Виставка «Адреса: Київ». Музей сучасного мистецтва України

Виставка «Адреса: Київ». Музей сучасного мистецтва України

21 черня о 18.00 Музей сучасного мистецтва України запрошує на відкриття виставки «Адреса: Київ».

Ця розширена експозиція з музейної збірки продовжую тему попередньої виставки, яка була присвячена Києву.

Тема Києва нескінченна. Це місто оспівано поетами і письменниками, його малюють та фотографують. Для когось це місто дитинства, для когось – столиця України, а хтось захоплюється його давньою історією... Кожний бачить Київ по-своєму. На виставці можна побачити Київ таким, яким бачать і відчувають його митці – Олена Яблонська, Олександр Павлов, Ганна Файнерман, Ернест Котков, Олександр Найден, Олексій Орябинський, Зоя Орлова, Віктор Козик, Яким Левич, Олег Животков, Юрій Соломко, Любов Рапопорт…

«… мистецтво повинно робити людину кращою, нести душевне світло, робити ставлення до життя більш легким і прозорим. Очищати від похмурих уявлень і думок. Якщо картина відкриє хід до світлого стану, значить, вона зробила добру справу для людей. Картина повинна випромінювати добро» – вважала Олена Нилівна Яблонська.

«…Полотна метра вітчизняного абстракціонізму Олександра Павлова уособлення абсолютної свободи» — ця характеристика творчості митця надана художником Олександром Ляпіним.

Олександр Найден – художник, дослідник, письменник, організатор виставок народних майстрів. Це багатогранна й обдарована людина.

Олександр Орябинський – представник так званого «неофіційного мистецтва», його творчість не вписувалася в жорсткі рамки соціалістичних канонів і не підтримувала тогочасну ідеологічну систему.

Київські мотиви протягом усього творчого життя звучать у полотнах Віктора Козика. Його роботи емоційно виразні і сповнені духовності.

Юрій Соломко – український художник відомий своїми картинами намальованими на географічних мапах. Соломко стверджує, що географічна карта – це один з найсильніших символів, який було створено людською цивілізацією. І саме на цих символах Юрій домальовує своє бачення, історію, думку.

Якщо уважно вдивитися в твори авторів, ми побачимо різноманітні емоції – переживання, радість, смуток, ніжність, захоплення, розчулення ..., ми відчуємо ритм, в якому працювали митці. Саме так, зі справжніми почуттями та живими емоціями, з особливим ритмом пишуться картини і це в них дуже цінно. Глядачам потрібно тільки прийти і зануритися в цей потужний енергетичний простір, відчути місто, його мешканців, настрій і натхнення, роздивитися образотворчий літопис Києва.

Музична частина вечора – «Jazz & Space». Поєднання джазу і творів сучасної камерної музики в одному концерті порадує прихильників обох напрямків. Джазові стандарти гармонійно переплітаються з, нібито неземного походження, композиціями Павла Колпакова. Витонченість та емоційність, подаровані виконавцями, назавжди залишаться в душі кожного слухача. Виконують майстри чорних і білих магічних клавіш – Юлія Шерстюк і Андрій Костенюк.

Чекаємо вас на церемонії відкриття виставки 21 червня о 18.00

Ролик:

Виставка триватиме з 21 червня по 9 вересня 2018 р.

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка, вхід вільний

Адреса музею:

вул. Кирилівська, 41, м. Київ

Координатор проекту – Онищенко Тетяна

тел. +38(067) 250 51 17


Читати також