06-08-2021 Мистецтво 513

П'ятірка «найказковіших» серіалів

Казкові серіали. Добірка

Кожен поціновувач серіалів знає, що осінь - це час появи нових сезонів і епізодів улюблених проєктів. Яким же чином з величезного асортименту вибрати той серіал, що буде до душі? На допомогу любителям багатосерійних стрічок презентуємо огляд найпопулярніших проєктів, заснованих на ... казках.

Одного разу в казці (Once Upon a Time)

Once Upon a Time 2011

2011, сезонів 7, серій 156

Телеканал: ABC

Жанр: фентезі

Дія серіалу паралельно розгортається в двох світах - сучасному і казковому. Не все так просто у Зачарованому лісі. Зла Королева, бажаючи звести рахунки з Білосніжкою і всіма казковими персонажами, відправляє їх в XXI століття, в світ, де ніхто не живе довго і щасливо. Опинившись в місті Сторібрук (штат Мен), герої повинні згадати, ким вони були в своєму минулому житті. І в цьому їм можуть допомогти хлопчик Генрі (прийомний син Злої Королеви) і його рідна мати, яка не хоче вірити в магію.

Творці серіалу об'єднали в одному проєкті майже всіх казкових персонажів: Білосніжку, Румпельштільцхена, Червону Шапочку, Робіна Гуда, Капітана Крюка, Аріель, Пітера Пена, Снігову Королеву, героїв мультфільму "Холодне серце" та багатьох інших.

Одного разу в країні чудес (Once Upon a Time in Wonderland)

Once Upon a Time in Wonderland

2013, сезон 1, серій 13

Телеканал: ABC Жанр: фентезі

Спеціально для фанатів "Одного разу в казці" режисери створили спін-офф, заснований на книзі Льюїса Керрола. Однак сюжет дуже різниться з оригінальною розповіддю. Дія серіалу розгортається в вікторіанську епоху. Головна героїня Аліса впевнена, що існує інший світ, де живуть; гусениця, що курить кальян, кіт, який може зникати, і відбуваються речі, не властиві світу простих людей. Та лікарі вважають дівчину божевільною, і тоді їй допомагають Білий Кролик і Чирвовий Валет .

Оцінки серіалу глядачами були посередніми, але критики висловили інтерес щодо такої інтерпретації казки Керрола. У рецензіях відзначені барвистість, дотепні репліки героїв та мальовнича вікторіанська готика

Мерлін (Merlin)

Merlin

2008, сезонів 5

Телеканал: BBC

Жанр: фентезі, драма, сімейний

Існує чимало інтерпретацій легенди про короля Артура, його слугу Мерліна, фею Моргану та лицарів Круглого столу. І в 2008 році канал BBC презентував глядачам свою версію подій. В фортеці Камело заборонено чаклуваня і магія, яких так боїться король Утер Пендрагон. Через це Мерліну, молодому слузі принца Артура, доводиться приховувати свої магічні здібності, допомагаючи спадкоємцю престолу уникнути небезпеки.

"Мерлін" - це перший британський серіал за останні тридцять років, показаний в Америці. Його вікової аудиторією є як діти, так і дорослі. До речі, починаючи перегляд, можна не побоюватися закриття проекту, бо серіал повністю завершено.

Грімм (Grimm)

Grimm постер

2011, сезонів 6, серій 123

Телеканал: NBC

Жанр: фентезі, жахи, детектив, драма

Серіал має мало спільного з казками братів Грімм, та все ж назва вибрана не випадково. Сучасний Портленд, наші дні. Поліцейський Нік Беркхардт дізнається, що він є нащадком мисливців за нечистю, відомих, як Грімм. І тепер його основне завдання - стати на захист людей і врятувати їх від негативних казкових героїв, які проникли в реальний світ зі збірки історій.

Від критиків серіал отримав неоднозначні відгуки. Проте, серіал номінували на премію Creative Arts Emmy Awards 2012 як серіал з видатною постановкою трюків.

Красуня і чудовисько (Beauty and the Beast)

Beauty and the Beast

2012, сезони 4

Телеканал: The CW

Жанр: поліцейський, драма, мелодрама

Ще одна казка, події в якій відбуваються в сучасному світі. Але в цьому випадку немає подорожей у часі і чарівних персонажів. головна героїня серіалу Кетрін Чандлер, детектив відділу вбивств. Кілька років тому вона стала жертвою нападу, втратила матір. Однак саму Кетрін врятувала дивна істота, яка пропала так само швидко, як і з'явилася. Але в одному з розслідувань детектив Чандлер знаходить докази, які приводять її до лікаря Вінсента Келлера, солдата, що зазнав генетичних змін.

Проект "Красуня і чудовисько" удостоївся трьох нагород на премії "Вибір народу" (2013 і 2014 рр. ) і був двічі номінований на Teen Choice Award.


Читати також