Ірина Грунська. Солодкий літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Як опинилися карамельки на святковому столі – вони й самі не знали. Пам’ятали тільки довгу подорож у картонній коробці, потім їх занесли до будинку і поклали на святково вбраний стіл посеред запашних пирогів та пряників.

– Вітаю вас, милі панночки! – пишномовно проказав Чайник, кланяючись перед сервізом чайних чашок, що юрбилися з краю стола. Їх блискучі ручки, кокетливо вигнувшись, спиралися на білосніжні порцелянові сукні з золотим орнаментом. – Сьогодні у нас урочиста подія! – Говорив він. – Принцу, який мешкає в нашому палаці – виповнилося п’ять років!

– Дзень-дзень! – зааплодували чайні Ложки.

Карамельки нетерпляче визирали з коробки.

– Ой! Як хочеться чимшвидше познайомитися з Принцом! – шелестіли вони прозорими сукнями, зручно вмощуючись в кришталевій

Цукерниці.

– Майте терпіння, панночки! – пахкотів Чайник, задерши носа. – Ви всі будете представлені Його Високості, й він вибере з вас одну, – найкращу!

– А кого? Кого вибере? – цікавилися цукерки. – Ми ж такі різні!

Чайник тільки хотів було щось відповісти, як його покликали обслуговувати гостей з іншого кінця столу, тож він поспіхом відійшов.

В залі заграла музика.

– Танці! Танці! – дзенькотіли чайні Ложки. Затанцював гарячий напій в чашках.

І раптом маленькі карамельки стали непомітно зникати зі столу одна за одною, аж поки в Цукерниці не залишилась одна-єдина Карамелька.

– А куди поділись інші? – розгублено озираючись навколо поцікавилась Цукерниця.

– Пішли танцювати з Принцом, – стиха відповіла Карамелька.

– А ти чому залишилася?

– А мене не запросили, – сумно зітхнувши сказала вона. – Певно я зовсім негарна…а ще – не смачна, а ще… Не закінчивши, Карамелька гірко заплакала.

– Що ти, маленька, що ти? – заспокоювала її Цукерниця. – Чи мені не знати які ви чудові? І гарна ти, і смачна, і запашна, але бал закінчився і Принцу час спати. А завтра зранку, коли він прокинеться, ти й справді будеш для нього єдиною і самою жаданою!

Read also


up