошуки роботи в інтернеті?

У час, коли співбесіди та більшість процесів найму все частіше проводяться онлайн, немає кращого місця для пошуку привабливих пропозицій роботи, ніж Інтернет. Тож з чого почати? Зробіть ставку на спеціалізовані портали з вакансіями.

Для прикладу, якщо вас цікавить робота Чорноморськ, варто шукати вакансії на найбільших і популярних порталах, в т.ч. на Jooble. Це зробить ваш пошук максимально ефективним, допоможе заощадити сили та час!

Переваги сайтів з вакансіями

Більшість порталів, таких як Jooble, після створення безплатного облікового запису, дають можливість налаштувати сповіщення, щоб відповідно до наданих критеріїв користувач міг отримувати електронною поштою лише пропозиції, які його цікавлять з точки зору посади чи галузі. Тому перед початком пошуку вакансії варто подумати, чим би ви хотіли займатися і де працювати, які посади та галузі для вас є найбільш привабливими.

Деякі портали з вакансіями, крім стандартних пошукових систем, пропонують можливість створення профілю кандидата, тобто віртуального резюме. Користуватися цією функцією варто хоча б тому, що тоді ви станете помітним для роботодавця. Є велика ймовірність, що саме роботодавець першим знайде вас, а не навпаки. Крім того, коли ви знайдете пропозицію роботи, яка вас зацікавила, ви зможете легко надіслати заявку, додавши резюме, створене на порталі.

Будьте активні в соціальних мережах

Сьогодні наявність облікового запису на LinkedIn є неписаним базовим професійним правилом. Більшість HR-спеціалістів активно використовують LinkedIn – саме тут вони швидко знаходять відповідних кандидатів, які здобувають ту чи іншу посаду. У LinkedIn можна знайти вакансії, які не розміщені на навіть на Jooble.

Також варто подбати про зовнішній вигляд свого профілю у Facebook. Проаналізуйте контент та фотографії, які ви публікуєте, а суперечливі пости краще видаліть відразу. Наступним кроком буде пошук тематичних груп й приєднання до тих, у яких публікують оголошення про вакансії. Варто теж спостерігати за профілями компаній, які вас цікавлять – можливо, саме через соцмережі вони повідомлять про набір співробітників.

Оголошення на сайтах компаній

Крім порталів з вакансіями, на кшталт Jooble, варто регулярно перевіряти сайти компаній, з якими ви потенційно хотіли б співпрацювати. Актуальні пропозиції роботи зазвичай публікуються на сторінці «Кар'єра». Регулярно переглядаючи сторінки з пропозиціями роботи певних організацій, ви збільшуєте шанси знайти роботу своєї мрії!

Дайте собі час

Пошук роботи може бути дуже напруженим процесом, особливо якщо він займає багато часу. Варто задуматися, чи не дієте ви наосліп і чи точно знаєте, яких професійних змін очікуєте. Може виявитися, що у вас ще немає повністю визначених професійних очікувань, і тому ви надсилаєте своє резюме у відповідь на вакансії, які не відповідають вашим очікуванням.


Читати також