Курси екстремального водіння, як метод боротьби зі страхом потрапити в ДТП

Курси екстремального водіння

Думка психологів: щоб позбутися страху, потрібно розробити правильну тактику поведінки. Зокрема, правило застосовується стосовно страху перед ДТП. Як перестати боятися аварійних ситуацій на дорозі? Автошкола Львів допомагає знайти відповідь на питання.

Екстремальне водіння: що це?

В основу закладена програма навчання гонщиків.

Інструктор навчає:

  • водити при відключеній електронній системі безпеки;
  • нетрадиційним прийомам, які допомагають «об'їхати» ймовірну аварійну небезпеку;
  • частому використанню ручного гальма;
  • трюкам гонщиків, які адаптовані під можливі ситуації на дорозі (керований занос, «змійка», поліцейський розворот і багато іншого).

Вартість навчання в автошколі залежить від обраного курсу. Екстремальне водіння, враховуючи його специфіку, залишається однією з дорогих програм. Причина в можливості освоїти гоночні трюки на дорогах міста.

Хто може записатися на курси екстремального водіння

Думка інструкторів: перед тим, як записуватися на курси вищої водійської майстерності (офіційна назва занять з екстремального водіння), варто освоїти початкову базу знань. Так, ціна навчання на водійські права в цьому випадку збільшитися, але з'явитися впевненість у своїх силах і уміннях.

Контраварійна підготовка, яка включена в спеціалізовану програму навчання, що містить в собі:

  • навчання екстреного об'їзду раптових перешкод;
  • розвиток практичної навички входити в поворот навіть на високій швидкості;
  • навчання принципам екстреного гальмування, з урахуванням обставин на дорозі.

Курси, які пропонує автошкола вихідного дня, містять в собі теоретичні та практичні заняття. З огляду на специфіку навчання, практиці приділяється 70-75% програми.

За оцінками експертів, контраварійна підготовка виступає гідною альтернативою курсам екстремального водіння. Знання, при такому підході, адаптовані до реальних ситуацій, які можуть виникнути на дорозі. У випадку з екстремальним водінням, мова йде переважно про вміння яскраво і нестандартно водити автомобіль.

Не варто виключати, що секрети водіння машини в умовах гоночної траси, не можна застосувати на міських дорогах. Приклади на практиці доводять, що курси екстремального водіння допомагають краще відчувати автомобіль і не боятися можливих нестандартних ситуацій. Але, це вища майстерність водія, навчання якому рекомендовано при наявності початкової бази.

Цікавить вартість навчання на водійські права? Шукаєте спосіб, як позбутися страху перед можливим ДТП Ознайомитися з актуальними цінами та графіком навчання можна на офіційному сайті автошколи.


Читати також