08-08-2021 Мистецтво 151

Зена Голловей. Інтерв'ю з фотографом

Zena Holloway. Питання до фотографа

English version

Які 3 фотографії найкраще відображають Вашу творчість?

Зена Голловей. Офелія

Офелія

Ця фотографія була зроблена кілька років тому на замовлення Style Magazine. Модель, зачіска, макіяж, поза і світло, все співпало просто ідеально. Цей знімок нагадує мені картину Мілле "Офелія", де Офелія - трагічний персонаж п'єси Вільяма Шекспіра "Гамлет" співає сумну пісню, перш ніж потонути в данській річці.

Зена Голловей. Морський кінь

Морський кінь

Цей знімок був зроблений у 1998 році й він став початком моєї кар'єри. За нього я отримала кілька нагород, він з'явився на обкладинках кількох журналів і продавався як постер. Це неймовірно, адже, знімаючи, я не уявляла, як швидко кінь рухається у воді, і він ледь не вдарив мене копитом по голові під час зйомки.

Це було знято у 2005 на замовлення Madeira Tourism як частина реклами для просування образу острова. Відтоді зображення з відео стали важливою частиною моєї роботи, і безліч видань цієї серії продавалися в онлайн галереї Saatchi Art.

На яку камеру Ви знімаєте і який Ваш улюблений фотоаксесуар?

У мене Canon 1Ds Mk II, яким я користуюся протягом року, і я полюбила його за цей час. Він добре заходить у підводний Seacam, вміщаючись зі спалахами Ikelite. Мій улюблений аксесуар - це банка вазеліну, звучить, звичайно, дивно, але я не можу без неї під час зйомки під водою. Я змащую ним волосся, руки й обличчя перед зануренням, щоб уникнути зморщування шкіри на зразок чорносливу, що вельми несимпатично! ;-)

Яке джерело інформації було найбільш корисним у Вашому навчанні фотографії (уроки, форуми, воркшопи, наставник і т. д.)?

Я самоучка, і тому вважаю мої знання про фотографію дуже різнобічними. Коли була молодшою, я надихалася друкованими зображеннями з журналів і тому подібним. А з появою інтернету зображень стало більше, і доступ до них став набагато простішим. Тепер, однак, я вважаю за краще читати про філософію фотографії або про ідеї, закладені в знімках. Зараз я читаю книгу "Краса в фотографії" Роберта Адамса.

Найкраща фотографія, зроблена Вами недавно? Опишіть процес її створення: місцевість, світло, композицію, налаштування камери й т. д., Ваші думки та почуття при створенні цього фото.

Zena Holloway

Це був прекрасний проєкт від мого агента в Шанхаї Джастіна Чана. Рекламне агентство Ogilvy з Гонконгу попросило мене зробити гарний знімок дівчини, що лежить на дні басейну і дивиться на нічний Тайбей. Це було зовсім нескладно в реалізації, особливо коли клієнт був настільки лояльним. Нам пощастило, що басейн був досить глибокий - 3 метри, з хорошими плитками та в цілому був прекрасним місцем для роботи. Я зазвичай не працюю з таким ширококутним об'єктивом, але відкрила для себе, що 14 мм об'єктив відмінно передає простір. Освітлювач створив дійсно пробивне верхнє світло, щоб ми змогли створити правильний ефект падаючого світла, яке зникає до країв, що було ще більш вдосконалено під час пост обробки.

Перший фотограф, який спадає на думку й чому?

Сиг Харві, тому що під час лекції в Школі візуальних мистецтв Нью-Йорка виявилося, що мій творчий шлях має багато паралелей з його.

Що б Ви сфотографували, маючи можливість переміщатися в часі?

Концепцію підводної фотографії створив у 1856 році натураліст Вільям Томпсон. Зі своїм другом паном Кеньйоном він відправився в затоку Веймут на південному узбережжі Великобританії й опустив коробку з камерою та пластиною 5 на 4 дюйми у воду. Нитка, керована з корабля, відкривала затвор і дозволяла експонувати пластину. Це була перша підводна фотографія. Я б хотіла повернутися в ту епоху або навіть до цього часу, щоб зробити історичні знімки як вище, так і нижче ватерлінії, щоб полонити сучасний світ.

Яку здатність Ви б хотіли мати?

Я б хотіла бути великим оратором і знаходити потрібні слова для будь-якої ситуації. Це зробило б життя набагато простішим.


Читати також