Головні новини тижня в світі технологій

Головні новини тижня в світі технологій

Android визнана найнебезпечнішою операційною системою 2019 року

У 2019 експерти знайшли в Android 414 вразливостей. При цьому, в 2019 році спостерігається поліпшення ситуації, а в 2020-му все може стати ще краще, адже в 2018 році у дітища Google знайшли 525 слабких місць.

Друге місце за Debian Linux з 360 знайденими вразливостями, а на третьому місці антитопу виявилися Windows Server 2016 і Windows 10, розділивши між собою 357 проблем.

Apple випустила п'ятигодинний фільм про Ермітаж


Фільм про музей знімали на iPhone 11 Max Pro одним дублем і на одному заряді. У ролику немає ніяких рекламних вставок Apple, а все що він рекламує - красу музею і якість зйомки нових айфонів.

Було представлено флагман Vivo NEX 3S 5G

Vivo NEX 3S 5G оснащений 6,89-дюймовим Super AMOLED-екраном-водоспадом з дозволом 2256 × 1080 пікселів. Всередині: процесор Snapdragon 865 з 5G-модемом X55, 8 або 12 ГБ ОЗУ (LPDDR5) і 256 ГБ флеш-пам'яті UFS 3.1.

Основна камера Vivo NEX 3S 5G потрійна з головним модулем на 64 Мп. Допоміжні датчики отримали 13 Мп, 2-кратний оптичний і 20-кратний цифровий зум. Висувна селфі-камера, яка оснащена 16-мегапіксельним об'єктивом.

Флагман Vivo NEX 3S 5G коштує від 719 доларів. Максимальна конфігурація обійдеться в 762 долара.

Названо десятку смартфонів, які частіше підроблюються

Найпопулярнішим смартфоном для підробок став iPhone 8. Друге і третє місця дісталося «розкладачці» Samsung Galaxy W2018 і Galaxy W2019, які дуже люблять в Китаї.

Четверта позиція за iPhone XS Max, а на п'ятому місці флагман Samsung Galaxy S10 +. Шосте місце у Honor 9, після нього йде Samsung Galaxy S8 +, а на восьмій позиції OnePlus 7 Pro. Закривають десятку найбільш підроблюваних смартфонів Xiaomi Mi6 і Samsung Galaxy S8.

Представлені Redmi Note 9 Pro і Pro Max

Redmi Note 9 Pro Max отримав 6,67-дюймовий Full HD + IPS-екран з «діркою» для фронтальної камери на 32 Мп.

Головний датчик четверної камери - 64 Мп. Йому допомагають модулі на 8, 5 і 2 Мп (ультраширік, макрозйомка і датчик глибини сцени). Сканер відбитків пальців встановили на бічну панель.

Redmi Note 9 Pro Max працює на процесорі Snapdragon 720G із 6 ГБ оперативної пам'яті (LPDDR4X) і 64 або 128 ГБ флеш-пам'яті формату UFS 2.1. Є слот для карти пам'яті до 512 ГБ включно.

Redmi Note 9 Pro виглядає так само і начинка у нього майже та ж, але з деякими погіршеннями. Головний модуль у нього на 48 Мп, оперативної пам'яті 4 ГБ, швидка зарядка на 18 Вт, а селфі-камера тільки на 16 Мп.

Анонсовано ігровий флагман Nubia Red Magic 5G

Пристрій забезпечили екраном з частотою оновлення 144 Гц, як у повноцінних ігрових моніторів. Nubia Red Magic 5G працює на флагманському процесорі Snapdragon 865 з графікою Adreno 650 і модемом 5G.

Екран діагоналлю 6,65 дюймів з роздільною здатністю Full HD +. Оперативної пам'яті (LPDDR5) - 8, 12 або 16 ГБ. Вбудованої (UFS 3.0) - 128 або 256 ГБ. Основна камера потрійна з модулями на 64 Мп (Sony IMX686), 8 і 2 Мп. Селфі-камера - 8 Мп. Об'єм акумулятора - 4500 мАг. Є швидка зарядка на 55 Вт.

