26-01-2020 Мистецтво 741

ТОП 10 фільмів у стилі ретро

ТОП 10 фільмів у стилі ретро

РУС

Цього разу ми зробили підбірку фільмів, які допоможуть вам поринути в атмосферу минулих років і отримати особливе естетичне задоволення. Фільми розміщені в порядку їх виходу на широкий екран.

8 жінок / 8 femmes (2001)

Занесена снігом французька глибинка. Родина збирається в маєтку зустрічати Різдво, але свято не відбудеться, оскільки господаря дому знаходять убитим. Під підозрою опиняються вісім жінок, які так чи інакше були йому близькими. У кожної є мотив для вбивства. День розслідування відкриває чимало сімейних таємниць, які досі були сховані за сімома замками.

Джим з Пікаділлі / Piccadilly Jim (2005)

Джим з Пкадлл  Piccadilly Jim 2005

Про молодого американця Джеймса Крокера говорить увесь Лондон – не минає й дня, щоб цей молодецький красень не втрапив у пригоду, пов’язану зі скандалом в барі чи жінками легкої поведінки.

Чутки про Джима доходять аж до Нью-Йорка. Тож, прибувши в Америку і бажаючи завоювати прихильність своєї зведеної кузини Анни, Джим змушений приховувати своє справжнє ім’я і звички. На цьому шляху його постійно переслідують спокуси і ризик бути викритим…

Заборонене кохання / The Edge of Love (2008)


Складні відносини чотирьох людей, які справді відбулися в Англії в 1940-х роках, ледь не призвели до трагедії. Історія двох чоловіків і двох жінок, які заплутались у своїх вчинках і опинилися в глухому куті, куди їх привели власні помилки.

Безславні виродки / Inglourious Basterds (2009)

У роки Другої світової війни багато кого обурювали нелюдські діяння Гітлера та його поплічників-нацистів. Обурювали настільки, що один лейтенант американської армії на ім’я Альдо Рейн вирішив боротися з нацистами їх же методами. Він зібрав загін американців єврейського походження і відправився тероризувати німців на території Франції, що перебувала під окупацією та керівництвом уряду Віші.

Король говорить! / The King's Speech (2010)

Сюжет стрічки розповідає про герцога, який готується посісти британський трон як Георг VI (батько нинішньої королеви Єлизавети ІІ). Коли його брат зрікається престолу, герой неохоче погоджується на трон. Змучений страшним нервовим заїканням і сумнівами у своїй здатності керувати країною, Георг звертається за допомогою до неортодоксального логопеда Лайонела Лоґа…

Хічкок / Hitchcock (2012)

Відомий режисер зважується на експеримент: відійти від дорогих фільмів у жанрі «саспенс», які стали його візитівкою, і зняти натомість скромну чорно-білу картину «Психо». В процесі роботи майбутній «майстер жаху» вдивляється в темну безодню людської душі, щоб знайти ті нерви, зачепивши які, наче на клавішах, зіграти на емоціях глядача справжню симфонію жаху.

Великий Гетсбі / The Great Gatsby (2013)

Навесні 1922 року, в епоху занепаду моралі, блискучого джазу і «королів контрабандного алкоголю», Нік Каравей приїжджає з Середнього Заходу в Нью-Йорк. В гонитві за власною американською мрією він оселяється по сусідству з таємничим мільйонером Джеєм Гетсбі, знаменитим своїми вечірками. На протилежному ж березі бухти мешкають його кузина Дейзі і її чоловік Том Б’юкенен, гультяй і аристократ. Так Нік втягується в захоплюючий світ багатіїв - їхніх ілюзій, кохання й обману. Він стає очевидцем цього світу й епохи і пише історію неможливого кохання, вічних мрій і людської трагедії…

Магія місячного сяйва / Magic in the Moonlight (2014)

1928 рік. Видатний ілюзіоніст на прохання друга приїжджає на Лазурне узбережжя, щоб викрити молоду привабливу шарлатанку, яка начебто вміє викликати духів померлих. Вона зачарувала молодого багатого спадкоємця і його матір-вдову, а це не влаштовує інших членів родини.

Вічність / Éternité (2016)


Три покоління жінок. Протягом століття вони намагаються зберегти і примножити любов. Їх життя змінюється: з’являються нові люди, відносини, краса в’яне. І лише істинне почуття залишається вічним.

Убивство в Східному експресі / Murder on the Orient Express (2017)

Подорож на одному з найрозкішніших поїздів Європи несподівано обертається однією з найбільш стильних і захоплюючих загадок в історії. Фільм розповідає про тринадцять пасажирів поїзда, кожен з яких є під підозрою. І детектив має розгадати цю головоломку, перш ніж злочинець нанесе новий удар…


Читати також