16-01-2020 Мистецтво 410

​Вбивства «Одного разу в Голівуді»

​Вбивства «Одного разу в Голівуді»

Цей фільм про вбивства та Голівуд, а також перший раз коли у фільмі Тарантіно знялися разом Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт.

Мені особисто цей фільм сподобався. Бо я великий фанат режисера Квентіна Тарантіно. Але є люди, яким він не сподобався. Тому в цій статті висловлю свою думку щодо останньої кінострічки Тарантіно.

1. Пізній Тарантіно - то експеременти в кіно, а не деградація стилю

Поширена думка, що краще за "Кримінальне чтиво" він не зняв. Також ніби "Від заходу до світанку" та "Вбити Біла" не перевершити.

Проте, якщо ти не розвиваєшся, то деградуєш. Починаючи від вестерну "Мерзенна вісьмка" режисер робить нові експерименти в кіно. Потім він зняв своїх "Безславних виродків" (альтернативна історія) та "Джанго вільного" (історичний фільм). Особливо останній фільм мені сподобався, де Леонардо ді Капріо зіграв работорговця.

Але в "Одного разу в Голівуді" зійшлися зірки, а тому...

2. Прекрасний підбір акторів (Бред Пітт + Леонардо ді Капріо)

Леонардо (той що отримав Оскара за "Легенда Г'ю Гласса") знявся у фільмі Тарантіно "Джанго вільний". Мене здивувало, що цей хлопчик Мартіна Скорсезе раптом знявся у Квентіна Тарантіно. Бо Ді Капріо асоціаціюється радше з драмою, а не кровавими фільмами. А тут більше підходить радше Самюель Лерой Джексон. У "Джанго вільний" хорошим хлопцем був раб Джанго (Джимі Фокс), а поганого работорговця Келвіна Кенді зыграв Ді Капріо. І справився він добре.

Бред Пітт вже раніше знімався у "Безславних виродках". А після них то точно хлопчик Тарантіно. Лейтенант Альдо Рейн як виродок прекрасний у своїй безжальності до нацистів... І на кровавого Бреда Піта можна безкінечно дивитися.

Я веду до того, що Бред Пітт зіграв жорсткого хлопця. А Ді Капріо - в'ялого героя.

Кліфф Бут (Бред Пітт) крутий хлопець. І всі від нього дістають. Навіть Брюс Лі. А що робить Рік Далтон (Леонардо Ді Капріо)? Правильно - плаче. Отже протиставлення продумано, аж до інь/янь.

Якщо сказати про другорядних персонажів, то Аль Пачіно знявся у останньому фільмі Тарантіно, але мало.

3. Реальне історичне тло

У 1968 році Роман Полянський став реально популярним в Голівуді після того, як в нього народилася "Дитина Розмарі".

Іншим щастям Полянського була Шерон Тейт. Но не довго((((((

Наприкінці 1968 року вона завагітніла. Але 1969 року була вбита членами "сім'ї" Чарлза Менсона.

На мою думку далеко Чекатілу та Теду Банді до Чарлза Менсона. Ніхто не робив такі жахливі вбивства, що досягали самого Голівуду.

Це була така секта. Щоб наблизити кінець світу вони на відміну від Свідків Єгови та Адвентистів не займалися вгадуванням. Вони вбивали по завданню Чарлза Менсона (він до того ж ще й відомий музикант).

4. Сцени за які варто подивитися фільм

Бо класно дивитися, який крутий Бред Пітт. Як він типу б'ється проти Брюса Лі.

Далі ви побачите Чарлза Менсона. Неповнолітніх дівчат хіппі. Їхнє ранчо.

Мені сподобалося, як Леонардо ді Капріо плаче та стріляє з вогнемету.

А також побачите Марго Роббі, яка зіграла Шерон Тейт.

Дмитро Тирусь


Читати також