30-11-2021 Розваги 183

Оратори. Обов'язкова шкільна форма. Проти

Оратор Проти. Шкільна форма

Культурний портал Експеримент представляє дискусійну гру Оратори.

Протягом тижня ми отримували від вас промови за темою В українських школах носіння шкільної форми має бути обов'язковим. Та обрали 2 кращих тексти.

Це промова гравця, який виступає Проти запропонованої тему. Якщо ця промова вам сподобалася, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. За тиждень визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Володимир Іванов. Гравець Проти

Я виступаю різко проти запропонованої теми. І ось мої аргументи:

1) Батьки не мають грошей для покупки нового одягу.

Враховуючи вельми плачевний стан нашої економіки і ті витрати, які покладаються на плечі батьків школярів, вводити обов'язкову єдину шкільну форму не можна в жодному разі. Ідеться тут про всі школи, не тільки про приватні, а й державні. Оскільки держава на цей проект також зайвих грошей не має, то ідея ця абсолютно неспроможна.

Навіть якщо ми знайдемо в державному бюджеті на цю сумнівну розвагу гроші, то нічого корисного на нас все одно не чекає. Ми будемо лише свідками створення нової корупційної схеми, в якій фігуруватиме виконавець, який один з усього цього здобуде користь. Як проводяться тендери у сучасній Україні нам усім добре відомо.

2) Відсутність можливості для самовираження.

Вибір одягу – це спосіб проявити свою індивідуальність. Якщо ми вводимо дрес-код, ми вбиваємо креативність у дітей. Рамкуємо їх. А це шкідливо з психологічного погляду. Навпаки у школі діти повинні розвивати свій творчий початок, а знищувати на самому початку.

Сьогодні в школі, на жаль, нам дають однакові мізки, вчать розмірковувати однаково, та й ще будуть змушувати одягати однакові речі.

У всьому цьому немає жодного сенсу.



Читайте також промову гравця стверджувальної сторони: Обов'язкова шкілька форма. За


Читати також