13-08-2021 Розваги 325

Твір-відгук на книгу

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Твір-відгук на книгу

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Бондаренко Ірина Михайлівна

Біліотека філія №5 м.Сміла,Черкаської обл..


Нещодавно в нашу Смілянську бібліотеку-філію №5 автором Каріною Саваріною була подарована книга «Не вагітна». Цей твір-це автобіографічний роман,де автор описує свої відчуття,свій досвід життя.

Чому я, взявши в руки книгу з такою незвичною назвою захотіла її прочитати. Спочатку професійний інтерес, щоб можна рекомендувати своїм читачам. А потім ця тема мені близька тому, що також , як і героїня роману майже десять років була в такому статусі, не вагітна, сказати безплідна якось образливо. Мені було цікаво, як автор опише ті переживання, біль жінок, якою була і я та багато знайомих з такою ж проблемою. Ми, ніби притягувались одна до одної, з десяти жінок одна була та, що не може завагітніти і віддала б за це всі багатства світу. Мої негативні відчуття пішли в забуття, минулого болю ніби й не було. Серце більше не знемагає під здоровенною і важелезною каменюкою. І ця каменюка гепнулась кудись додолу,коли почула крізь забуття голос лікаря:»У тебе син,чуєш!!!»Моє серце вільне,двадцять шість років насолоджується «Я-мама».

Повертаючись до книги, ті моменти з життя молодої дівчини, що п’ять років намагається завагітніти, депресії, стан, коли всі однолітки з малюками, а ти ні, описані реалістично,трагічно, дуже відверто. На мою думку, в романі забагато негативних моментів та депресій героїні. Якщо її прочитає дівчина з схожими проблемами, це добавить їй болю, а книга повинна спонукати до подальшої боротьби, не здаватися.

На кінець книги молода пара знаходить вихід і наважується на всиновлення. Ще там є одна сторіночка з написом «Далі буде», то я б порадила автору написати, що в головних героїв Діми та Хрусталини все ж таки народиться власна дитина. Вони всиновили дитя, зробили щасливим маля, а добро завжди повертається до того, хто його заслуговує.


Читати також