01-05-2017 Мистецтво 3942

10 найкращих фільмів про мандри у часі

10 найкращих фільмів про мандри у часі

РУС

Подорожі в часі – цікава тема як для глядачів, так і для кінематографістів. Хто з нас не замислювався про повернення у минуле і спробах змінити його або не бажав побачити майбутнє? Вчені практично впевнені, що подорожі в часі, тим більше так, як це показано в більшості фільмів, абсолютно неможливі. Однак, якщо звіряти кожен момент фільму з науковим фактом, це виявилося б досить нудним кіно. Якщо один із героїв фільму говорить, що 1,21 гігават потужності, що посилається в потоковий накопичувач, зможе перенести нас у часі, так тому і бути. Ми пропонуємо Вам добірку наших улюблених фільмів про подорожі в часі.

10. Ефект метелика

Эффект бабочки
Думка про те, що навіть помах крил метелика може мати величезний вплив на події в світі, увійшла в ужиток приблизно з XIX століття. А Рей Бредбері вирішив використати цю думку в 1952 році в своєму оповіданні "І грянув грім", де мандрівник у часі , наступивши на метелика в еру динозаврів, кардинально змінює хід історії. Сучасний глядач може познайомитися з цією концепцією в фільмі "Ефект метелика" 2004 року. Йтиметься про студента, який змінює події свого минулого, чим спричиняє хаос у його особистому житті і в світі. Незважаючи на безліч критичних відгуків, фільм у прокаті зібрав близько ста мільйонів доларів.

9. Бандити часу

Бандиты времени
"Бандити часу" технічно не є фільмом Монті Пайтон, але той факт, що режисером виступив Террі Гілліам у співавторстві з Майклом Пейліном і з Джоном Клізом у головних ролях означає, що це справді близько до пайтонів. Фільм 1981 року про 11-річного хлопчика, який здійснив подорож у часі через тунель в своїй спальні. Він побуває на потопаючому Титаніку, в Італії часів Наполеона, Стародавній Греції в компанії непосидющих і хитрих карликів. Фільм заробив $ 42 млн, що є досить великою сумою за стандартами 1981 року і залишається одним із найулюбленіших фільмів Гілліама.

8. Петля часу

Петля времени
Можливо, Брюс Вілліс і Джозеф Гордон-Левітт не так вже й схожі один на одного, але у фільмі 2012 року вони грали одну і ту саму людину, з різницею в три десятиліття. Дія фільму відбувається в 2044 році, де подорожі в часі є незаконними, але група злочинців відправляє людей назад в часі, щоб їх там вбити. Це дозволяє жертвам зникати без сліду. Джозеф Гордон-Левітт заробляє на життя в якості одного з убивць, поки одного разу йому не доводиться направити пістолет на постарілого себе. Дві різні сторони і спроба боротися з власною долею. Фільм зібрав $ 176 млн і виявився в 10 000 разів більш приємним, ніж останній фільм про міцного горішка.

7. Десь в часі

Где-то во времени
Романтичні фільми про подорожі в часі вже можна визначити в самостійний жанр. Загострення пристрастей у цих фільмах такі, що навіть сили часу не здатні розлучити двох закоханих. У більшості таких фільмів знімалася Рейчел Макадамс, але в 1980 році їй було лише два роки, тому головна жіноча роль в "Десь в часі" дісталася Джейн Сеймур. Вона грає актрису театру в 1912 році, яка заманює Крістофера Ріва у минуле задля бурхливого роману. Дуже жаліслива історія.

6. Донні Дарко

Донни Дарко
Порада: якщо вам привиділася божевільна людина в костюмі кролика, яка говорить вам, що світ через 28 днів перестане існувати, і вона хоче, щоб ви зробили жахливі злочини, не слухайте її. Головний герой Донні Дарко вирішив прислухатися до моторошного кролика, якого бачив тільки він, в результаті чого – спалений будинок, арешт за дитячу порнографію та інший хаос. І незважаючи на те, що спойлерити недобре, варто відзначити, що є фільми з більш щасливим кінцем.

5. Термінатор 2: Судний день

Терминатор 2: Судный день
Коли ми вперше бачимо Арнольда Шварценеггера у другій частині фільму Термінатора, ми поняття не маємо, що він насправді один із хороших хлопців. У попередньому фільмі він був сповнений рішучості зробити все можливе, щоб убити Сару Коннор, але цього разу він був перепрограмований в майбутньому і відправлений назад, щоб врятувати її маленького сина від ще більш удосконаленої моделі робота. (Чому б їм просто не повернутися років на 300 назад і не вбити предків сім'ї Коннор). Як і в інших фільмах про подорожі в часі, тут представлені різні часові парадокси. Наприклад, якщо їм вдасться змінити майбутнє, що буде з минулим, де перший Термінатор-Арнольд, хотів смерті Сари Коннор? Але краще не думати про ці речі і просто насолоджуватися кіно

4. Неймовірні пригоди Білла і Теда

Невероятные приключения Билла и Теда
Немає більш кумедного фільму про подорожі в часі, ніж "Неймовірні пригоди Білла і Теда". Взяти хоча б дружбу, що розвивається на екрані між Біллі Кідом і Сократом. Два історичних діяча, яких розділяли століття і культури, але є те, що їх зблизило – футбол у середньовічній Англії. Ближче до кінця фільму вони відриваються в торговому центрі в Каліфорнії і потішаються над Зигмундом Фройдом через його невдалі спроби спокусити жінку. Цей фільм із тих, що з кожним переглядом стає смішнішим.

3. Машина часу

Машина времени
Мандрівники в часі існували ще задовго до Термінатора, Марті МакФлая, Донні Дарко і Білла Престона. Безіменний головний герой роману Герберта Веллса 1895 року створює машину часу, яка переносить його в 802701 рік. Він виявляється в суспільстві, де людський вид розділився на елоїв і морлоків. Елої ведуть розмірене життя на землі, а морлоки змушені жити під землею і обслуговувати механізми, які роблять можливим виживання людства. Сьогодні ця алегорія має стільки ж сенсу, як і наприкінці XIX століття. Ця історія реалізована в кіно не один раз. Найбільш вдала реалізація була здійснена в 1960 році, проклавши шлях для наступної історії про мандрівників у часі.

2. 12 Мавп

12 Обезьян
2035 рік. Вірус убив 99 відсотків населення планети. Засуджений злочинець відправляється назад в 1990-і роки, щоб знайти вірус перш, ніж він мутує в штам, який пошириться на людину. Проте злочинець опиняється у психіатричній лікарні. Це другий фільм у цьому списку, режисером якого став Террі Гілліам. Це був один із найуспішніших його фільмів. Цікава фантастика, але на осмислення побаченого знадобиться час.

1. Назад в майбутнє

Назад в будущее
Зараз ми вже дуже далекі від 1955 року, в якому розгорталася дія першої частини "Назад в майбутнє". Ми в 2015 році, в який Марті відправився в сіквелі. У нас немає літаючих скейтбордів або взуття, що може саме зашнуровуватися. Але у нас є можливість дивитися "Назад в майбутнє" на мобільних телефонах, планшетах або комп'ютерах. Так що зробіть собі послугу і подивіться його знову. Багато з нас бачили його по телевізору, але тоді ми не могли подивитися його безперервно від початку і до кінця. І тоді стане очевидно, чому жоден інший фільм не зможе посісти перше місце в подібних списках. Це абсолютно приголомшливий фільм!


© https://md-eksperiment.org

Читати також