Виставка пейзажу Андрія Фіголя. Lera Litvinova Gallery

Виставка пейзажу Андрія Фіголя. Lera Litvinova Gallery

 

Персональна виставка Андрія Фіголя

Живопис. Пейзаж з приватної колекції

12 липня – 1 серпня 2018 року

12 липня о 18.00 у арт-просторі Lera Litvinova Gallery відбудеться відкриття персональної виставки пейзажу Андрія Фіголя з приватної колекції. Lera Litvinova Gallery організовує виставки українських художників та влаштовує різноманітні арт-проекти як в Україні, так і за кордоном, маючи на меті познайомити поціновувачів мистецтва з сучасними митцями та їх баченням світу в умовах мінливості суспільства.

Андрій Фіголь – представник течії імпресіонізму, майстер пейзажу. Його роботи доповнюють колекції поціновувачів мистецтва з різних куточків світу, зокрема США, Франції, Італії, Туреччини, Німеччини, Канади, України. Галерея представляє виставку картин саме з приватних колекцій, частина з яких буде доступна для придбання. Окрім цього, гості зможуть насолодитися кількома новими роботами цього знакового автора.

Спостерігаючи за природою, художник зображує її у своїх роботах, відтворюючи особисті враження, вкладаючи в кожен мазок фарбою емоції, що відчутні з першого погляду на картину. Митець майстерно передає швидкоплинність станів природи та мінливість ефектів світла. У свої роботи він додає частинку свого настрою та суб’єктивність мальовничого сприйняття. Картини Фіголя заспокоюють та умиротоворюють, зосереджують увагу глядача на гармонійному співвідношенні між внутрішнім світом людини і навколишнім пейзажем.

Леонора Янко, куратор проекту, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery зазначає: «Усі роботи – це неймовірне відображення звичних нам пейзажів, які ми бачимо щодня. Але тут починаєш дивитися під іншим кутом, розумієш, що не завжди помічаєш естетику природи, іноді сприймаєш її як щось ординарне, забуваючи зупинитись хоч на секунду і насолодитись миттю краси».

«Завжди цікаво спостерігати, як художник передає власне світобачення за допомогою фарби. Для мене кожна виставка – це новий погляд на вже існуючі речі, це пошук нових шляхів і генерація натхнення» - Галина Шабшай, директор Shabshai Upgrade System, член Міжнародної Асоціації Енне-типології IEA (Каліфорнія).

Керуючий партнер юридичної компанії K&K LAW COMPANY, що виступає офіційним спонсором події, Андрій Кравець, говорить: «Ми цінуємо мистецтво за його багатогранність. Іноді хочеться поламати голову над ідеями автора та шукати відповіді, а іноді – просто насолодитися прекрасними витворами і забути про існування сьогодення».

Для представників ЗМІ зустріч з митцями та куратором почнеться о 17.00

Адреса: м. Київ, вул. Звіринецька, 47.

Вхід на виставку вільний.

Контакти організаторів та для акредитації на відкриття:

www.llitvinova.com, e-mail: leralitvinovagallery@gmail.com тел. 050 033 33 17


Читати також