Виставка Лери Літвінової «Суб'єктивізація сенсу»

Виставка Лери Літвінової «Суб'єктивізація сенсу». Афіша Дніпро 2020

Персональна виставка Лери Літвінової «Суб'єктивізація сенсу» із успіхом пройшла у столиці та з 2 березня цей проект у розширеному формати можна буде побачити у Музеї українського живопису у місті Дніпро.

Лера Літвінова - художниця і співзасновник Lera Litvinova Gallery, її роботи мають широку географію колекцій і зібрань, твори активно представляються в Україні та неодноразово експонувалися на виставках у Берліні, Брюсселі, Люксембурзі, Нью-Йорку.

На виставці у 2 експозиційних залах представлені абстракції і абстрактні пейзажі, основна частина яких написана спеціально для проекту. Виставка «Суб'єктивізація сенсу» розкриває поняття індивідуального емоційного сприйняття, неповторного особистого забарвлення ситуацій та оточення як абсолютно унікального досвіду.

«Я продовжую досліджувати і відображати в своїх роботах емоційні трансформаційні процеси особистості, як в «Точці біфуркації »(серія робіт, написана в 2015-2017 рр). Час має сенс тільки у зв'язку з відчуванням його як такого. У якийсь момент відбувається перелом стану і оновлення, коли ти вже не можеш бути тим самим - так звана, точка переходу. Пейзаж багатослівний і багатоскладений; на заході або світанку, у серпанку туману або оповитий сутінками, коли немає поруч жодної живої душі здається, що разом з новим днем народжується Всесвіт і ти разом з ним. Природа людини суперечлива і тим самим заворожуюче цікава» - художниця Лера Літвінова про виставку «Суб'єктивізація сенсу».

Леонора Янко, мистецтвознавець, галеристка: «Ще філософ Гегель, кажучи про поняття абстракції, називає її першоелементом духовного освоєння дійсності. Однією з ключових тем робіт Лери Літвінової залишається тема усвідомленості моменту, констатація його унікальності незалежно від контексту. У певному сенсі в її роботах присутня романтизація, як живої природи, так і сутнісних станів людини, презентуючи, таким чином, своєрідну есенцію гармонії».

Лера Литвинова народилася в 1986 році, у м. Фергана (Узбекистан). У 2014 році почала активну виставкову діяльність, а також разом з мистецтвознавцем Леонорою Янко заснувала арт-простір Lera Litvinova Gallery, представляючи молодих авторів і видатних художників на українській та міжнародній арт-арені. У тому ж 2014 році її знакову серію «Дощ» викупив у свій фонд знаменитий європейський музей Маuermuseum (м. Берлін), згодом повторюючи цей досвід. Творче резюме художника налічує більше ніж 30 групових та персональних проектів. У своїй творчості художниця досліджує різні медіа, переходячи від пласкої поверхні до об’ємних форм, успішним досвідом стала інсталяція «Травма», презентована в 2017 році в Американському домі, вражаючи силою концепції і візуалізацією проблематики. Роботи Л. Літвінової знаходяться у колекціях в Україні, США, Німеччини, Китаї, Люксембурзі, Бельгії. Л. Літвінова учасник та організатор соціальних проектів, вона займає активну позицію в реалізації принципу культурної дипломатії для зміцнення культурних зв'язків між державами і просування національних інтересів.

«Суб'єктивізація сенсу» м. Дніпро
2 березня – 8 березня 2020 рр.

Виставка відкрита до 8.03.2020. Адреса: м. Дніпро, вул. Троїцька площа, 5 а


Читати також