Microsoft знешкодила одну з найбільших хакерських груп в світі

Корпорація Microsoft знешкодила сегменти однієї з найбільших в світі мереж хакерів під ім'ям Necurs. Про це повідомляє The New York Times.

За словами неназваних представників Microsoft, хакери з мережі Necurs заразили вірусами близько 9 млн комп'ютерів по всьому світу, щоб отримати над ними контроль і використовувати для поширення спаму і шантажу власників.

Операція проти Necurs готувалася 8 років і проводилася фахівцями відділу по боротьбі з цифровими злочинами Microsoft. Операція координувалася з колегами з 35 країн.

Відзначається, що хакерська мережа Necurs не користується підтримкою на державному рівні, проте кіберзлочинці, імовірно, базуються на території Росії.

Samsung запустила безкоштовний сервіс дезінфекції смартфонів

У зв'язку зі спалахом коронавірусу нового типу (Covid-19), яку офіційно визнали пандемією, південнокорейська компанія Samsung запустила в 19 країнах безкоштовний сервіс по дезінфекції смартфонів.

Сервіс, покликаний захистити власників пристроїв Samsung від вірусів і бактерій, які накопичуються на поверхні смартфонів, доступний в сервісних центрах і окремих магазинах Samsung в Аргентині, Чилі, Хорватії, Данії, Фінляндії, Японії, Південної Кореї, Малайзії, Новій Зеландії, Норвегії, Пакистані, Перу, Польщі, Росії, Іспанії, Швеції, США, Україні та В'єтнамі. Найближчим часом цей список поповнять й інші країни, включаючи Австрію, Канаду, Францію і Італію.

Для знезараження пристроїв Samsung використовує ультрафіолетові лампи, які не впливають на роботу гаджетів. При цьому самі випромінювачі компанія отримує від партнерів, і в різних країнах ефективність обробки пристроїв через це може відрізнятися. Також в Samsung попереджають, що спроби власників смартфонів провести таку дезінфекцію будинку або де-небудь ще самостійно можуть нашкодити пристроям в разі використання УФ-випромінювачів, які не пройшли перевірку.

Штучний інтелект допоміг відкрити новий ефективний антибіотик галіцин

Поки старі антибіотики поступово втрачають позиції у боротьбі з небезпечними інфекціями, ми продовжуємо шукати нові. Нещодавно американським дослідникам вдалося синтезувати абсолютно новий антибіотик з використанням штучного інтелекту.

Галіцин, як назвали речовину першовідкривачі, виявився ефективним проти більшості досліджуваних патогенів, а також супербактерій, які є нечутливими до інших відомих антибіотиків.

Дослідники побоюються, що якщо вже зараз не будуть відкриті та створені нові антибіотики, кількість смертей від бактеріальних інфекцій у світі до 2050 року сягне 10 мільйонів на рік. Однак розробка нових препаратів проти бактерій сильно страждає від значної нестачі фінансування, та й процедура виведення таких препаратів на ринок може розтягнутися на понад 10 років. Ось чому команда дослідників з МІТ запропонувала застосувати алгоритми машинного навчання. Такий підхід має зменшити вартість та прискорити процедуру.

Автори наукової статті вважають, що знайдена за допомогою ШІ молекула може виявитися одним з найбільш потужних антибіотиків, серед коли-небудь відкритих. А сам метод виявлення їх за допомогою машинного навчання може зробити істотний внесок у розв’язання проблеми створення нових ліків. До слова, ШІ зміг знайти ще зо два десятки перспективних молекул, проаналізувавши базу даних із майже 107 мільйонів речовин. Цих кандидатів вчені й планують досліджувати у майбутніх експериментах.

Алгоритми машинного навчання стають незамінним помічником у медицині. Подібні прориви надають підстави вірити, що з часом ШІ допоможе здолати чимало захворювань, зокрема й інфекційних.


Читати також