Фестиваль «Золотий Лев на вулиці- 2020»

Фестиваль «Золотий Лев на вулиці- 2020». Афіша Львів

Цього року фестиваль «Золотий Лев на вулиці- 2020» відбудеться з 2 по 4 жовтня

«Золотий Лев на вулиці» - це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем’єри, експериментальні постановки молодих театрів.

В зв’язку з пандемією цьогоріч на «Золотий Лев» завітають лише українські колективи.

У 2020 році фестиваль буде проходити з дотриманням всіх карантинних обмежень: дотримання соціальної дистанції, масковий режим, вимірювання температури глядачам перед кожною виставою, в місцях, де відбуватимуться вистави будуть розміщені дезинфікатори для рук.

Цього року «Золотий Лев» відбуватиметься на наступних локаціях: площа перед університетом І.Франка, дворик Львівської Ратуші, площа перед Довженко-центром (р-н. Сихова). Деякі вистави, які відбуватимуться у дворику Ратуші будуть платними. 

Загалом «Золотий Лев на вулиці-2020» можна охарактеризувати, як сімейний, оскільки вистави будуть цікаві як для батьків так і для дітей.

Традиційної карнавальної ходи не буде, щоб не скупчувати багато людей, проте відбудеться Карнавальне відкриття на трьох різних локаціях (16.00 пл. перед університетом І.Франка, 16.40 площа Ринок, 19.30 пл.перед Довженко-центром, р-н.Сихова). В карнавальному відкритті візьмуть участь майже всі учасники фестивалю.

Цього року, з певних причин не можливо зробити фестиваль міжнародним і колективів з-за кордону не буде. Однак 4 жовтня в рамках фестивалю «Золотий Лев» відбудеться онлайн дискусія – обговорення в якій візьмуть участь директори міжнародних театральних фестивалів з-за кордону та України, щоб поділитись досвідом та обговорити проблеми, які торкнулись цього року практично всіх фестивалів, як Європейських, так і українських.

Театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці -2020» - це завжди яскраво, видовищно, феєрично, цікаво та вражаюче. Театри, які будуть запрошені вже бачили на багатьох відомих театральних фестивалях в Європі. Тепер і Львів та гості нашого міста матимуть змогу насолодитися неймовірною атмосферою театрального вуличного дійства.

Отож запрошуємо Всіх з 2 по 4 жовтня за новими неповторними враженнями!

Фестиваль відбувається за підтримки Управління культури департаменту розвитку Львівської міської Ради, Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.


Читати також