Акумуляторний шурупокрут – як вибрати найкращий?

Акумуляторний шурупокрут

Акумуляторний шурупокрут стане у пригоді як вдома, так і на присадибній ділянці. Відсутність електропроводки, легка й зручна конструкція дозволяють комфортно працювати та транспортувати електроінструмент. При покупці такого пристрою на сайті https://elprom.ua варто звернути увагу в першу чергу на його потужність та тип акумулятора.

Основні переваги акумуляторного шурупокрута

  • Відсутність електропроводки, яка може ускладнювати виконання деяких завдань.
  • Економія часу після завершення роботи (не потрібно згортати провід).
  • Можливість використовувати інструмент в приміщеннях, де немає розеток.
  • Можливість вільного використання на відкритому просторі, напр. в саду.
  • Комфорт та безпека роботи.

Акумуляторний шурупокрут – який тип акумулятора вибрати?

Купуючи акумуляторний шурупокрут, необхідно уважно перевірити його технічні характеристики. В такому інструменті головне – економна робота акумулятора. Пристрій повинен забезпечувати тривалу роботу на одному заряді. Ємність акумуляторної батареї виражається в одиницях Ah (ампер-година – вказує на здатність батареї живити електричний прилад заданим струмом протягом певного часу). Акумулятор ємністю 2 Ah забезпечує безперебійне закручування приблизно 300 звичайних шурупів на одному заряді. Майте на увазі, що ця кількість залежить від розміру та діаметра шурупів, а також матеріалу, в який ви ці шурупи закручуєте.

Існує чотири типи вбудованих акумуляторів:

  • Нікель-кадмієві (Ni-Cd) – це найстаріший тип, який все рідше використовується виробниками електроінструменту. Такі акумулятори забезпечують максимальну ємність до 2 Ah. Вони важчі й містять важкі метали, які можуть негативно вплинути на здоров'я користувача. Нікель-кадмієві акумулятори є найдешевшими у цьому списку.
  • Нікель-метал-водневі (Ni-MH) – мають ємність до 3 Ah. Вони легші, що позначається на комфорті роботи (рука не буде втомлюватися занадто швидко). Порівняно з нікель-кадмієвими акумуляторами вони довше заряджаються й коштують дорожче.
  • Нікель-цинкові (Ni-Zn) – більш екологічні, оскільки не містять кадмію та ртуті. Їх перевагою є можливість підзарядити батарею в будь-який час. Такі моделі мають більшу потужність та відрізняються вищою напругою 1,65 В (порівняно з 1,2 В у нікель-кадмієвих акумуляторів).
  • Літій-іонні (Li-ion) – такі акумулятори користуються найбільшою популярністю серед покупців. Вони легкі, маленькі, більш місткі, і вам не потрібно чекати, поки пристрій повністю розрядиться, щоб розпочати його підзарядку.

Читайте также