13-03-2020 Мистецтво 185

Як світ кіно постраждав від коронавіруса

Коронавірус vs Голлівуд. Як поширення COVID-19 впливає на кіноіндустрію

Кінопрокат продовжує страждати через пандемію коронавіруса пневмонії Covid-19. Студія Disney відмовилася від релізу трьох картин, що очікувалися в кінотеатрах в найближчі місяці. Тимчасово відкладені фільми «Мулан», «Нові мутанти» і «Оленячі роги», які повинні були побачити світ 26 березня, 2 квітня і 15 квітня відповідно. Зараз Disney вибирає нові дати в 2020 році.

Як відзначають джерела Deadline, релізи трьох фільмів скасовані не тільки для американського прокату, а й для міжнародного. На думку експертів, це рішення в першу чергу продиктовано фінансовою стороною справи: кінотеатри по всьому світу продовжують закриватися, в містах оголошують карантини, через що постраждали б збори важливих проектів. Аналітики пророкували «Мулану» 80-90 млн доларів в перші дні.

Читайте також: Как пострадал литературный мир от коронавируса

В цілому за останні кілька днів дев'ять картин позбулися запланованих дат релізу через коронавірус. Студія Universal пересунула прем'єру «Не час помирати» з 9 квітня на 25 листопада, а «Форсаж 9» тепер побачить світ 2 квітня 2021 роки замість початкового 20 травня. Paramount відмовилася від прем'єри «Тихого місця 2» 19 березня і поки не оголосила нову дату виходу.
А ось для «Нових мутантів» це вже п'яте перенесення. Спершу картина Джоша Буна про підлітків із суперздатностями, замкнених в дивній лікарні, мала побачити світ 13 квітня 2018 року, але потім переїхала на 22 лютого 2019 го. Після цього новою датою прем'єри було призначено 2 серпня 2020 го. За підсумками злиття Fox / Disney стрічка очікувалася в кінотеатрах в квітні цього року.

Зйомки «Шань-Чи» від Marvel частково заморожені через перевірки режисера на коронавірус. Представники студії повідомляють, що постановник прийняв таке рішення, так як у нього народилася дитина і він хотів би прийняти всі запобіжні заходи. Зараз він знаходиться в самоізоляції і очікує результатів аналізу на коронавірус. Тим часом додаткова знімальна група і деякі відділи продовжують працювати над картиною. Прем'єра «Шань-Чи» запланована на 2021 рік.

За крок від скасування (або перенесення, якщо епідемія піде на спад) знаходиться і Каннський кінофестиваль, але організатори поки не поспішають з анонсом. Поки світова індустрія змінює плани і зазнає збитків, ми зібрали всі головні фільми і заходи, які постраждали від епідемії.

