У Львові на Туристичному форумі говоритимуть про самовільне присвоєння «зірок» готелям

У Львові на Туристичному форумі говоритимуть про самовільне присвоєння «зірок» готелям

Завтра, 28 листопада, в рамках V Міжнародного Туристичного Форуму «Перемагай з Левом!» на Бізнес-сніданку з Arzinger відбудеться обговорення на тему «Обов’язкова категоризація об’єктів розміщення: зайвий контроль з боку держави чи крайня необхідність для гравців ринку».

Захід проходитиме у Готелі Citadel Inn Hotel & Resort (вул. Грабовського, 11).

     Учасники круглого столу обговорять всі «за» та «проти» обов’язкової категоризації, а також можливі проблеми її запровадження для їх попередження на майбутнє, - розповів організатор Міжнародного туристичного форуму «Перемагай з Левом!» Андрій Сидор.

      Модераторами круглого столу виступлять: Маркіян Мальський – партнер, керівник Західноукраїнської філії Arzinger, Лада Шелковнікова - старший юрист та керівник практики Готельного бізнесу адвокатського об’єднання «Арцінгер», керівник робочої групи з Готельного бізнесу та туризму Американської торгової палати в Україні, та Олексій Євченко - управляючий партнер компанії ArtBuild Hotel Group Україна, ідеолог та один з головних розробників нових критеріїв оцінки для засобів розміщення на основі стандартів асоціації Hotelstars Union.

     9 листопада 2013 вступив в силу Закон «Про особливості здійснення інвестиційної діяльності на території Автономної Республіки Крим», який фактично вводить процедуру обов'язкової категоризації для готелів та аналогічних засобів розміщення.

      «Встановлення вимоги про обов'язкову категоризацію є дуже важливим кроком на шляху до впорядковування індустрії гостинності в Україні, - зазначає Лада Шелковнікова, -  Проте для того, щоб ця вимога дотримувалась на практиці, прийняття одного лише Закону недостатньо, в законодавство України необхідно впровадити цілий ряд додаткових процедур і механізмів контролю на виконання Закону. Крім того, для того, щоб вимога обов'язкової категоризації не перетворилася на чергову формальну процедуру, що не несе в собі користі для ринку і споживачів, необхідно кардинально змінити існуючі критерії класифікації готелів та привести їх у відповідність до Європейських стандартів».

      Чого очікувати учасникам ринку і якими будуть особливості категоризації щодо існуючих об'єктів розміщення - все це тема для обговорення за круглим столом.

                Модератори круглого столу активно представляють інтереси готельної індустрії, в тому числі відносно обов’язкової категоризації, від імені Американської торгової палати в Україні в рамках робочої групи при Державному агентстві з туризму і курортів.

       Нагадаємо, 27-28 листопада у Львові проходитиме Міжнародний Туристичний Форум «Перемагай з Левом!», який збере експертів для обговорення останніх тенденцій індустрії гостинності.

ОРГАНІЗАТОРИ:

компанія «Дік-Арт», ГО «Етновир», за підтримки Львівської міської ради


Читати також