07-11-2019 Мистецтво 1609

10 глибоких фільмів про таємниці людської душі

10 глибоких фільмів про таємниці людської душі

Пропонуємо вашій увазі список із 10 глибоких психологічних фільмів, які обов'язково варто подивитися.

Розумник Вілл Гантінґ

Розумник Влл Гантн

«Розумник Вілл Гантінґ» - чуттєва стрічка, що викликає цілу палітру емоцій: радість, смуток, веселість, печаль. Режисер Гас Ван Сент і сценаристи Бен Аффлек та Метт Деймон вклали всю душу в історію про загубленого в житті генія. Був продуманий кожен діалог. Тому після перегляду фільму залишаються дуже незвичайні відчуття на душі і в серці.

Планета Ка-Пекс

Планета Ка-Пекс

Таємничий прибулець з планети K-PAX раптово з'являється на жвавому вокзалі. На вигляд нічим не примітний чоловік – хіба-що темні окуляри і легка усмішка спостерігача вирізняють його з натовпу. Так починається цей, безперечно, прекрасний фільм. Якщо ви все зробите правильно, то зрозумієте: світ Ка-Пекс існує паралельно з нашим життям. І у кожного він свій. Він усередині нас.

Чорний лебідь

Чорний лебдь

Психологічна драма з чудовою грою акторів, неймовірною атмосферою, прекрасним класичним саундтреком і розмаїттям емоцій. Від істерик балерини Ніни в неперевершеному виконанні Наталі Портман часом оскома бере. І зрештою виникає питання: «Що важливіше - психічна стабільність чи уявна досконалість?».

Розсікаючи хвилі

Розскаючи хвил

Це Ларс фон Трієр - і цим все сказано. Стрічка «Розсікаючи хвилі» призначена не для широкої аудиторії. В ній показана абсолютна любов, що межує з божевіллям. Сюжет сприймається на одному подиху, але наприкінці автор завдає сильного удару...

Соліст

Солст

Картина режисера Джо Райта «Соліст» є дуже потужним і яскравим твором мистецтва. Вона, як бездонна бочка, вміщує в себе багато важливих речей. Але найголовніше: цей фільм - ліки від байдужості.

Змова

Змова

Хоча «Зломники сердець» (або «Змова») - це комедія, не чекайте від неї банального сюжету і традиційних комедійних тем. Це досить складне і глибоке кіно. Місце людини в світі, місце світу в людині, охорона довкілля, підступність, любов, самотність і спорідненість душ - такі теми порушуються в цій начебто легкій стрічці.

Малголленд Драйв

Малголленд Драйв

Стрічка немов з іншого виміру. Фільм-загадка Девіда Лінча, розгадати яку навряд чи вдасться і з десятого разу. Стрічка дивує з кожною секундою все більше й більше, зачаровує своїм стилем, вабить шармом, відбирає мову і, зрештою, зміцнює сон.

Тебе ніколи тут не було

Тебе нколи тут не було

Головний герой фільму - колишній морський піхотинець і агент ФБР Джо. Після відставки він підробляє тим, що витягає дівчат із сексуального рабства. Одного разу за його послугами звертається відомий нью-йоркський політик, дочка котрого була викрадена і, ймовірно, стала секс-рабинею. Джо, використовуючи досить жорстокі методи, визволяє бідну дівчинку. Та незабаром розуміє, що бізнесом, з яким він бореться наодинці, управляють дуже впливові люди, тож здійснити правосуддя буде складно.

Пролітаючи над гніздом зозулі

Пролтаючи над гнздом зозул

Вдаючи божевільного, щоб уникнути тюремного ув'язнення, Рендл Патрік Макмерфі потрапляє до психіатричної клініки, де майже одноосібно володарює жорстока медсестра Мілдред Ретчед. Макмерфі дивується, що інші пацієнти змирилися з ситуацією, а деякі - навіть свідомо прийшли в лікарню, ховаючись від страшного зовнішнього світу. І наважується на бунт. Наодинці.

Море всередині

Море всередин

Це одна з тих кінострічок, які неодмінно треба подивитися. Насамперед завдяки блискучій грі Хав'єра Бардема. Хтось буде захоплюватися головним героєм, хтось співчувати, а хтось і засуджувати, але кожен, безперечно, знайде в цьому фільмі щось своє. «Море всередині» - красиве, глибоке і неквапливе кіно. І відчуття після перегляду подібні стрибку зі скелі в море. Щось ніби обручем стискає груди, і стає важко дихати. А після - на вустах з'являється присмак солі...


Читати також