Скасування і перенесення зйомок

  • Paramount скасувала зйомки бойовика «Місія: нездійсненна 7». Вони повинні були пройти в Венеції протягом трьох тижнів. Поки не ясно, чи вплине це на прем'єру фільму. Зараз вона запланована на 22 липня 2021 року.
  • Студія Disney заморозила зйомки серіалу «Сокіл і Зимовий Солдат» в Празі, після чого весь акторський склад відкликали назад в Атланту. Коли знімальна група продовжить роботу, не повідомляється, але сильна затримка може вплинути на дату прем'єри - вихід шоу намічений на серпень 2020 го.
  • Warner Bros. Television зупинила роботу над четвертим сезоном «Рівердейл», після того як один з членів знімальної групи вступив в контакт з носієм Covid-19. Зйомки серіалу проходили у Ванкувері.
  • Компанія MediaRes поставила на паузу виробництво другого сезону «Ранкового шоу» з Різ Уізерспун і Дженніфер Еністон. Відповідно до джерел, ні у кого зі знімальної групи немає симптомів Covid-19, а двотижнева перерва - запобіжний засіб для тих, хто працює над серіалом.
  • Баз Лурман тимчасово зупинив в Австралії зйомки безіменного байопіку Елвіса Преслі, після того як Том Генкс і його дружина Ріта Вілсон заразилися коронавірусом.
  • Припинилися зйомки мюзиклу Райана Мерфі «Випускний». Робота над картиною за участю Ніколь Кідман, Меріл Стріп і Джеймса Кордена повинна була закінчитися в найближчі дні.
  • Орландо Блум оголосив про припинення зйомок другого сезону «Карнівал Роу» в Будапешті. Членів знімальної групи і акторів відправили додому на карантин.
  • Як мінімум на два тижні припинилися зйомки 16-го сезону «Анатомії пристрасті». Творці встигли відзняти 21 епізод із запланованих 25.
  • У Мадриді припинилася робота над комедією «Офіційний конкурс» з Антоніо Бандерасом і Пенелопою Крус. Сюжет картини присвячений кіноіндустрії. Бандерасу відійшла роль талановитого актора з великим его, а Крус - режисерки, з якою він працює.
  • Universal Television тимчасово відклала зйомки трьох серіалів, серед них - другий сезон «Життя матрьошки» для Netflix, новинка «Падіння Разерфорд» для Peacock і другий сезон «Маленької Америки» для Apple TV +.
  • Skydance Television зупинила зйомки фінального сезону «Грейс і Френкі», щоб не допустити зараження всіх причетних до проекту.
  • Студія Marvel частково заморозила роботу над картиною «Шань-Чи і легенда десяти кілець». За рекомендацією лікарів режисер Дестін Креттон відправився в самоізоляцію, і основне виробництво не продовжиться, поки він не отримає результати аналізів.
  • В Ірландії тимчасово призупинили зйомки серіалу «Підстава» - екранізації циклу фантастичних романів Айзека Азімова. Skydance Television розробляє проект для стрім-сервісу Apple TV +.

Перенесення прем'єр

  • Universal і MGM одними з перших зрушили великий реліз: прем'єра «Не час помирати», 25-го фільму про Джеймса Бонда, з 9 квітня переїхала на 25 листопада. З чуток, таке рішення принесе творцям картини збиток в 30-50 млн доларів.
  • Sony оголосила, що сиквел «Кролика Пітера» вийде в прокат 7 серпня 2020 року, а не 27 березня, як планувалося спочатку.
  • Paramount вирішила не випускати сіквел «Тихого місця». Прем'єра фільму повинна була відбутися 20 березня. Нова дата поки не повідомляється. Студія вже встигла показати картину пресі, і перші відгуки в основному захоплені.
  • Також Paramount прибрала з розкладу два проекти - кримінальну драму Blue Story, зняту реп-виконавцем Rapman, і екшен-комедію «Коханці» з Кумейлом Нанджіані про двох дружин, підозрюваних у вбивстві. Вихід обох фільмів теж очікувався 20 березня.
  • Майже рік доведеться чекати «Форсажу 9»: замість 20 травня поточного року картина потрапить до кінотеатрів 2 квітня 2021-го. Про перенесення 13 березня оголосив Він Дізель, до це запевнив фанатів, що фільм точно вийде в намічену дату.
  • Сервіс знайомств Tinder скасував прем'єру свого шоу під назвою «Swipe Night». У компанії порахували, що не варто випускати серіал про кінець світу в розпал коронавіруса. «Swipe Night» - інтерактивний проект, в якому користувачі Tinder можуть впливати на хід подій. Сюжет шоу обертається навколо підлітків, які дізнаються про астероїд, що летить до Землі.
  • Disney відклала на невизначений термін три картини - «Мулан», «Нові мутанти» і «Оленячі роги». Їх прем'єри очікувалися 26 березня, 2 квітня і 15 квітня відповідно. Раніше прокат стрічки «Мулан» скасували в Китаї, де зараз закрито близько 70 000 кінотеатрів, а для «Нових мутантів» це вже не перше перенесення. Спочатку фільм повинен був вийти навесні 2018 го

Covid-19 - новий вид пневмонії, який дав про себе знати 31 грудня 2019 року, коли в Китаї було зареєстровано кілька випадків зараження. Незабаром з'ясувалося, що вогнище зараження - місто Ухань в провінції Хубей, на рибному ринку якого виявили джерело вірусу. Окремі випадки захворювання були зафіксовані по всьому світу. Заражено більше 127 тисяч чоловік. Смертей - 4623.


Читати також