12.10.2023
Мистецтво
eye 2370

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 12.10.2023

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 12.10.2023

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

З вами НОВИНИ КІНО від Кіра на каналі Culturno - рубрика про новини кіно, серіалів та анімації. У цьому випуску говоримо про цькування польською владою режисерки Агнешки Голланд, кінець страйку сценаристів, останні гучні прем'єри - Творця, Ген Ві та Континенталь та багато іншого.

Сьогодні я підготував випуск ностальгію. Ми обговоримо знакові фільми, серіали та мультики 1991 року. Всі перелічені картини ви дивилися в дитинстві та юності. Деякі із них залишили приємні спогади , а деякі вплинули на сучасну культуру, кіноіндустрію та цілком заслужено вписали себе в історію. Час ностальгії настав! Це рубрика КІНОДИТИНСТВО! Всім приємного перегляду! 

У другій дискусії проєкту «Versus» Богдана і Максим сперечаються про серіали як поле експериментів, де все стає можливим. Про історичні серіали і епохи, цікаві режисерам. Про метатекстуальність і кросжанровість сучасних серіалів. Про те, як змінюватимуться серіали у майбутньому і яке місце України у цьому бізнесі.

Сьогодні гість Культуртригера - Мар'ян Пирожок, відомий під псевдонімом Мар'ян Пиріг — український музикант і художник, засновник музичного гурту «ГИЧ оркестр» та проєкту «Пиріг і Батіг».

Ghost роблять неймовірне, вокаліст Iron Maiden Брюс Дікінсон дивує фанатів новим проєктом, а Gojira нарешті визначились на чиєму вони боці. Тим часом вокаліст Rammstein Тіль Ліндеманн ніяк не хоче йти з наших дайджестів й таки вирішив зашкваритись, український гурт Orbstruct виступить в Києві, AC/DC готуються виступити на одній сцені із Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Guns N' Roses & Tool, а Корі Тейлор з Slipknot видає новий сольний альбом. В додаток до цього говоримо про "нову" пісню Motorhead та Metallica. Метал живий й почувається прекрасно, тож давайте подивимось, що дає йому життя сьогодні.

Новий випуск на каналі Загін кіноманів.

Завершився 30-й міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum. Цьогоріч у ньому взяв участь перекладач, дослідник Уям Блекер. Як британський літературознавець прийшов до україністики, чому пам’ятники не є історією — про все це говорили з Блекером у програмі «Культурний інстинкт».

Команда COOL'ТУРИМО відвідала Львівський міжнародний літературний фестиваль BookForum. У відео розказуємо про нову локацію, 30-річчя фестивалю, тему заходу – «Перепис майбутнього». У пошуках найцікавішої книжки BookForum Настя спілкується із письменниками, військовими, критиками, блогерами і гостями фестивалю про те, що вони читатимуть та яким бачать своє та спільне майбутнє. Свою ідеальну книжку Настя таки знайшла – яку саме дивіться у влозі.

Читайте также


up