08-08-2021 Мистецтво 112

Вон Вонг / Von Wong. Інтерв'ю з фотографом

Вон Вонг. 7 питань фотографу
Які 3 фотографії найкраще відображають Вашу творчість

Вон Вонг

Вон Вонг

Вон Вонг

На яку камеру Ви знімаєте і який Ваш улюблений фотоаксесуар?

Я використовую камери Nikon D800, Sony A7r і A7s, Mamiya Leaf Credo 80. Мій улюблений фотоаксесуар - рефлектор Broncolor Para 133.

Яке джерело інформації було найбільш корисним у вашому навчанні фотографії (уроки, форуми, воркшопи, наставник і т. п.)

Щоб навчитися швидко, напевно, strobist.com

Краща фотографія, зроблена Вами недавно. Опишіть процес її створення: місцевість, світло, композицію, настройки камери і т. п. Ваші думки та почуття при створенні цього фото.

Вон Вонг

Вон Вонг

Я думаю, це було фотографування для Ballantines.

Кілька місяців тому Ballantines зробили мені найнеймовірнішу пропозицію в житті, вони сказали: "Нам подобається, що ти робиш, і ми хочемо підтримати тебе в рамках нашої компанії Stay True. Чи є що-небудь, що ти хотів би зробити, але ще не зробив?". Отримати таку повну свободу від замовника просто нечувано, додайте до цього бюджет на креативну і виробничу команди.

Моя ідея полягала в наступному: відтворити іконічне зображення китайського рибалки за роботою на бамбуковому плоті, знімати в 30-метрах під водою в сеноті, трохи вище токсичного шару сірководню. Традиційна культура в цілому невблаганно зникає з плином часу. І я хотів зробити знімки, які увічнили б частину моєї культури. Розміщуючи свого рибалку прямо над підводною течією, своєрідним порталом, який за традицією майя веде в пекло, здавалося, це ідеальний спосіб попрощатися з гордою традицією.

Втілити цю ідею в реальність нелегко. Як правило, підводна зйомка надзвичайно складна. Прості речі, на зразок дихання, спілкування, переміщення і постановки, стають набагато складнішими, в той час як стандартні правила освітлення і вимоги до обладнання повністю змінюються... Ця зйомка була чимось на зразок виклику для нас...

Перший фотограф, який спадає на думку і чому.

Кірсті Мітчел - вона робить свої роботи від чистого серця.

Що б Ви сфотографували, маючи можливість переміщатися в часі?

Я не знаю…. Але сфотографувати прибульців було б досить круто.

Яку здатністю Ви б хотіли мати?

Я б хотів бути кращим ... у всьому!


Читати також