24.04.2016
Розваги
eye 313

Дівоча група Ptakha презентувала нову пісню в стилі progressive electrofolk

Дівоча група Ptakha презентувала нову пісню в стилі progressive electrofolk

Сьогодні відбувся реліз нового треку від електрофольк проекту Ptakha. Космогонічна пісня під назвою “Ізпрежди віка” розповідає про староукраїнські уявлення щодо створення світу та використовує нестандартні для фолькової музики вокальні партії.

“Progressive folk - це стиль, коли народна мелодія, що береться за основу, зазнає тематичних та стилістичних змін. Наприклад, в цій пісні ми використали нехарактерне для української народної музики поліфонічне багатоголосся, - коли кожен голос веде свою незалежну мелодичну лінію. Цей прийом також називають контрапунктом”.

Цей унікальний girl band творить між двома містами - Львовом та Лондоном. Дівчата бачаться вживу раз на три місяці, але більша частина роботи відбувається дистанційно - створення аранжування, репетиції, записи, зведення та мастерінг.

Крім вокальних змін, також відчуваються стилістичні зміни. Ptakha, безсумнівно, все більше й більше тяжіє до електроніки - в пісні “Ізпрежди віка” використано набагато більше синтезаторів та семплів.

“Тут ми вперше використали ріалтаймовий міді-контролер для створення аранжування та збираємось працювати з ним і надалі. Ті, хто слухав перший сингл відчують, що ми все більше рухаємось в бік електронної музики”.

Нагадуємо, що реліз дебютної пісні гурту відбувся наприкінці січня.

Читати також


up