28-11-2021 Розваги 224

Хаяо Міядзакі знову забуде про пенсію заради чергового мультфільму

Нова робота Хаяо Міядзакі

Знаменитий японський режисер Хаяо Міядзакі готовий на якийсь час забути про пенсію, щоб зняти ще один повнометражний анімаційний фільм. Метр не став вдаватися в деталі, лише згадав, що проект буде заснований на книзі Гензабуро Єсіно 1937 під назвою "Як ти живеш?".

Історія розповідає про підлітка з Токіо, який переїжджає до свого дядька після смерті батька. Міядзакі зізнався, що це один із його найулюбленіших творів. Він не уточнив, чи буде у його екранізації та сама назва, що й у книги. На запитання журналістів, чому він повертається, щоб створити новий мультфільм, він просто відповів “Бо я цього хотів”.

Співзасновник студії Ghibli та продюсер Тошіо Судзукі підтвердив роботу над новим проектом та описав його як “фантастику у великому масштабі”.

Нагадаємо, що Міядзакі кілька разів оголошував про вихід на пенсію упродовж своєї кар'єри. Перший раз – наприкінці 1990-х років. Однак через рік він оголосив про повернення, щоб керувати створенням мультфільму "Віднесені привидами" студії Ghibli, удостоєним премії Американської Кіноакадемії. Його останнім на момент публікації цієї нотатки проектом була притча про Другу світову війну "Вітер дужчає" 2013 року.


Читати також