Як пройшов фестиваль Писанок у Львові

Як пройшов фестиваль Писанок у Львові

У Львові під час щорічного "Фестивалю Писанок" зібрали 43 620 грн на допомогу приймального відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ

Протягом Великодніх свят у Львові проходив щорічний "Фестиваль Писанок", мета якого представити писанку не лише як традиційний Великодній символ, але й як Art-об’єкт.

Окрім площі Музейної ще однією локацією Фестивалю став ТРЦ «Victoria Gardens». У головному атріумі ТРЦ, вже традиційно, було розміщено унікальний art-об'єкт - Квіткову Писанку, створену руками львівських майстрів та оздоблену живими квітами.

Цьогоріч на Фестивалі було представлено 60 art-об'єктів на гігантському подіумі посеред площі Музейної, якими милувались не лише львів'яни, але й гості міста.

Писанки розмальовані вручну відомими художниками Львова та аматорами побачили близько 120 тисяч львів'ян. Художники на писанках зобразили не лише традиційні об'єкти, але й нестандартні елементи.

"Я приймаю участь у Фестивалі втретє. На цьогорічному заході мої роботи відрізнялись від попередніх, оскільки були присвячені відомим колективам. Одну з писанок я намалювала для "Піккардійської Терції" до 25-річчя колективу. Пісня про відомий всім "старенький трамвай" лягла в основу моєї роботи. Для гурту "Курбаси" я теж створила писанку в незвичному оздобленні, використовуючи шкіру. Стиль гурту, міфічність їхніх образів та декорації, які вони використовують під час своїх виступів надихнули мене на такий витвір", - розповіла художниця Зірка Савка.

Відома художниця Наталя Курій-Максимів у своїх роботах відштовхувалась від українських мотивів. "На великій метровій писанці я зобразила "Карпатський Великдень". У моїй роботі перегукуються бойківські та гуцульські мотиви та показано три основи життя - світ неба, земний світ та світ води. Приймаю участь у Фестивалі вдруге. Дуже тішуся, що мою попередню роботу - писанку із зображенням ангелів відвідувачі придбали в рамках проекту "Добра Справа", - зазначила художниця.

Нагадаємо, що кожна з писанок була оцінена у грошовому еквіваленті. Частину виручених коштів передано на потреби приймального відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

Протягом фестивалю в рамках проекту "Добра Справа" (щорічна благодійна акція, спрямовна на збір коштів з метою допомоги тим, хто справді цього потребує) було зібрано 43620 (сорок три тисячі шістсот двадцять) грн, які організатори також передадуть представникам ОХМАТДИТУ.

"Я, направду, приємно вражена і дуже вдячна відвідувачам "Фестивалю писанок" та організаторам за те, що долучились до "Доброї Справи". Зрозуміло, що спрогнозувати наперед, яку суму коштів вдасться зібрати - нелегко. І ми не очікували, що зберемо таку достойну суму. Ці кошти буде спрямовано на потреби приймального відділення, яке в оновленому вигляді відкриється в червні після реконструкції. В першу чергу, закупимо необхідні меблі. Приймальне відділення - це місце де пацієнти проводять багато часу, тому важливо, аби все було в належному стані", - розповіла Мар'яна Возниця, головний лікар Львівської обласної клінічної дитячої лікарні.

"З року в рік "Фестиваль Писанок" набирає все більших масштабів. Зростає зацікавлення як з боку художників, митців та аматорів щодо представлення своїх робіт, так і неабияка цікавість зі сторони львів'ян та гостей міста. Про це свідчать і кількість представлених писанок, і кількість зібраних коштів в рамках проекту "Добра Справа". Вперше за роки існування фестивалю трапився неприємний інцидент - зловмисниками було викрадено дві писанки (одну з яких, правда, повернули). Незважаючи на це, враження від проведення Фестивалю - позитивні, а головне, цілі досягнуті. Обіцяємо дивувати новими art-об'єктами наступного року. Запрошуємо долучатись до Фестивалю та до "Доброї справи", - зазначив організатор Фестивалю, Андрій Сидор.


Читати також