12-10-2020 Розваги 96

Б’яркі доєднався до проекту «Звуки Чорнобиля»

До альбому «Звуки Чорнобиля» приєднався ісландський музикант Б’яркі. 2020

До артистів міжнародного тематичного альбому «Звуки Чорнобиля», присвяченого переосмисленню аварії на ЧАЕС, приєднався ісландський електронний музикант і продюсер Б’яркі (Bjarki), який днями приїхав до України. Світову популярність йому приніс трек «I Wanna go Bang», який став клубним хітом 2015 року. Б’яркі співпрацює з декількома лейблами - зокрема, 2 його альбоми вийшли на відомому інді-лейблі !K7 Records, бере учать у фестивалях та виступає у клубах в Європі та США.

Раніше Б’яркі (Bjarki) записував звуки Ісландії та на їх основі створив альбом «Happy Earthday», що присвятив її неймовірній природі. Тепер разом з Валерієм Коршуновим, українським медіа художником та автором проєкту ARTEFACT, вони відвідали Чорнобильську зону відчуження, де записували звуки Чорнобиля та отримали натхнення на створення композиції для українського проєкту «Звуки Чорнобиля», а можливо, й цілого альбому, як зазначив Б’яркі (Bjarki):

«Кожного дня ми намагаємося боротися із природою. Цей метал, ці конструкції — вони просто заржавіють і впадуть. Природа поховає їх, з’їсть. Для неї це не проблема. Для нас це — проблема. Тому я тут, я хочу розказати історію природи. Історію про те, як вона зможе все пережити. Без нас. Що ми, по суті, — ніщо, природа — вона над усім, над нами. І саме тут я відчув це.

Я лише можу спробувати уявити, як люди почували себе у цій ситуації, у Чорнобилі, 30 років тому. Коли потрібно було зібрати речі на три дні, і ніколи не повертатись. Покинути усе життя тут. Це дійсно історія, яка викликає емоції».

Наразі, з записаними звуками та величезним натхненням, музикант створює композиції для нового альбому про Чорнобиль в одній з музичних студій Києва:

«Наше знайомство із Б’яркі почалося після того, як 2 роки тому я записував вперше Звуки Чорнобиля, а він — Звуки Ісландії, і тоді ми вирішили, що було б круто, якби він також долучився до проєкту. І ось він спеціально приїхав до Києва, щоб відвідати Зону Відчуження та створити новий альбом», — коментує автор проєкту ARTEFACT, український медіа художник Валерій Коршунов.

Bjarki стане третім іноземним артистом майбутнього альбому «Звуки Чорнобиля», в якому вже беруть участь: бітбоксер Dub FX, номінант на Ґреммі Крістоф Етьє (TELEPOPMUSIK), а також український гурт KAZKA, Сергій Міхалок (BRUTTO, Ляпис-98), Олександр Чемеров (Димна суміш, The Gitas), Стасік (Анастасія Шевченко), KRUTЬ, «Вагоновожатые» та ATOMIC SIMAO.


Читати також