BookForum запустив читання з відомими українськими авторами

BookForum запустив новий проєкт онлайн читань з відомими українськими авторами. Форум видавців 2020. Новини. Афіша Львів

Головний культурний фестиваль країни BookForum запустив новий онлайн проєкт “Літкур’єр: читання уголос”

Сьогодні всі ми опинилися в умовах ізоляції, коли єдиними джерелами зв’язку зі звичним нам досі світом є кур’єрські служби.

Новий онлайнпроєкт “Літкур’єр: читання уголос” від BookForum допоможе усім почуватися причетними і бути присутніми – без порушення правил карантину! – в реальному часі у режимі трансляцій на найсправжніших масових заходах – літературних читаннях з найвідомішими українськими авторами та авторками.

21 березня – відбудеться перша зустріч з Сергієм Жаданом.

“Друзі, я останніми роками настільки звик до виступів і читання віршів уголос, що тиждень мовчанки сприймаю як несподівану зміну клімату – з тривогою та недовірою. Припускаю, ви теж не проти будете послухати зовсім нові вірші, які ще не друкувались. Якщо серйозно, мені здається, дуже важливо сьогодні не лише дотримуватись норм карантину, але й не забувати при цьому підтримувати одне одного, зокрема через важливі для нас усіх речі – літературу, кіно, музику. Себто, через ті речі, які нас формують, які роблять нас сильнішими, які додають нам сил і впевненості.

Пандемія мине. А нам важливо лишатися собою. Тому побачимось онлайн!”, – каже Сергій Жадан.

Ви також матимете нагоду почути про тих, хто залишаються “За спиною” Гаськи Шиян, послухати найпозитивніші вірші Остапа Сливинського, перенестися у Париж з Іреною Карпою, дізнатися, до 28 березня гадати хто ж такий чи така Secret Author, насолодитись прекрасною лірикою Люби Якимчук і наостанок, за день до офіційного завершення карантину, помедитувати з Любком Дерешем.

Читання відбуватимуться з 21 березня що два дні о 20:30. Переглянути пряму трансляцію можна буде на фейсбук сторінці Форуму видавців, а за день до читань у коментарях під анонсами поставити запитання авторці чи авторові.

Плануйте свої вечори й проводьте їх з улюбленими авторами!

Принагідно нагадаємо: для того, щоб підвищити свій освітній рівень, а також тих, кого ви любите, читайте щодня вголос хоча б 15 хвилин. Час карантину – ідеальна можливість запровадити цю традицію.

За додатковою інформацією та коментарями:

Марія Кравченко,
керівниця пресслужби ГО "Форум видавців"
тел. 0990545905


Читати також