Чи зможе штучна нейромережа залишити копірайтерів без роботи?

штучна нейромережа

Штучна нейронна мережа – це програмна імплементація нейронних структур нашого мозку. Завдяки своїй здатності відтворювати й моделювати нелінійні процеси, нейронні мережі знайшли застосування у широкому діапазоні дисциплін.

GPT-3

Однією з найскладніших і найдосконаліших систем штучного інтелекту на даний момент є система GPT-3. Вона може спілкуватися з людьми та створювати власні тексти.

Але чи зможе нейромережа скласти реальну конкуренцію людям різних професій? В даному випадку перед нами постало питання, чи залишить найближчим часом такий штучний інтелект, що створює грамотні, логічні й інформативні тексти, без роботи копірайтерів, рерайтерів, письменників і журналістів?

Проблеми розвитку ШІ

І тут ми наближаємося до несподіваної проблеми розвитку ШІ. На даний момент все сходиться до наступного обмеження – вартості інформаційної обробки даних. Наприклад, навчання системи GPT-3 коштувало 4 мільйони доларів. Справа в тому, що суперкомп'ютеру необхідно багато часу для обробки колосального масиву даних. І якщо ми хочемо покращити цей процес, нам потрібно більше комп'ютерів, більше енергії, нам потрібна розробка економнішого плану використання цієї енергії. А це все загрожує величезними фінансовими вливаннями, які поки що не надходять масово від різних фондів або з бюджетів прогресивних країн.

Висновки

На сьогоднішній день ШІ не становить великої конкуренції людині. І, якщо вже ми завели розмову про творчі професії, давайте подивимося, як впорався з роботою написання текстів ШІ менш просунутий, ніж GPT-3. Журналісти порталу Експеримент замовили на біржі у нейромережі написання тексту на задану тему. Ми вирішили вивчити аналітику частих запитів в інтернеті та вибрали одну з найпоширеніших тем для копірайтера – ремонт. Ось формулювання нашого завдання для примітивної нейромережі:

Необходима статья на тему ремонта в квартире. Как уложить ламинат. Какой бывает ламинат? Пол из ламината в современном строительстве.

Нижче наводимо текст, який нейромережа написала за півтори години. Приємного прочитання.

Твір примітивної нейромережі на задану тему

Реабілітаційні заходи дуже важливі! Якщо їх не дотримуватись після закінчення ремонту, можуть виникнути проблеми або щось не так з вами, і ви не зможете видалити їх без комплексного втручання та зміни. Скласти план – справа важлива! Навіть неправильний план, намальований вручну на стегні, полегшить вам життя! Перше, на що слід звернути увагу, це контакти, якими є електропроводка, система опалення, трубопроводи, витяжки, холодильна установка, електричні розетки. Підготовка та візуалізація. Якщо немає хороших вихідних даних для початку, вся процедура буде повільнішою і дорожчою, ніж планувалося. Перш за все, зробіть деяку підготовку, можливо, з комп'ютером, до різних програмних застосунків, де ви можете вибрати, як це буде виглядати. Найважливішими частинами є земля, будівля, стіна по периметру, естакади, тротуар, розподіл електроенергії по всій території та невеликі «дані» про мешканців будинку. Дизайнер повинен ввести кожний розділ властивості у додатку і перевірити, який вплив надасть кожний новостворений інструмент на вашу операцію, щоб уникнути будь-яких проблем надалі. У деяких випадках, наприклад, створювався дитячий садок, який був би дуже вразливим для сусідів! Потім програма відобразила план будівлі, і архітектор міг внести необхідні зміни. Якщо завод створювався поруч із тротуаром, він додавався як майбутня модифікація, тому перехід не був проблемою. Дуже важливо викласти це письмово, інакше ви забудете пізніше! Припустимо, що вам вдалося уникнути великої проблеми, яка виникла б на початковому етапі: проблеми визначення положення кожного предмета меблів у перший момент! Абсолютною необхідністю для кожного малого або обслуговуючого бізнесу є план/абстрактний дизайн тієї галузі, над якою ви працюватимете. Слід вибрати сусідні місця проживання та підготувати просторову сітку, щоб співробітники, які приїзжджають, усе змогли знайти. У гравців завжди є для себе справді корисний інструмент: картка. З нею, навіть якщо гравці мало або зовсім не знають про ландшафт, вони можуть знайти дорогу додому, піти кудись за течією ріки або, навіть, поїздом або літаком. Ми не перші, хто зачепили цю тему, але це має бути логічний інструмент проєктування для архітекторів, хоч ми все ще

Далі текст обривається. Чому - невідомо.

Тож поспішаємо заспокоїти копірайтерів і представників інших творчих професій: найближчим часом ви без роботи не залишитеся.

Переклад: Алла Дубровська


Читати також