14-12-2021 Розваги 137

Стали відомі номінанти на «Золотий глобус 2022»

Номінанти на Золотий глобус 2022

Асоціація іноземної преси Голлівуду (HFPA) оголосила список номінантів 79 премії «Золотий глобус».

Її лауреати будуть оголошені 9 січня, незважаючи на бойкот голлівудських студій та знаменитостей.

За кількістю номінацій серед фільмів лідирують «Белфаст» Кеннета Брани та «У руках пса» Джейн Кемпіон (обидва по сім; серед серіалів уперед пішли «Спадок» (5).

Цього року HFPA не вимагала від студій та стрім-сервісів надсилати для розгляду заявки (фільми або серіали), як це відбувалося зазвичай - на «Золотий глобус» цього року розглядалися всі фільми, які виходили в період з 1 січня до 31 грудня.

У лютому Los Angeles Times опублікувала розслідування внутрішньоъ політики HFPA. У ньому було виявлено відсутність темношкірих журналістів серед голосуючих членів, а також регулярні зловживання статусом та корупція у лавах учасників.

Пізніше від трансляції «Глобуса» відмовився канал NBC (цього року традиційна відеотрансляція церемонії не планується), а компанії WarnerMedia, Netflix та Amazon поставили «Глобусам» ультиматум, сказавши, що повернуться лише після серйозних змін.

З того часу в Асоціації змінився президент, а кількість тих, хто голосує, збільшилася з 87 до 108. За повідомленнями Business Insider, незважаючи на бойкот, деякі студії продовжили запрошувати членів HFPA на покази.


Читати також