Skillet в Києві 2013

Skillet в Києві 2013

Десяте грудня, 20:00, клуб Stereo Plaza і американський гурт, який наразі грає в стилі християнського року, Skillet вдруге дарує свій концерт киянам.

В цьому році людей на концерті було не зовсім багато, але різних. Більшість присутніх складали підлітки, які попри невелику чисельність верещали як багатотисячний натовп.

Перші звуки від інструментів прозвучали рівно о 20:00, хвилина в хвилину. На розігріві у Skillet був гурт з Литви і особисто мені не дуже сподобався, хоча зал сприйняв їх позитивно. Як на мене, їхня гра була професійна, але стиль доволі примітивний. 
Після розігріву, поки техніки налаштовували апаратуру і готували її для виступу Skillet, людей трохи побільшало і публіці перед сценою ставало тіснувато.
Нарешті техніки закінчили і зала вибухнула від перших аккордів. В хід пішли "коронні фішки" американців - скрипка та віолончель. Це звучало просто божественно. Рідко же можна почути таке гармонійне поєднання року і классики, причому виконаного так якісно.

Але Skillet вразили публіку не тільки цим. 
Вони, як звжди, взяли залу неймовірним освітленням, бо уся стеля концертного залу Stereo Plaza була у прожекторах. Можливо я не такий частий гість рок-концертів, але повірте мені, таким шоу може вразити не кожен гурт. Такого різномаїття яскравих променів варто ще пошукати.
Соло електрогітари, вокал Джона Купера, скрипка, віолончель і це все у супроводі з неймовірним освітленням... це було незабутньо.
Пісні гриміли одна за одною і не хотілось думати, що це колись скінчиться. Запал від кожного учасника гурту проникав глибоко в свідомість і посмішка з їх облич не сходила жодного разу за півтори години концерту.
Перед одною з пісень Джон Купер виступив із дуже зворушливою промовою. Він висловлювався проти расизму. Він говорив про те, що неважливо якою мовою ти говориш, якого кольору твоя шкіра і звідки ти родом, ти людина, і повинен ставитись з повагою до кожного хто тим від тебе відрізніється і що Ісус любить нас усіх однаково.
Зал зустрів ці слова оплесками, бо це і справді варто поваги.

Взагалі приємних моментів було багато. Приємних як і для Skillet так і для публіки. Віданні фанати не забули про День Народження талановитої барабанщиці Дженіфер Леджер, яке було 8 – го грудня,  і підготували плакати з привітаннями, а хтось на ватмані напалював портрет Джона Купера. Не обійшлось на концерті і без нашого прапору, який Джон виніс на сцену і щиро подякував усім в залі. Та найбільшою подякою українським фанатам були слова Купера про те, що ми є одними з найкращих і що їм було неймовірно класно виступати перед нами.

Мені було приємно знаходитись на цьому дійстві, і за це потрібно дякувати Skillet. Вони пообіцяли приїхати до Києва втретє і я дуже сподіваюсь, що це станеться.

Слюсаренко Анна


Читати також